Cukroví slazené erytritolem a medem a ze špaldove mouky
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Cukroví slazené erytritolem a medem a ze spaldove mouky
Dobrý den, letos jsem se rozhodla pro změnu. Mám doma 2,5 letého synka a ráda bych udělala zdravější cukroví. Se spaldou nějaké zkušenosti mám, ale u cukroví moc ne. To samé to sladidlo. Používám ho při dietě, abych si osladila kávu, ale nevím, jestli je možné použít pro dítě. Na obalu nic. Jinak jestli mate recepty na zdravější cukroví atd… Tak sem s tím. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
Jednou sem to radoby zdrvavy zkousela a nedalo se to jist. Udelala bych
normalni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@hanabenešová myslím, že hladkou pšeničnou a spaldovou vyměnit můžeš, ale se sladidly neporadím. Nemám zkušenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Osladila bych raději banánem, než umělými sladidly. Vedlejší účinky na děti nejsou známy, na dětech se z etických důvodu netestuje. Med o moc zdravější není, porad je to jednoduchý cukr. Ale to i ten banán.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
V pernicich je med, kolik toho chceš péct? Zkus si vyhledat cukroví zdravější nebo přímo raw
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Když koupíš hladkou spaldovou mouku ( za mě nejlepší ta co zacina na P- zlutobily obal), tak to na chuti od klasické hladké nepoznáš. Sladidla používám erythritol a xylitol, ale zda jsou vhodné pro děti, to nevím. Také se dá cukroví dobře dosladit pastou z datlí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Len123l tak ta spaldova mouka, tu jsem už vyzkoušelo na pečivo slane i na buchty. Spíš mi jde o to, že já mlsat moc nesmím a syn, tak to také nechci přehánět. Zkoušela jsem i z bezlepkové mouky a moc dobře se s tím nepracovalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@hanabenešová to
chapu na druhou stranu nesnis toho tunu ne u toho bezlepkoveho nevim. Jen listovy
bezlepkovy je luxus ale z toho je cukrovi asi blbost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Najdi si na netu Cukrfree. Ta bude mít určitě nějaký takový recept bez
cukru. Možná ještě nějaký paleo kuchař, ale to si nejsem úplně jistá.
Jinak spalda je druh pšenice, sice obsahuje nějaké minerální prvky navíc
oproti klasické pšenici, ale jinak je to pořád bílá mouka, z hlediska
energetické hodnoty i obsahu lepku třeba je to prakticky totéž.
Z bezlepkové mouky se péče blbě, protože nemá ten lepek, který dělá
těsto vláčné. Spíš zkus nahradit část klasické mouky třeba moukou
mandlovou nebo pohankovou nebo jakoukoli jinou. Já tak dělám třeba
palačinky. Na chuti ani konzistenci těsta to nepoznáš, když nahradis
jen část.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Zkus kafe nesladit vůbec a můžeš si dát i klasický cukr..med je
samozřejmě zdravější než rafinovaný cukr,.pokud chces „přirozeně“
sladidlo, zkus Xylitol.. recepty najdeš na netu, třeba pod „low carb
recepty“..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Skaiqy s tím ladem si odvykam, ale trochu sladší ho potřebuji. Zatím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@bublinek max 5 druhů. Perníčky, vosí hnízda, linecké, nějaké kuličky a plněné košíčky. Víc nee.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@ProfZav já vím, jen ta spaldova třeba víc chutná mě s přijde mi, že pro můj žaludek je lepší, ale třeba je to jen pocit. Přemýšlím o kombinaci s pohankovou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Bezlepkové směsi nejsou o nic zdravější, ty mi přijde úplně zbytečné používat, pokud nemáte nikdo bezlepkovou dietu. Špaldovou mouku používám běžně, prostě dám špaldovou místo klasické a není v tom žádná věda, chuťově mi to i vyhovuje víc. A co se slazení týče, tak si myslím, že umělá sladidla je ta úplně nejhorší varianta a med je sice skvělý, používám ho hodně a je jednoznačně zdravotně přínosnější, než cukr, ale pouze pokud neprojde vysokou teplotou - takže do nepečeného cukroví ok, ale do pečeného je to akorát drahá sranda.
Neboli, špaldovou klidně zkus, ale co se sladidel týče, spíš bych
neexperimentovala. Udělej toho raději menší množství, ale dobré - bude
prostě po jídle mít každý dva, tři kousky, než hromadu, která ale nebude
nikomu chutnat.
Je to cukroví, má si na něm člověk pochutnat, ale nemusí ho být kila,
ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@hanabenešová píše:
@bublinek max 5 druhů. Perníčky, vosí hnízda, linecké, nějaké kuličky a plněné košíčky. Víc nee.
Perníky bych že špaldy udělala.
Linecké A zbytek nevím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Jím moc cukru?
- Dva zaměstnavatelé, MD, daně
- Nemocenská před MD
- Manžel snědl cukroví
- Jaké druhy cukroví pečete?
- Holky z paneláku.kde skladujete cukroví?
- Nástup na RD po MD
- Cukroví bez ořechů