Dá se cizí jazyk naučit z Duolinga?

Anonymní
5.8.26 09:46

Dá se cizí jazyk naučit z Duolinga?

Omlouvám se za anonym, ale po rozhovoru s manželem si připadám hloupá a nechci jít s kůží na trh.
Dva roky se na Duolingu učím španělsky, od začátku to neberu jako plnohodnotné učení, ale jako hru, kdy se naučím nějaká slova a trénuju mozek, protože na sobě cítím problémy s pamětí, soustředěním a tak.
Nedávno jsme byli na dovolené ve Španělsku a on mi vyčetl, že nikde není vidět, že bych něco uměla a proč tedy Duolingo dělám, že to je naprostá ztráta času. Tím ze sebe dostal frustraci a už se k tomu nevracel, ale teď to hloda u mě. Dokázala jste se některá naučit cizí jazyk jen s pomocí Duolinga, nebo to je ve mně, že mi Duolingo nestačí?
Na jazyky jsem byla vždy spíš slabší, ale na dovolené jsem vše řešila já a to anglicky, takže ani mi nemůže vyčítat, že bych se nedomluvila a vše zajišťoval on.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16112
5.8.26 09:50
@Anonymní píše: Více

Problém není v Duolingu, ale v manželovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9118
5.8.26 10:02

Já Duolingo využívám jen na takové procvičení, ale mám jen tu neplacenou verzi. Každopádně na jednoduché fráze nebo tak to je myslím fajn - určitě to neberu jako extrémní ztrátu času, vždyť to je max na 5 minut denně. Ale překvapuje mě, že má na to manžel až tak negativní postoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5282
5.8.26 10:04

Kamarad se pres Duolingo naucil celkem obstojne anglicky. Ale spis pasivne - aktivne si treba jenom objednal jidlo v restauraci a obecne uz by neumrel, kdyby ho nekde nekdo v cizi zemi zapomnel. Predtim neumel vubec nic. Az mu to prestalo stacit, koupil si ucebnici a po par letech zacal chodit normalne do jazykovky na konverzaci.

S cim jsi mela problem? Jestli s porozumenim, tak to chapu. A nechapu, proc ti manzel neco takoveho vycita. At si to zkusi on. A muze klidne anglicky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
5.8.26 10:12

Moje máma se celkem obstojně učí anglicky jen s ChatGPT, takže myslím že s jakýmkoli nástrojem se dá naučit, je to jen o snaze a úsilí jedince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.26 10:15

@Afrikana se vším, nerozumím nic a neřeknu taky nic. Začínala jsem s tím, že jsem uměla asi 3 slova.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.8.26 10:17
@izabe píše: Více

Manžel čekal, že se budu chytat aspoň v základech, protože mě denně vidí u toho sedět, ale nic.

• Citovat
  • Upravit
34787
5.8.26 10:18

A proč ti to vyčetl? On je ve všem na 100% Duolingo není špatný, problém je manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
5.8.26 10:25

To bude asi případ od případu, každému vyhovuje jiný styl učení. Já například měla ze SŠ slušné základy AJ, ale nejvíc jsem se naučila sledováním filmů a seriálů v originálním znění. A to dokonce tak, že mi rodilí mluvčí chválili angličtinu, mluvím bez cizího přízvuku. Přesto nemám C úroveň, aspoň myslím, dlouho jsem to neověřovala. Můj muž se zase z filmů nenaučí nic, jede Duolingo a ano, domluví se, byť „složitější“ konverzace bych v zahraničí obstarala já. Ale taky je to dáno tím, že angličtina se mi líbí. Učila jsem se ve škole německy 6 let, pak to oprášila na Duolingu, ale zvládla bych si lámaně možná koupit zmrzlinu. Ich lese gern, ich mag pizza. Wie spät ist es? Školní fráze. Nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34787
5.8.26 10:27

Jako fakt jsi nerozuměla ničemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.26 10:29
@arinecka píše: Více

Ne, pár izolovaných slov a nápisů.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.8.26 10:31
@arinecka píše: Více

Protože čekal, že po tolika hodinách, co jsem tomu věnovala, to k něčemu bude. On preferuje trávení času smysluplnou činností.

• Citovat
  • Upravit
34787
5.8.26 10:32

Tak ale jestli se učíš dva roky, tak bych taky čekala že už něco budeš umět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9118
5.8.26 10:34

Jakože ani takové ty základy: ahoj, jak se máš, kolik je hodin apod.? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.26 10:37
@izabe píše: Více

Ne, neumím nic. Zvládnu sestavit větu ze slov, když mi to nabízí a zopakovat, ale slova si nepamatuju. Umím pár slov izolovaně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze