Můžu v těhotenství dělat dřepy?

73
14.5.15 14:44

Cviceni v tehotenstvi, drepy ?

Ahojte ;)Jsem v 19 tt tehotenstvi, nikdy jsem netrpela plnostihlou postavou, merim 175 cm, ale ted jsem pribrala do stehen a zadku.Vim, ze pribrani v tehotenstvi patri :) Ale cviceni je taky dobre a celkove pohyb dobry pro sebe nebo porod. Samozrejme se zeptam sve dr. Ale, jak jsem hledala na netu, tak jsem nic nenasla zda mohu cvicit na nohy, zadek. Dokonce mi kamaradka rikala, ze videla clanek, jak mela zena po porodu vyrisovane bricho :mrgreen: to samozrejme nechci jen zda neuskodi miminku cviceni na nohy, prevazne stehna a zadek a jaky mate nazor na drepy v tehotenstvi? Dekuji za rady a pripominky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smurfka
14.5.15 14:45

Nejlepší je asi plavat..ale pokud necvičíš bříšní svaly tak mužeš cvičit co chceš..

• Citovat
  • Upravit
1421
14.5.15 14:56

Ahoj, určitě to plavání. Jinak na nohy a zadek myslím úplně v poho stepper - nezatěžuješ bříško, nahrazuje vlastně chůzi. Četla jsem, že i rotoped je vhodný. Jinak super je cvičení jógy. Vše ale jen tak, ať je ti to příjemné a moc se nepřepínáš, což asi i u těch dřepů 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
14.5.15 14:58

Super je eliptický trenažer, stačí hlídat tepovku. Na tom se dá až do porodu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
14.5.15 15:10

Nohy a zadek klidně, jen je potřeba hlídat tepovku, chodila jsem i na alpinning :) (asi do pátého měsíce, pak ještě chvíli jsem si domluvila individuální - šla jsem mimo organizované hodiny a nechali mě tam šlapat podle sebe), na cvičení pro těhotné jsme cvičily na míčích i s míči, posilovaly jsme hodně ruce a taky jsme posilovaly šikmé břišní svaly - samozřejmě vše s rozumem a komu to nedělalo dobře, ten to nedělal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
CarolS
14.5.15 15:21

Nejsem žádná cíťa, ale v těhotenství bych nezačínala s něčím, na co není tělo zvyklé. Byla jsi zvyklá sportovat? Ok, proč nepokračovat-kromě cviků a sportů pro těhotenství nevhodnch(otřesy při běhu, přehnané posilování atd.). Nic jsi nedělala? Tak v tom případě bych nebláznila s náhlým dřepováním a radši bych si hlídala stravu a najela na lehčí aktivity typu rotoped, plavání…

• Citovat
  • Upravit
1025
14.5.15 15:49

Stehna a zadek by me v těhotenství vůbec nezajimal. Zvlášť, když vis, ze je to tímhle. Nevím, nač dráždit děložní svaly?? 8o Chceš potratit? Nebo předčasně porodit? Vim, ze je plno ženských, co dělaly i salta, skakaly z padáku, či praktikovaly jiné, horší aktivity. Ale kde beres jistotu, ze oatris mezi ne? Já byla vysazena na mytí vany, denidenne jsem ji drhla, byla to zavislost, a malém jsem porodila 980g chlapecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
14.5.15 16:10
@CarolS píše:
Nejsem žádná cíťa, ale v těhotenství bych nezačínala s něčím, na co není tělo zvyklé. Byla jsi zvyklá sportovat? Ok, proč nepokračovat-kromě cviků a sportů pro těhotenství nevhodnch(otřesy při běhu, přehnané posilování atd.). Nic jsi nedělala? Tak v tom případě bych nebláznila s náhlým dřepováním a radši bych si hlídala stravu a najela na lehčí aktivity typu rotoped, plavání…

souhlas, to jsem zapomněla napsat… já jsem před těhotenstvím chodila na alpinning, tak jsem pokračovala, dokud jsem to zvládala, ale pokud bych na ten pohyb nebyla zvyklá, tak bych to nedělala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
20.11.15 17:15

@sebaanez Z části souhlasím, ale mám muže porodníka a co vím, tak často říká, že je zděšen jak ženy nejsou schopné porodit přirozeně dítě, protože nemají žádnou kondici a v těhotenství díky nulové aktivitě naberou třeba 30 kg, tuk je i uvnitř v porodních cestách okolo dělohy atd. a brzdí a stěžuje samotný porod - pak to končí sekcí, když v půlce porodu padají vyčerpáním. Byla jsem těhotná 3× a vždy jsem se snažila cvičit. Denně 10-15 minut. Pár dřepů, výpadů, cviky na paže a spoustu svižné chůze. Myslím, že je to správné a pokud je žena zdravá a její těhotenství probíhá normálně, není důvod si válet prdelky a ploužit se jak mašina s pupíkem. Tak se toho nebojte… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková