Čůrá každých deset minut - odplenkování
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Kity i odplenkovala moje babička, když jsem dělala na část, úvazek - prost ěmi oznámila, že je bez a byla až na pár nehod OK. Ale babička je už 6 let v nebíčku.
U Katky víme,ž e ty cca 2-3 hod vydrží, to jsme viděli i v létě, když byla buď s holou dopkou nebo v kalhotkách..... vyčůrala se mi v klubíčku 2× po sobě krásně s odstupem asi 2,5 hod a po cca hodině to u domu zvládla 2× za 30 min…
Doma mi běhala s holou, po cca 2-3 hod se vyčůrala a pak zas bez, ale prostě to pustí kde sej í zachce. Porblém je v tom, že je nová sedačka a bohužel pod kobercem nelakované parkety ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přijde mi to normální, kapacita močáku se zvětší až okolo 2 let, pak se i sníží frekvence čurání.
NOčník bych úplně nezavrhla, plenku vrátila do doby, než bude mít větší úspěšnost. Primárně bych se zaměřila na to, aby vůbec pochopila, k čemu nočník je - takže neposazovat jí náhodně, ale v době, kdy je velká prvděpodobnost, že něco vyprodukuji - po spaní, po napití, po jídle, při přebalení, pokud je plenka suchá Větší šance je je ráno, to obvykle čurají děti častěji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že ještě není připravená, taky jsme to tak měli. Markétka se vyčůrala do nočníku, jdeme ho vylít a šup, už krupala znova, tak utřít, převlíct, dojdeme do obýváku a za 5 minut znovu učůráno, tak jsme zase najeli plínky a zkusili to později. Nakonec jsme bez plínek byli asi ve 2 letech a 1 měsíci, na spaní teda ještě plínky měla, ale přes den jsme to měli už zvládnutý. Ale faktem je, že ona si do těch skoro 2 let na ten nočník ani nechtěla sednout, to byl bojkot jako hrom! Až později nejdřív v legraci, pak při každém přebalení, pak postupně když nebyla protivná jako prd.l po probuzení, tak jsem ji na ten nočník taky šupla. Prostě to zkoušejte, ono to přijde ![]()
Ale opravdu nejlíp se to děti učí až je teplo, to nemusíš převlíkat vrstvy oblečení, venku můžou lítat v kraťasech nebo jenom spodkách a když se stane nehoda, tak to není taková pohroma. Jednu dobu jsme ven jezdili a chodili s 2 náhradníma kraťasama i kaťkama a ponožkama, aby nebyla v mokru, kdyby se nezadařilo třeba v zápalu hry… jako že se zadařilo občas…
Jo a nejlepší je stejně situace - Nechce se ti čůrat? Neeeee!! A šup, otočím se a pustí to
![]()
Jo a teď vydrží přes den i 2-3 hodiny nečůrat a v noci přespí 10 hodin!! To já se budím už po 4 a musím
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a u nás teda bude problém asi v noci, protože ráno tam mají obě dvě pěknou nálož načuranou, tak to nevím, jak toto pak vyřešit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Markit.Hl píše:
Chuanitko - u Kačky nemělo žádný účinek aní týdenní zkoušení. stále stejný výsledek
Tak to připravená nebyla/není ![]()
Ale zakladatelka mluví o jednom odpoledni, to je podle mě málo ![]()
Jí se to zdá samozřejmé a jasné, ale jak psala Gladys, dítě zatím zná jen čurání do plínek a chvilku to trvá, než pochopí, co po něm maminka chce ![]()
Prostě u nás to bylo jak popisuje zakladatelka (včetně toho častého učurávání) a dcerka se asi druhý-třetí den chytla a pochopila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Andris píše:
Jo a u nás teda bude problém asi v noci, protože ráno tam mají obě dvě pěknou nálož načuranou, tak to nevím, jak toto pak vyřešit.
To se časem naučí, jak to budou mít natrénované to držení přes den, tak to pak jde samo. Dcerka taky měla vždycky ráno plínky nachcanou tak, že hodivší tím bych někoho i zabila, jak to bylo těžký
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nějak se utěšuju, že to třeba přijde jako u synů mých kamarádek, oba se odplenkovali prakticky sami ve 2 letech a měsíci a ten jeden dokonce úplně i na noc.
JInak ranní plínka je většinou na vraždění
jak je těžká, ale i proto,ž e Kačka v noci vypije i 4 dcl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdy na nočník, v létě nebo v zimě?
Ahoj, můžu se vetřít s dotazem? Synovi bude koncem ledna rok. Vím, že je ještě brzy na nočník. Ale zajímá mě, kdy ho zkoušet dávat na nočník? Jestli v létě, když mu bude 1,5 nebo až na zimu. Jak to probíhalo u vás s čůráním, když jste učili děti na nočním v zimě a byli jste někde venku na procházce? A jak dlouho to asi trvalo vašim dětem od prvního pokusu na nočníku po úplné bezplenkování přes den?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
syn to cca od roku pustil, pokud měů co do nočníku. v 17m hlásil po akci, v 18 m prvně předem. od té doby střídavě oblačno, do teď často ucvrnkne před tím, než zahlásí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
díky moc všem za reakce, taky se přikláním k tomu, že ještě počkáme a jak tu někdo psal, budeme zatím zkoušet hlavně zjistit, co je to nočník, protože Eli nemá podle mě tušení, že se tam má vyčůrat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminy, jak se zbavit alespoň přes den plenek? Malej nočník odmítal, tak jsem to neřešila. Říkala jsem si, že ještě není připravený. Ale posledních cca 14 dní venku běhá s holou prdkou a začal se chodit schovávat za křoví a tam se vyčůrá. Takže jsem to vypozorovala, když tam směřoval, posadila jsem na nočník a on se v klidu vyčůral. Postupně si začal říkat. Bobka dělá zásadně na záchodě, ten do nočníku neudělá. Ale s čůráním je problém doma. Venku si krásně řekne, doma se počůrává. I když posazuju, doma nočík odmítá. Dneska jsem to vzdala a vrátila mu zase plínu, protože během půl hodiny máme prázdnou skříň a vše mokré. Běhat ho nahatýho doma nemůžu, máme všude koberce. Ale on moc dobře ví, že čůrá, protože i v plence se podívá dolu, jako by se na to chtěl podívat. Stejně tak když mu nechám slípky. Už mám skoro pocit, že mi to dělá schválně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řeším to samé, tak jsem zvědavá, co ti zkušenější mamky poradí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LadyLada píše: Řeším to samé, tak jsem zvědavá, co ti zkušenější mamky poradí.
Je to fakt divný, venku si řekne, dokonce sám přidřepne, doma si řekne na bobek, ale v klidu se do gatí vyčůrá. Nechápu to. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vydržela bych tak týden až maximálně 14 dní. Pokud by se to pořád nedařilo, tak bych to tak o další měsíc odložila a zkusila znovu.
U dětí jsem to taky udělala tak, že jsem odebrala plíny a oblíkla je do slipů, tepláčků apod. Zezačátku se oba počůrávali hrozně často, oni děti jsou asi vpodstatě inkontinentní, v těch plínách nemají potřebu moč zadržovat, takže čůrají po troškách. Možná ne všichni, nevím, ale takhle jsem to měli doma 2×. Postupně se intervaly čůrání prodlužovaly, jak to začali držet a už jsem nepřevlíkala 10× za den, ale třeba jen 5×. Měli jsme teda počůraný celý byt, furt jsem někde stírala loužičky
Dcera se to naučila za týden a něco na 21 měsících, synovi to trvalo o dost dýl, až po třetím roce, tam jsem to odkládali hodněkrát. Synovci se takhle odpínkovali ve dvou a 2,5 letech a zadařilo se jim po 2 dnech a druhý po týdnu.