Daňové zvýhodnění po rozvodu - kdo může uplatnit?
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Daňové zvýhodnění po rozvodu - kdo může uplatnit?
Tak jsem si myslela, že podle zákona může daňový zvýhodnění na děti uplatnit po rozvodu jen ten rodič, kterej je má v péči. A někde píšou, že po dohodě obou lze, aby to byl ten rodič, kterej je v péči nemá. Netušíte někdo, jak to je? Vím, že to fůra lidí běžně dělá..ale netuším, jestli je to zákonný. Jde o to, že exmanžel by z toho mohl mít nějaký peníze a konečně mi doplatit alimenty, co mi dluží…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
Může je uplatňovat ten, s kým žijí ve společné domácnosti. Nebuď blbá. Uplatni si je sama a exmanzel ať si je hezky zaplatí normálně z toho, co vydělá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Nicole 1234 prostřední syn je postižený, nechodím do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Můžou se domluvit Pokyn GFŘ -22, pasáž k, paragraf 381 odstavec 3
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Může uplatnit jen ten, kdo s nimi žije v domácnosti :
https://www.mesec.cz/…a-dani-dite/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Tarjei píše:
@Nicole 1234 prostřední syn je postižený, nechodím do práce.
Tak v tom případě, by si je mohl uplatnit on pokud pracuje. Ale jestli
z toho neco uvidíš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Monchichik píše:
Může uplatnit jen ten, kdo s nimi žije v domácnosti :
https://www.mesec.cz/…a-dani-dite/
Je potřeba to dočíst až do konce. Je tam pasáž o rozvodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@JancaS84 hodlám ho natlačit do smlouvy mezi náma, že dostanu všechno a v budoucnu půlku z toho zvýhodnění, jinak požádám o exekuci na něj. Už ho mám pokrk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Tarjei píše:
@JancaS84 hodlám ho natlačit do smlouvy mezi náma, že dostanu všechno a v budoucnu půlku z toho zvýhodnění, jinak požádám o exekuci na něj. Už ho mám pokrk.
Přeji ať to vyjde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@JancaS84 děkuju. Chápu, že je v těžký situaci ptž je bez práce ale aby mi vykládal, jak nejdřív musí zaplatit hypotéku a na děti mi nic nepošle, to už je moc. Navíc se k dětem chová jako blb. Ale to už jsou jeho osobní limity. Mně by stačila normální komunikace, soráč nemám..ale on nic nepošle a dělá mrtvýho brouka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@JancaS84 Ale mluví se
pořád jen o střídavé péči…a že můžeš uplatňovat jen za dobu, kdy
je dítě ve společné domácnosti…nebo je tam ještě něco jiného?
nevidím to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Tarjei píše:
@JancaS84 děkuju. Chápu, že je v těžký situaci ptž je bez práce ale aby mi vykládal, jak nejdřív musí zaplatit hypotéku a na děti mi nic nepošle, to už je moc. Navíc se k dětem chová jako blb. Ale to už jsou jeho osobní limity. Mně by stačila normální komunikace, soráč nemám..ale on nic nepošle a dělá mrtvýho brouka.
Njn, jenže k čemu ti bude, když ti řekne soráč nemám. To ti asi situaci nevyřeší.
Jinak ten tvůj ex je fakt expert. A jestli ten postižený syn je taky jeho, tak to je hnus na ntou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@mamina2017 já vím ale byla bych ochotnější vydržet. Ještě měsíc, dva…jj je jeho. On od nás neutekl, to já od něj, po 15 letech jsme si dost lezli na nervy. Ale stejně, nedělám mu žádný potíže, vyživovací povinnost je zákonná…měl by se snažit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Tarjei Jako může tě za to nenávidět, však kamarádit spolu nemusíte být. ale děti za to nemohou a do toho by je on neměl tahat. To jsem prostě nikdy nepochopila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@mamina2017 ja mu nechala byt, i dluhy teda ale ty nadelal on, castecne bez myho vedomi. A po ctyrech letech to dopracoval akorat k dalsim dluhum.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Může být listerie i v pizze z restaurace?
- Vzaly byste si může, který vás podváděl?
- Jak se vyrovnat s rozvodem a jít dál
- Muž ve znamení váhy a nerozhodnost
- Rozvod 2021
- Může drmek způsobit anovulaci/oddálit ovulaci?
- Hpv, operace, rozvod
- Chci rozvod ale ona odmítá