Dendrobium

• Otevřená skupina

Povídání a výměna zkušeností s pěstováním orchidejí

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

61
21.10.10 18:40

Dendrobium

Tak aby sa to trosku rozbehlo, pridavam temu a foto nedavno kupeneho dendrobka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
61
21.10.10 18:43

Spominane foto:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
21.10.10 21:21

To je záplava květů, nádhera :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
30.10.10 19:31

Moc pěkné, je to Dendrobium kingianum? Je moc pěkně vybarvené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
30.10.10 19:38

Moje Dendrobium kingianum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
30.10.10 19:39

Ještě jedno Dendrobium kingianum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
30.10.10 22:03

Tedy Ajule, to je nádhera, ta barvička :potlesk: Já mám kingianum od jara od Luchscheitra, ale zatím nekvetlo, tak ani nevím jaké bude. Máš ho v chladu nebo v teple?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
31.10.10 12:39

Nie toto nie je kingianum, mal by to byt nejaky hybrid od dendrobium lasianthera. Kvety vyzeraju ine ako kingianum, su take zvlastne vykrutene.
To Tvoje kingianum je uplne super! Ja mam len malicku keiku, bohvie kdey sa rozrastie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
31.10.10 13:26

Cibusim mě přišly ty květy takové jiné, ale o tom D. lasianthera jsem ještě neslyšela. Zase jsem o něco moudřejší :-D . Kdybys náhodou dělila, prosím mysli na mě.
Až se mi rozroste (to fialové spíš, to světlejší je zatím dost malé), tak vám ho schovám, jo?

Majo kingianum by mělo být chladnomilné, takže letním a pak je zimní zahradě. Myslím, že mu to tam svědčí, už jsou vidět květní stvoly. Teď tam je dost často v noci k 11st, záleží jak se vyhřeje přes den od slunce, nebo jestli večer přitápíme doma krbem. Zatím to všechny zvládají dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
31.10.10 14:17

Já ho mám taky v chladnu, tak jsem myslela, jestli ho nepřendám. Ale vydžím, třeba je ještě malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
31.10.10 19:34

To ja som tiez nevedela, co je to za dendro, to mi poradili na prateloch :-) dufam, ze mi prezije, zistila som, ze ma na dvoch pahluzach take dve male cierne skvrny, uz som ich odstranila, hadam to nic nebolo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
1.11.10 12:12

Musím se přiznat, že mě skvrny na listech moc nevzrušují, pokud tedy není vidět, že se zvětšují a je to mokvavé, pak hned pryč s tím. To se mi naštěstí stalo jen jednou u Phalaenopsis. Jinak mi to přijde přirozené, že se na listech občas objeví nějaká tečka, i v přírodě nejsou všechny listy dokonalé.
Zatím jsem měla štěstí a doufám, že i v tvém případě, to nic nebude.

Majo pokud je to malá rostlinka, tak asi ještě nemá dost živin na kvetení, ještě bych vyčkala a nadále ho měla v chladnějších podmínkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
1.11.10 13:40

Ajo, čekám v chladnu :mrgreen: , asi mi nic jiného nezbyde :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
16.11.10 06:43

Tak mě začínají fialovět poupata u toho fialového Dendrobia kingianum a koukala jsem, že bude kvést žluté Stardust Chyomi a taky Dendrobium nobile Christmas Chime ´Azuka´ - žy by kvetlo na vánoce :lol: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
16.11.10 09:21

Ajule, co dělá to miminko Dendrobka? Já jiná Dendrobia než phaly a Kingianum nemám :-( , budu se muset víc snažit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny