Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak jakmile se zvladne sam v satne obstarat, tak by tama mel jit. 11 let uz me urcite prijde prehnany
@Murka 11letý nemá v dámské šatně co dělat
ale mně se nelíbí vůbec se převlékat v šatně i před ženami, měly by být všude takové ty kabinky, kam se člověk schová, každý není exhibionista
To si pamatuju, že jsem jako holka šla s tátou a bráchou na bazén, mohla jsem být v první/druhé třídě. Že půjdu do pánské nehrozilo, měla jsem pusu a když jsem neuměla zamknout skříňku, musela jsem poprosit nějakou paní… Alespoň jsem se naučila o sebe postarat už od mala, držet se v 11 u táty, tak se tam už cítím sama trapně ![]()
Taky uz me to parkrat napadlo, ze budu muset resit… obavam se, ze treba v 6letech (prvnacek) ale ve velkem aquaparku syna do satny, kterou nezna a nikdy v ni nebyl, asi samotneho nepustim… tak 7 ci 8 let by mel snad zvladnout sam… ![]()
Muj 11ti letej by se mnou do damsky satny ani nesel
curat jde snad taky na panskej ne?
Můj osmiletý syn s námi přes dámskou šatnu i odmítá chodit. Chodí si sám přes pánskou. Už cca rok. Takže ten limit - první třída - je podle mě OK. U nás to přišlo i tak nějak samo ze strany dítěte. Ale teda poprvé jsem měla i trochu strach, aby se tam někde nesekl atd ![]()
U nás máme pánské, dámské a společné, právě pro tyhle „případy“. Je to fajn. Kluk už by to měl v pohodě dát sám, řekla bych tak od 8 let.
Kluka jsem do dámské šatny přestala brát v 6 letech. Pro mě je ta hranice ten nástup do školy. To už by dítě mělo být samostatné.
Za mě max první třída. Jinak jsem ráda za bazén, kde jsou skříňky pro všechny a převlékací boxy. Oddělené jsou až sprchy a není třeba to řešit. Sprchu si myslím prvňák zvládne.
Od věku, kdy mu důvěřju, že se samo postará nebo poprosí o pomoc. Což u nás byla první třída.
Ale beru rozdíl někde, de to důvěrně zná/ je tam poprvé.
A taky zda jsou to takové ty převlékací kabinky, za tím společné skříňky a pak se jen projde oddělenýma sprchama. Nebo komplet oddělené - najdu skříňku, převléknu se, zamknu ji, zapamatuji si číslo, projdu sprchama, sejdeme se u bazénu. Tam, kdyby to bylo v kombinaci s cizím prostředím, asi bych trochu přidala.
Jsem ráda, že tu hranici tady vidíme tak nějak stejně. Měla jsem z toho divnej pocit, skoro puberťák v dámské šatně ![]()
@Janee19 u nás ani do skříňky nemusí, může se v šatně jen převléknout do plavek, oblečení dát do batohu/tasky a hotovo.
@llida možná by pomohlo vzít sebou jednou nějakého chlapa či staršího kluka z rodiny či přátel, aby mu ukázal co a jak
Hranici povazuji mezi 8-10r., protoze tohle je dost individualni a nejde pausalizovat, ze kazde dite je jine. A vychova ovlivnuje negativne i pozitivne.
Pokud je takhle stare dite ochotne jit do damske satny, tak je stale detinske a neresila bych.
A vedle treba 7r. kluk muze byt vyspelejsi, bude se stydet a dobrovolne do te satny nevkroci.
A tady 10r. muze byt detinsky, vymazleny mazanek mamincin a vubec mu nic nedochazi.
Takovou matku stejne nepredelas.
Příspěvek upraven 28.06.19 v 18:39
No tak ono až by vám syna v šatnách na záchodě znásilnil chlap, jako se to stalo nedávno v aquaparku v Německu, tak byste se tak blbě neptaly.
jako co na tobě to jedenáctiletý děcko asi tak vykouka, to fakt nevím. Možná by mi v 11 už taky přišel relativně velkej, ale nechala bych rozhodnutí na matce případně dítěti. A prvňáka teda určitě samotného mezi chlapy nepustím.