Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Arkham i Eldritch jsou dobré hry i ve dvou i když je hra delší a složitější , zakladatelka, říkala, že ji na délce a složitosti nezáleží
Mysllím, že jednodušší je Eldritch, ale každá má své kouzlo ![]()
Přesne jak Lily Evans říká, kooperativky jsou super, pokud se sejdou hráči, kteří se umí radit a každý má co do hry přinést. Problém je, když je jeden hráč, který hře rozumí a umí myslet, a ostatní nechtějí a neumí a pak jsou jen figurky, ale to u nás není ![]()
@cancerka píše:
Arkham i Eldritch jsou dobré hry i ve dvou i když je hra delší a složitější , zakladatelka, říkala, že ji na délce a složitosti nezáležíMysllím, že jednodušší je Eldritch, ale každá má své kouzlo
To sice píše, ale zas píše, že už hráli Bang, Activity a karty, takže bych ji nedoporučovala zas něco extra komplexního, mohlo by je to od deskovek pro začátek odradit, což by byla škoda. ![]()
Jinak já mám z kooperativích ráda i klasický Pandemic, ale zas že bych to musela mít doma a hrála co týden, to asi ne.
Pandemic, jednou za čas je fajn.
Jinak náš nový objev kooperativky a hlavně úplně jiného typu hry je Plyšová hlídka je to něco mezi Gamebookem a deskovkou a hrajeme ji s dětmi, které se do příběhu krásně umí vžít ![]()
@Lily Evans Tak třeba jsem ten špatný článek já
Hrála jsem arkham v různé skvadře a pokaždé jsme měla pocit, že jeden hráč lehce dominuje (pokaždé jiný jeden hráč) a ostatní spíše přizvukují. Každopádně je to jen u téhle hry, když hráváme třeba Mice and Mystics, je to vyrovnanější a více příběhové (ale tam je ten příběh prostě nádherný), více možnsotí co a jak dělat a lepší diskuse kolem.
Každopádně já mám naprosto nejradši vládce podzemí, tam jsou geniálně napsaná pravidla ![]()
@Kajuli tak každýmu taky sedne něco jinýho
Já zas nemám ráda Krycí jména, ačkoliv jsou z toho všichni okolo celí pryč ![]()
Vládce podzemí jsem nehrála, ale miluju Příšerky z podzemí (Dungeon Petz), což je dost podobné, taky stejnej autor (shodou okolností dělal i Krycí jména, Vlaada Chvátil). Kterej dělal i Mage Knight, což je jedna z mých top her, ale dost komplikovaná pro začátečníky.
Abych se vrátila k těm kooperativkám, Mice and Mystics jsem nehrála, díky za tip!
@Lily Evans Příšerky jsou právě podle vládců, pokud je miluješ, určitě doporučuji vládce
Mice and Mystics určitě stojí za to zkusit, ale chce to opravdu hodně volných večerů.
Krycí jména taky moc nemusím a okolí je z nich paf
@klamonožka jo, ten máme taky, je super
dokonce ho mám možná radši než příšerky ![]()
Studená válka - vyhodnocena nejlepší hrou pro dva ![]()
Takenoko
7 divů světa DUEL
Ahoj, syn mě 1. září upozornil, že Ježíšek přijde už za tři měsíce. Takže začínám plánovat dárky.
Máte někdo zkušenosti s deskovou hrou Ticket to Ride (ta základní - Severní Amerika)?
@Svistice zkušenost nemám, ale už jí mám koupenou pro kluka na narozeniny (bude mu v prosinci 9). A na vánoce mě dítko taktně upozorňuje už od června ![]()
@Svistice v diskuzích tady na emiminu jí holky celkem chválily loni před Vánoci, jinak koukala jsi na hodnocení třeba tady