Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Pokud fakt nevíš, dala bych jí šek do claires nebo gate. a taky začala číst Lanczovou…
@Knihomyš píše:
Jak jsem sem překlikla z diskuse o pletení z gumiček, tak jsem chtěla navrhnout gumičky a stav, ale koukám, že jsem naivní
Pokud zakladatelka není matkou té dvanáctileté, doporučuji zeptat se rodičů - ti zpravidla vědí.
nene, nejsem
tak rodičů se samozřejmě zeptám, jen hledám dárky na netu, tak jsem chtěla načerpat inspiraci.
Naivně jsem taky hledala gumičky
Ale ona je fakt plete, tak jsem našla několik knížek ![]()
S knížkama návodů opatrně
Sama pletu klasicky a nevím, jestli by mě někdo náhodně vybranou knihou o pletení uctil - a drahé bývají fest ![]()
A na gumičky jsou tuny návodů na netu.
To bych spíš zvažovala nákup těch gumiček, materiál se hodí vždycky.
@Knihomyš aha
tak myslíš, že toto by bylo blbé?
http://www.knihkupectvi.mobi/…-zabava.html
To já prosím nevím! Nechci pomlouvat neznámé knížky, třeba jsou super. Ale čistě obecně:
Osobně bych se u knížky za 200 - 300 Kč zkusila zeptat, přišlo by mi škoda se netrefit. Když soudím podle sebe, tak mám zpravidla jednu publikaci „vytouženou“ a jiná (pro nezasvěcence k nerozeznání) je „vo ničem“. (Tedy nemluvím o gumičkách, tam jsem se ukojila na youtube, ale o jiných svých zájmech.)
Na kvalitu knížek se zkus zeptat v gumičkovací diskusi, třeba bude někdo vědět.
@Knihomyš díky, vlastně máš pravdu. Je zvyklá na návody na youtube, takže si nejsem jistá, jestli by chtěla otevřít knížku, tam je ten návod složitější. Já se na ně podívám v knihkupectví, ale nikdy jsem to nedělala, tak toho tam asi moc nevykoukám
Materiál jsem jí dávala teď nedávno k svátku ![]()
Noťas, tablet, to neklapne… z oblečení by možná radost měla, jenže mám obavy, že se netrefím a spolu se na nákup nedostaneme.. ![]()
Lanczovou takhle brzy, fakt? Dyť je tam dost sexu
![]()
A nechceš jí dát něco jiného tvořivého? Viděla jsem sady na pletení( třeba toto ), na háčkování , teď jsem jela ve vlaku s holkou, co navlékala něco z korálků… vyšívací sady jsou klasika…
Ty odkazy jsou spíš pro menší, ale v nějakém tvořivém krámku bys asi něco našla i pro pubošku.
@Irinka0210 píše:
Mám neteř v tomhle věku a pak ještě desetiletou a normálně jsem se jich zeptala, co chtějí…stejně jsem to udělala u synovce - 7 let
Tak to je správný postup…
V tomto věku už je to „velká slečna s vlastním názorem“
Ale pšššt…
(Ne, teď vážně - dvanáctiletá už má svoje vyhraněné představy, teda většinou…)
@Jura007 Raděj koupím to, co opravdu chtějí, než pak slyšet to jejich „jééééžiš zase měkkej dárek“
![]()
@ŠestýSmysl Teď je na řadě nějaký ten zážitek, abyste ho dostali od PC
.
Tak svojí holky bych se taky zeptala, jenže oni k nám jezdí celá rodina a mají mladší sourozence, takže i ta velká ještě předstírá hru na ježíška
![]()
@MarkétkaBeruška děkuji ti moc za tip! Dá se to číst, i když zřejmě předchozí díly nemá? Jak je to s obsahem? Ona je spíš taková nesmělá, asi by ji nějaké plky o klukách nezajímaly (a asi by mi ani rodiče nepoděkovali
), na Lanczovou si myslím, že ještě není zralá..
@Anonymní píše:
Tak svojí holky bych se taky zeptala, jenže oni k nám jezdí celá rodina a mají mladší sourozence, takže i ta velká ještě předstírá hru na ježíška![]()
@MarkétkaBeruška děkuji ti moc za tip! Dá se to číst, i když zřejmě předchozí díly nemá? Jak je to s obsahem? Ona je spíš taková nesmělá, asi by ji nějaké plky o klukách nezajímaly (a asi by mi ani rodiče nepoděkovali
), na Lanczovou si myslím, že ještě není zralá..
určitě dá…ty knížky jsou psané tak že vždy v první kapitole se to z předešlé knihy krátce zrekapituluje. Co se týče obsahu, jsou tam řešeni i kluci, ale to až pak v té 13tce a hlavně 14tce, v té 12tce je to spíše o přátelství, škole…ale hlavní co se mi na ní líbilo bylo že tam řeší i „ženské“ problémy jako, jak oznámit mamce že dostala 1. menstruaci a tak a je to řešeno velice vtipnou formou, teď když nad tím přemýšlím tak myslím že leckteré slečně by mohla i ta knížka pomoci. K té Lanczové, tak je super, přečetla jsem od ní „x“ knížek, ale myslím si že je na ní ještě malá, přece jen jsou to příběhy většinou 15-18letých holčin a příběhy o lásce, erotice,…to by Ti, jak jsi sama psala, rodiče nepoděkovaly.
@MarkétkaBeruška Moc ti děkuju. Myslím, že je to to pravé, co hledám, koupím ještě pár pytlíčků gumiček a myslím, že bude spokojená
![]()