Darovací smlouva pro kamarádku

42
16.3.15 17:19

darovací smlouva pro kamaradku

Prosim o radu. kamaradka chce jit do osobniho bankrotu.ale nema dostatecny prijem a chce abych ji podepsala darovaci smlouvu na castku 2700.ale je to jen na oko nic ji pry davat nebudu.muze nekdo po me tuto castku chtit? nebo nemusim mit strach. dekuji :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101710
16.3.15 17:22

Samozřejmě, že ji po tobě mohou chtít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
16.3.15 17:27

Takze ty penize musim odesilat ja? takze kamaradka mi da penize a ja to odeslu? dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
16.3.15 17:29

@todost Jak to přesně funguje nevím, jisté je pouze to, že když ji to podepíšeš, tak může nastat situace, kdy to budeš platit ze svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
16.3.15 17:31

@todost
jen mě napadá že osobní bankrot jde přes soud.. takže pokud by ti na ten podvod přišli tak to nebude sranda..

mimochodem nezkoumá se u tohoto dlouhodobý příjem? jednorázové zaslání malé částky nic moc neřeší, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
16.3.15 17:31

Tak řekla že je to jen jako.aby ji vysla ta insolvence.ze po me nikdo nic chtit nebude.ale mam strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
16.3.15 17:32

@kjhui Ta darovačka bývá koncipována tak, že je to měsíční částka po celou dobu… a je otázka, jestli to bude někdo řešit, pokud to budou platit, tak jak mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
16.3.15 17:34

Takze kdyz ta kamaradka prestane platit.tak pujdou po me?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5305
16.3.15 17:34

@todost známá má něco podobného taky jí její dospělý syn podepsal darovací smlouvu, ale ona tu částku platí sama z neofiko brigády, ale kdyby to neplatila budou to chtít samozřejmě po něm. Prostě ty peníze tam být musí myslím, snad to píšu správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
16.3.15 17:36

No ale kdyz nebude kamaradka platit zrusi ji tu insolvenci. omlouvam se jsem na takove veci d…l. nikdy jsem to neresila :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
16.3.15 17:47

Nic není na oko… Peníze budeš muset posílat ty insolvenčnímu správci, pokud ti je bude kamarádka dávat bokem ze svého a provalí se to, můžete mít problém obě dvě. Pokud nebudou platby podle smlouvy chodit insolvenčnímu správci, může se stát, že nesplní podmínky oddlužení a to jí bude zrušeno, pak nařízen konkurz na jejím majetek a dluhy jí zůstanou navždy, zjednodušeně řečeno. Není to tak úplně jednoduchý, jak se snaží „prodavači“ insolvenčních návrhu předkládat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
16.3.15 17:50

A kdyz mi je neda a ja nezaplatim tak co? o to mi hlavne de. jestli mi skoci treba na ucet nebo proste nezaplatim a nic z toho mit nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
16.3.15 17:59

@todost riziko to je, nešla bych do toho. Kamarádka by měla požádat někoho, s kým je více spřízněna. Pokud to přestane platit, tobě se začne vyhýbat… Bude tvou povinností platit dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
16.3.15 18:03

Tak to je super teda. takze budu platit její dluhy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
16.3.15 18:05
@todost píše: