Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosim o radu. kamaradka chce jit do osobniho bankrotu.ale nema dostatecny prijem a chce abych ji podepsala darovaci smlouvu na castku 2700.ale je to jen na oko nic ji pry davat nebudu.muze nekdo po me tuto castku chtit? nebo nemusim mit strach. dekuji ![]()
Takze ty penize musim odesilat ja? takze kamaradka mi da penize a ja to odeslu? dekuji
@todost Jak to přesně funguje nevím, jisté je pouze to, že když ji to podepíšeš, tak může nastat situace, kdy to budeš platit ze svého.
@todost
jen mě napadá že osobní bankrot jde přes soud.. takže pokud by ti na ten podvod přišli tak to nebude sranda..
mimochodem nezkoumá se u tohoto dlouhodobý příjem? jednorázové zaslání malé částky nic moc neřeší, ne?
Tak řekla že je to jen jako.aby ji vysla ta insolvence.ze po me nikdo nic chtit nebude.ale mam strach
@kjhui Ta darovačka bývá koncipována tak, že je to měsíční částka po celou dobu… a je otázka, jestli to bude někdo řešit, pokud to budou platit, tak jak mají.
@todost známá má něco podobného taky jí její dospělý syn podepsal darovací smlouvu, ale ona tu částku platí sama z neofiko brigády, ale kdyby to neplatila budou to chtít samozřejmě po něm. Prostě ty peníze tam být musí myslím, snad to píšu správně.
No ale kdyz nebude kamaradka platit zrusi ji tu insolvenci. omlouvam se jsem na takove veci d…l. nikdy jsem to neresila ![]()
Nic není na oko… Peníze budeš muset posílat ty insolvenčnímu správci, pokud ti je bude kamarádka dávat bokem ze svého a provalí se to, můžete mít problém obě dvě. Pokud nebudou platby podle smlouvy chodit insolvenčnímu správci, může se stát, že nesplní podmínky oddlužení a to jí bude zrušeno, pak nařízen konkurz na jejím majetek a dluhy jí zůstanou navždy, zjednodušeně řečeno. Není to tak úplně jednoduchý, jak se snaží „prodavači“ insolvenčních návrhu předkládat…
A kdyz mi je neda a ja nezaplatim tak co? o to mi hlavne de. jestli mi skoci treba na ucet nebo proste nezaplatim a nic z toho mit nebudu
@todost riziko to je, nešla bych do toho. Kamarádka by měla požádat někoho, s kým je více spřízněna. Pokud to přestane platit, tobě se začne vyhýbat… Bude tvou povinností platit dál.
@todost píše:
Tak to je super teda. takze budu platit její dluhy
tys to podepsala?