Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, po dvou měsících marného hledání vhodných sandálků v kombinaci s ortopedickou vložkou prosím o radu někoho se stejnou zkušeností.
Mám holčičku 2,5 roku, (má ploché nožičky a nohy trochu do X, (renomovaný) ortoped mě s lehkým mávnutím ruky odeslal k podoložce (člověk, který se zabývá studiem chodidla), ta podle otisku nechala vyhotovit vložky (po stranách zvednuté), kontrola za půl roku. Aktivně jsem poprosila o dva páry vložek, jedny do bačkůrek. Pomíjím fakt, že tuhle radu bych čekala od odborníka, pokud je má nosit co nejvíc, ve venkovních botech tráví přece omezenou dobu. Vložky stály á 790,– Kč, platba předem. Až potud se vše jevilo jako relativně normální. Kalvárie nastala s nákupem bot. Vložky jsou totiž o 2,5 čísla větší než má nohy, navíc ještě pod palcem lehce zvednuté. Bára ma opravdu drobnou úzkou nožičku. Zimní boty jsem po měsíci sehnala v Eccu (cenu nechávám stranou, zasvěcení vědí), po vyjmutí původní stélky je schopna v nich chodit. Neřešitelný problém pro mě představují sandálky, které má nosit místo bačkůrek - aby se tam vložka vešla, jsou jí tak velké, že zakopává a stáčí obě špičky dovnitř, což normálně nedělá. Po čtyřech konzultacích u paní podoložky nakonec uznala, že velikost není optimální a nechala je opravit. Zkrácení o 2 mm ale problém neřeší, takže jsem tam, kde jsem byla. Bylo mi řečeno, že vložka se v botě může vpředu ohnout dopředu, na západě prý běžně nakupují pro děti boty o dvě čísla větší…Po téhle výpovědi už nemám chuť s touhle paní cokoli řešit. Možná jí křivdím, ale mám pocit, že dětskou nožičkou v reálu viděla snad poprvé. Jakýkoli poradní servis chybí, dokola opakuje naučené fráze a kreslí po papíru, jakmile má vlastnosti vložky demonstrovat na konkrétním chodidle, argumenty dojdou. Konkrétní jména vynechám, vložky vyhotovili v Centru zdravého obouvání.
Má prosba a dotaz zní - nemáte nějakého ortpeda nebo podologa, se kterým bych mohla celou situaci probrat, ukázat nožičky, vložky a sandálky a poprosit ho o stanovisko? Sandály dodnes nemám a chci mít jistotu, že když je koupím a použiju stávající vložku, noha se bude léčit, nikoli opačně. Po poslední konzultace s naší bývalou pedoložkou ji v žádném případě nemám.
Děkuji za zkušenosti, rady, názory a zdravím, Eva
Pavlína Pospíšilová tel. 602486774 Plzeň, nad Kauflandem, Lochotínská ulice
Koukala jsem, že jsi z Prahy, tak by to neměl být problém. Po dálnici jste tu za chvilku.
Je to fyzioterapetka, která dělá i podologii a vložky do bot. Mám dvě dětim a obě u ní cvičiili vojtovku a já jsem u ní taky byla na mobilizaci. Zkušenosti s dětmi má veliké.
Doporučuji prostudovat tyto stránky www.botyhanak.cz - mám taky dceru (5,5), ploché nohy, xka - tohle už nosí skoro dva roky a výsledky jsou fakt vidět. Jen Vám to těžko posvětí nějaký ortoped…
Ahoj. Zaujal mě příspěvek - odkaz na fyzioterapeutku paní Pospíšilovou. Chtěla jsem se zeptat, jestli to ještě dělá, kde pracuje…Brouzdala jsem na internetu a nenašla jsem ji
. Můžete někdo pomoct? Díky.
Rada bych obnovila diskuzi s dotazem na odbornika pres deti v Plzni. Pred chvilkou jsem malyho objednala na detskou ortopedii ve FN Lochoptin, ale na 4.11. ![]()
Tak bych chtela zkusit dostat se nekam driv. Mame ortopeda i v miste bydliste, ale toho si nechavam jako posledni moznost.
Predem dekuji za info.
Obnovuji diskuzi a prosím o tipy na ortopedy/podology v Praze. Mám stejný problém jako zakladatelka (který však už asi není vůbec aktivní, takže nezjistím, jak vše vyřešili).
Předem děkuji za jakoukoli radu.
Ahoj, nejsem z Prahy, ale moje sestřenka chodí s dětma do pražské školky K2, dala mi kontakt na fyzioterapeutku, která se zabývá i dětmi. Byli jsme tam tak před rokem a super. Jelikož už končila, tak vyšetřila i mě, jen tak zdarma. Synovi udělala vložky a rovnou mu je podlepila. Teď se musíme objednat na kontrolu, ale ztratila jsem na ni kontakt. Dala nám i cvičení na kyčle a všechno perfektně vysvětlila. Snad i dělala u Koláře. Pracuje na Praze 10, Horní Měcholupy, jmenuje se p. Hypšová. Ale víc již nevím. Teď hledám nějakého dobrého neurologa. Nevíte o někom?