Deskové hry - máte tipy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2986
9.1.19 14:05

Arkham i Eldritch jsou dobré hry i ve dvou i když je hra delší a složitější , zakladatelka, říkala, že ji na délce a složitosti nezáleží :-) Mysllím, že jednodušší je Eldritch, ale každá má své kouzlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
9.1.19 14:08

Přesne jak Lily Evans říká, kooperativky jsou super, pokud se sejdou hráči, kteří se umí radit a každý má co do hry přinést. Problém je, když je jeden hráč, který hře rozumí a umí myslet, a ostatní nechtějí a neumí a pak jsou jen figurky, ale to u nás není :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
9.1.19 14:09
@cancerka píše:
Arkham i Eldritch jsou dobré hry i ve dvou i když je hra delší a složitější , zakladatelka, říkala, že ji na délce a složitosti nezáleží :-) Mysllím, že jednodušší je Eldritch, ale každá má své kouzlo :)

To sice píše, ale zas píše, že už hráli Bang, Activity a karty, takže bych ji nedoporučovala zas něco extra komplexního, mohlo by je to od deskovek pro začátek odradit, což by byla škoda. :)

Jinak já mám z kooperativích ráda i klasický Pandemic, ale zas že bych to musela mít doma a hrála co týden, to asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
9.1.19 14:12

Pandemic, jednou za čas je fajn.
Jinak náš nový objev kooperativky a hlavně úplně jiného typu hry je Plyšová hlídka je to něco mezi Gamebookem a deskovkou a hrajeme ji s dětmi, které se do příběhu krásně umí vžít :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
9.1.19 15:01

@Lily Evans Tak třeba jsem ten špatný článek já :) Hrála jsem arkham v různé skvadře a pokaždé jsme měla pocit, že jeden hráč lehce dominuje (pokaždé jiný jeden hráč) a ostatní spíše přizvukují. Každopádně je to jen u téhle hry, když hráváme třeba Mice and Mystics, je to vyrovnanější a více příběhové (ale tam je ten příběh prostě nádherný), více možnsotí co a jak dělat a lepší diskuse kolem.

Každopádně já mám naprosto nejradši vládce podzemí, tam jsou geniálně napsaná pravidla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
9.1.19 15:11

@Kajuli tak každýmu taky sedne něco jinýho :-) Já zas nemám ráda Krycí jména, ačkoliv jsou z toho všichni okolo celí pryč :lol:
Vládce podzemí jsem nehrála, ale miluju Příšerky z podzemí (Dungeon Petz), což je dost podobné, taky stejnej autor (shodou okolností dělal i Krycí jména, Vlaada Chvátil). Kterej dělal i Mage Knight, což je jedna z mých top her, ale dost komplikovaná pro začátečníky.
Abych se vrátila k těm kooperativkám, Mice and Mystics jsem nehrála, díky za tip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
9.1.19 15:11

Jojo ty hlášky v pravidlech Vládce podzemí nemají chybu :lol: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
9.1.19 15:15

Mice and Mistics máme v merku, ještě jsme nehráli :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
9.1.19 17:58

@Lily Evans Příšerky jsou právě podle vládců, pokud je miluješ, určitě doporučuji vládce :) Mice and Mystics určitě stojí za to zkusit, ale chce to opravdu hodně volných večerů.

Krycí jména taky moc nemusím a okolí je z nich paf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
9.1.19 19:59

@Lily Evans Ještě je od něj skvělý Galaxy Trucker !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
10.1.19 06:50

@klamonožka jo, ten máme taky, je super :) dokonce ho mám možná radši než příšerky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
10.1.19 09:36

Studená válka - vyhodnocena nejlepší hrou pro dva :)
Takenoko
7 divů světa DUEL

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.9.19 09:17

Ahoj, syn mě 1. září upozornil, že Ježíšek přijde už za tři měsíce. Takže začínám plánovat dárky.
Máte někdo zkušenosti s deskovou hrou Ticket to Ride (ta základní - Severní Amerika)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.9.19 09:54

@Svistice zkušenost nemám, ale už jí mám koupenou pro kluka na narozeniny (bude mu v prosinci 9). A na vánoce mě dítko taktně upozorňuje už od června :cert:

• Citovat
  • Upravit
21680
8.9.19 10:14

@Svistice v diskuzích tady na emiminu jí holky celkem chválily loni před Vánoci, jinak koukala jsi na hodnocení třeba tady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný