Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Nicollka1993 celý den o ní nevíš, ale „nebudeš na ni mít čas“? ![]()
@rozand tak to, že o ní nevím neznamená, že se o ní nemusím postarat. čistím písek až 3× denně, dávat jí vodu, granule a tak a to nezvládnu pokud nebudu třeba i 2 dny doma
naše kočička má obří wc (ferplast s víkem a dvířky a ta největší velikost) a 2-3 dny je pohoda nečistit wc (já samosřejmě čistím denně, někdy ale i obden když proste je hodně frmol doma). Nemá ve wc písek…ale přírodní granulát - Cat's Best Original kočkolit, co hrudkuje (čím vyšší vrstva tím lepší se odděli moč…udělá doslova úhlednou kouli a tím, že je wc velké, není problém ani s tím, že jde a udělá za 3 dny 3 bobky..steliva sypu klidně vrtvu 10 cm!!!…granule když je na 2 dny sama doma jí nasypu plnou misku a třeba 2× zasebou aby se nafutrovala…vody moc kočky nevypijí, ale dám několik misek na různý místa (včetně jedné do vany)…2 dny pro kočku, co je zvyká doma není dle mého problém…
kočka je nejméně náročné zvíře snad a já bych jí nedala…a dle občanského zákoníku pronajímatel zvíře zakázat NESMÍ. Ostřihej jí drápky (teď mě někdo asi sežere za to) ale naše od malička stříhaný má-nic nepoškodí…a k dětem že nesmí, protože se mazlí kdy chce ona??? Taky podle mne příliš striktní…já před půl rokem řešila mnohem horší věc a to silnou alergii…měla jsem 17 jednotek z testu krve a sdělili mi, že kočka musí ihned z bytu…2 dny sem probrečela a nakonec ji nikomu nedala…bydleli jsme v plesnivém bytě a já stále tvrdila,že ty problémy musí být z té plísně…dodnes si nedokážu vysvětlit, jakto, že ty jednotky tam byi, protože jsme se přestěhovali a obtíže prakticky do měsíce zmizely (dostala jsem léky a dýchadlo a dýchala denně večer kdy to bylo nejhorší). Že alergii mám je jasné, protože ji nesmím pohladit a pak si sahnout do oka…to mi nateče tak, že jej musím vykapat a pak trva den i více než splaskne…ale jsme spolu a štastné a já sem rád, že jsem dala na sebe a nechala si ji.....
@Tylo Máte pravdu, ona by to možná vydržela ale já si nedokážu představit, že by tu prostě byla sama a chodila 2 dny na špinavý písek, nebo pila hnusnou vodu. mám to nastavené prostě jinak. jenže je tu ten druhý problém a to zákaz zvířat v novém bytě, do jiného jít nemůžu. Věřte, že jsem promýšlela spoustu variant a kdyby nějaká byla, tak to tu opravdu zbytečně neřeším
![]()
@Nicollka1993 chápu, rozumím…nevykejte mi
kočička si udělá na wc místo a „neušpiní se“ o exkrementy které tam již jsou. Navíc to stelivo nedělá koule na vrchu ale odhali se, až když celým wc zaklepu…nejsou na 1. pohled vidět a kočička ví kam šlapnout ale ideální je aby měla hodně prostorné wc pro tyto případy…vodu své denně dávám též čistou, a i dukladně vyplachuji misku od těch slizů co se ve vodě dělá… ale kočka žízní neumře (denně ji stačí malá sklenka vody) a wc taky problem nemusí být. V číně jsem pořídila kameru a zjistila jsem, že čičina většinu dne vážně prospí a byla jsem ráda, že na ni mohu kdykoliv on line mrknou at jsem kde jsem… rozhodně byste jí nepřítomností 2 dny trápila méně jak když by s vámi nebyla již nikdy…nemluvě o vás…u nás by v bytě nikdo přítomnost kočky nezjistil když by přišlo na věc
a jak říkám…občanský zákoník hovoří jasně;)…byt pronajímáme a psa tam mají také a nenaděláme nic;) pro mne je kočička psychologická záležitost, mockrát mi pomohla když mi bylo zle a to i hodně…nedala bych ji za nic…a bych riskla klidně vzít kočku tam, kde nemá být…
nechci tím ale v žádném případě zlehčovat vaši situaci…a přesvědčovat vás, že to má řešení si ji nechat…
je skutečně mnoho dobrých lidí a kočičce dají krásný život
… ![]()
@Nicollka1993 to se stěhuješ vážně do takové díry, kde není k dispozici žádný byt, kde bys mohla mít zvíře? popravdě moc nechápu lidi, jako jsi ty, co obětují zvíře kvůli práci. Kdyby v bytě byl zákaz dětí, tak bys pro dítě taky hledala náhradní rodinu? Asi ne, že. A stejně by to mělo být se zvířetem. Prostě je to závazek a soudný majitel se tomu přizpůsobí. Samozřejmě alergie někoho z rodiny je něco jiného.