Cukroví slazené erytritolem a medem a ze špaldove mouky

23.11.20 07:57

Cukroví slazené erytritolem a medem a ze spaldove mouky

Dobrý den, letos jsem se rozhodla pro změnu. Mám doma 2,5 letého synka a ráda bych udělala zdravější cukroví. Se spaldou nějaké zkušenosti mám, ale u cukroví moc ne. To samé to sladidlo. Používám ho při dietě, abych si osladila kávu, ale nevím, jestli je možné použít pro dítě. Na obalu nic. Jinak jestli mate recepty na zdravější cukroví atd… Tak sem s tím. Děkuji

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
485
23.11.20 08:02

Jednou sem to radoby zdrvavy zkousela a nedalo se to jist. Udelala bych normalni :mrgreen:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7681
23.11.20 08:04

@hanabenešová myslím, že hladkou pšeničnou a spaldovou vyměnit můžeš, ale se sladidly neporadím. Nemám zkušenost.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
646
23.11.20 08:06

Osladila bych raději banánem, než umělými sladidly. Vedlejší účinky na děti nejsou známy, na dětech se z etických důvodu netestuje. Med o moc zdravější není, porad je to jednoduchý cukr. Ale to i ten banán.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7681
23.11.20 08:06

V pernicich je med, kolik toho chceš péct? Zkus si vyhledat cukroví zdravější nebo přímo raw

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
58
23.11.20 08:10

Když koupíš hladkou spaldovou mouku ( za mě nejlepší ta co zacina na P- zlutobily obal), tak to na chuti od klasické hladké nepoznáš. Sladidla používám erythritol a xylitol, ale zda jsou vhodné pro děti, to nevím. Také se dá cukroví dobře dosladit pastou z datlí.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
23.11.20 08:12

@Len123l tak ta spaldova mouka, tu jsem už vyzkoušelo na pečivo slane i na buchty. Spíš mi jde o to, že já mlsat moc nesmím a syn, tak to také nechci přehánět. Zkoušela jsem i z bezlepkové mouky a moc dobře se s tím nepracovalo.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
485
23.11.20 08:19

@hanabenešová to chapu na druhou stranu nesnis toho tunu ne :) u toho bezlepkoveho nevim. Jen listovy bezlepkovy je luxus ale z toho je cukrovi asi blbost

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3308
23.11.20 08:22

Najdi si na netu Cukrfree. Ta bude mít určitě nějaký takový recept bez cukru. Možná ještě nějaký paleo kuchař, ale to si nejsem úplně jistá. Jinak spalda je druh pšenice, sice obsahuje nějaké minerální prvky navíc oproti klasické pšenici, ale jinak je to pořád bílá mouka, z hlediska energetické hodnoty i obsahu lepku třeba je to prakticky totéž.
Z bezlepkové mouky se péče blbě, protože nemá ten lepek, který dělá těsto vláčné. Spíš zkus nahradit část klasické mouky třeba moukou mandlovou nebo pohankovou nebo jakoukoli jinou. Já tak dělám třeba palačinky. Na chuti ani konzistenci těsta to nepoznáš, když nahradis jen část.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
8294
23.11.20 08:24

Zkus kafe nesladit vůbec :) a můžeš si dát i klasický cukr..med je samozřejmě zdravější než rafinovaný cukr,.pokud chces „přirozeně“ sladidlo, zkus Xylitol.. recepty najdeš na netu, třeba pod „low carb recepty“..

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
23.11.20 08:33

@Skaiqy s tím ladem si odvykam, ale trochu sladší ho potřebuji. Zatím.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
23.11.20 08:37

@bublinek max 5 druhů. Perníčky, vosí hnízda, linecké, nějaké kuličky a plněné košíčky. Víc nee.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
23.11.20 08:39

@ProfZav já vím, jen ta spaldova třeba víc chutná mě s přijde mi, že pro můj žaludek je lepší, ale třeba je to jen pocit. Přemýšlím o kombinaci s pohankovou.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3482
23.11.20 08:46

Bezlepkové směsi nejsou o nic zdravější, ty mi přijde úplně zbytečné používat, pokud nemáte nikdo bezlepkovou dietu. Špaldovou mouku používám běžně, prostě dám špaldovou místo klasické a není v tom žádná věda, chuťově mi to i vyhovuje víc. A co se slazení týče, tak si myslím, že umělá sladidla je ta úplně nejhorší varianta a med je sice skvělý, používám ho hodně a je jednoznačně zdravotně přínosnější, než cukr, ale pouze pokud neprojde vysokou teplotou - takže do nepečeného cukroví ok, ale do pečeného je to akorát drahá sranda.

Neboli, špaldovou klidně zkus, ale co se sladidel týče, spíš bych neexperimentovala. Udělej toho raději menší množství, ale dobré - bude prostě po jídle mít každý dva, tři kousky, než hromadu, která ale nebude nikomu chutnat.
Je to cukroví, má si na něm člověk pochutnat, ale nemusí ho být kila, ne? :nevim:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7681
23.11.20 08:51
@hanabenešová píše:
@bublinek max 5 druhů. Perníčky, vosí hnízda, linecké, nějaké kuličky a plněné košíčky. Víc nee.

Perníky bych že špaldy udělala.
Linecké A zbytek nevím

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat