DAROVÁNÍ PLASMY - dá se darovat za jeden den dvakrát?
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Halamka píše:
Kvůli penězům?
Uprime, ano. Tento měsíc je finančně náročnější než jsem čekala.
Ale to jen výjimečně kvůli financím. Jinak krom plasmy daruji i krev,
daruji po detech hračky, oblečení, i své, vyřazené, v perfektním stavu
do dětských domovů… Mám skvělý pocit z toho, když člověk pomůže
tam, kde je potřeba. Jen teď se to po svátcích všechno sešlo..
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Plasmu můžeš dávat nejdříve po 14 dnech, dřív tě ani nevezmou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
A pokud si za to necháš platit, tak nejsi zadny darce. A asi moc poctiva nebudes, kdyz chces obchazet pravidla odberu, ony totiz maji svuj duvod a chrani jak prijemce, tak tebe. A pokud nemas penize, tak co treba nejaka brigada, i kdyby to mela byt nocni, tak je to mensi huntovani tela, nez nekolik odberu za den/tyden.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Uprime, ano. Tento měsíc je finančně náročnější než jsem čekala. Ale to jen výjimečně kvůli financím. Jinak krom plasmy daruji i krev, daruji po detech hračky, oblečení, i své, vyřazené, v perfektním stavu do dětských domovů… Mám skvělý pocit z toho, když člověk pomůže tam, kde je potřeba. Jen teď se to po svátcích všechno sešlo..
Mysli taky na své zdraví, těmi jehlami se rozpíchají žíly. Každý je má tedy jiné, někdo tlustší a objemnější, ale mě i sestra taktně upozornila ať na krev nechodim vic než 1× ročně a na plazmu už vubec. Že si cení že jsem přišla, že mám RH negativní a to je vzácnější, ale z tohoto osobního hlediska nejsem moc vhodná. Myslím že by mi to každá sestra / doktorka nepřiznala. Na te plasmě jsem taky byla jednou. Že mám tenké žíly, a mohla bych pak mít sama problémy. Že by mohly praskat, a že by bylo obtížné mi dát transfuzi kdybych ji potřebovala.
Tak raději sem tam ty hračky, oblečení zkus prodat, pomůžeš tím sobě finančně a ušetříš žíly. I levnější cenou za hračky uděláš někomu radost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Zdravím, jsem již léta poctivým dárcem jak krve, tak i plasmy. Veškeré informace kolem znám, jen jediné, co mě zajímá je, zda- li se dá plasma darovat za jeden den dvakrát. Nebo kolik odběru je po pravdě tělo schopné snést během týdne.
Napis mi do sz, co bys treba potrebovala za potraviny nebo drogerku, a adresu, neco malo poslu. Sama moc nemam ale tohle mi prislo lito, navic mne uz tu bylo taky nekolikrat pomozeno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Znamej chodi kazdy tyden. Jeden tyden do jednoho strediska a dalsi tyden do
druheho. On je proste desne na penize a fyzicky to zvlada uz asi 3mesice
ja teda plasmu zatim nedavala, tak nevim, jak to
je narocne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Petula306 píše:
@1mila2 tak ještě by mohl prodat ledvinu![]()
Vubec bych se nedivila, kdyby to uz udelal
On je proste zvlastni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- NAPITI 1 DEN STARE STAVY
- Hluk od sousedů přes den
- Růstový spurt jeden den.. druhý den ok.
- Dá se nyní sehnat někde ubytování?
- Počítá se den zavedení / po ET
- 10. den po ET pozitivní test
- Chodí na záchod jen jednou týdně
- Jednou mě miluje, podruhé není připravený na vztah
Zdravím, jsem již léta poctivým dárcem jak krve, tak i plasmy. Veškeré informace kolem znám, jen jediné, co mě zajímá je, zda- li se dá plasma darovat za jeden den dvakrát. Nebo kolik odběru je po pravdě tělo schopné snést během týdne.