Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
https://www.youtube.com/results?…
A co takhle? Já chodila na cvičení pro těhotné u první pravidelně, teď jsem byla párkrát, nějak se to s hlídáním nedá. tak zkouším aspoň toto.
@zichisek buď opatrná, v těhotenství se rozvolňují vazy a uvolňuje tonus svalů, aby se pánev při porodu rozestoupila a zároveň se nic neutrhlo. Takže tělo bude na cviky reagovat jinak než za netěhotna. Pokud máš dostupný, tak co třeba bazén a nějaké plavání? To by ti mohlo pomoct na záda.
A těch nabraných kil se neboj, pokud jsi se nepřejídala jak čuně a hýbala se, tak je to zřejmě zadržená voda a po porodu rychle splaskneš ![]()
Zkusila bych balon a jestli tě netrápí nohy, tak i procházky. Já jsem byla dost aktivní celé těhotenství a přesto se mi také nevyhly ani bolesti nohou, ani bolesti zad. Posledních 14 dní mě hrozně bolely kyčle a mohla jsem spát jen na jednom boku. Porod byl vysvobození. Pohyb už mi moc nepomáhal, spíš jsem se cítila ještě víc zbitá. Vyloženě odpočívala jsem až od 39 týdne, kdy už jsem fakt sotva lezla a nevydržela jsem stát ani u vaření. Někdy se s tím prostě nedá nic udělat. Už to máš za pár. Vydrž to, za chvíli to bude v pohodě
.
@zichisek
Ahoj,
já chodím ještě pořád na cvičení pro těhotné a jsem 39+1. Cvičíme na baloně, protahujeme se, posilujeme ruce, potom cvičíme na podložce zase za pomoci balonu a pak bez balonu posilujeme nohy. Mám po úrazu problém se zády a toto cvičení mě moc pomáhá ![]()
Vidíte, balon mě nenapadl, hned ho jdu do garáže najít ![]()
Jelikož se ještě stále snažím pracovat, tak těhotenské cvičení nějak nestíhám a začínat až teď by asi ani nemělo smysl.
U prvního těhu jsem měla celkem o 30kg míň a ještě 2 dny před porodem jsem bez zadýchání vylezla na Bezděz.
TeĎ funím i když vyjdu doma schody do prvního patra.
Ale zas když jen odpočívám, jsem právě děsně rozlámaná a je to ještě horší.
Může se třeba cvičit takový ten kočičí hřbet?
A nenapadá vás něco na kyčle, ty mě teď docela bolí a nevím jak je „uvolnit“
@zichisek doporučuju procházky, te´d už by ses asi fakt měla šetřit. já jsem taky přibrala 20 kilo ale tak to k tomu prostě patří, vem si že spoustu kilo váží plodovka a dítě tak si z toho nic nedělej, pak budeš moct zase cvičit naplno, taky už se na to těším
Na kyčle asi nic nepomůže. Já zkoušela fakt všechno. Nejhorší to bylo vždycky v noci, protože na břiše to logicky nejde, na zádech se mi dělalo na omdlení a na bokách mě braly ty kyčle a to tak, že mě to budilo co hodinu a musela jsem se složitě otáčet. A to jsem přibrala „jen“ 12 kilo.
Nejlepší je orbitrek bez zátěže, jezdím na něm každý den 40-50min, mám termín za 11 dní a vše ok, perfektně protáhne vazy kolem bedekry, není tomu co vytknout. Doktoři sice nemají důvěru, ale ten pohyb mi opravdu dělá dobře, díky tomu mě nebolí záda a nabrala jsem jen 13,5 kg.
Ahoj, potřebuji radu zkušených
Přibrala jsem 21kg a jsem jak koule, začaly mě bolet záda a nejsem schopna se pomalu ani zvednout z postele, všechno mě bolí.
Mám necelé dva týdny do termínu porodu. Celé těhotenství jsem se snažila se hýbat. Do 25.tt jsem chodila na K2-Hiking do minulého týdne jezdila na koloběžce. Tu mi už muž zakázal
Nevíte, co se může cvičit před porodem(jsem ve 39.týdnu)?Nějaké protahovací cviky nebo lehce posilovací, prostě nějaké hýbání na doma třeba 2-3× denně po troškách.
Dr.mi jen řekla klidně cvičte ale šetřete se