Dětská zácpa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Rose-k
30.5.12 17:10

Jo a ještě dáváte tu laktulosu jen jednou denně a to to ráno?? A když kolik ml??

• Citovat
  • Upravit
485
31.5.12 10:57

Ahoj holky, tak naše malá se teď vyprazdňuje tak obden, moc se jí to do toho sice nechce, ale když vidím, že to na ní jde, posadím jí na nočník a donutím vykadit.Sice u toho někdy vzteky řve, ale vykadí se vždy.Stále dávám Lactulosu 12 ml ráno.Teď jsem pár dnů nedávala, protože měla docela průjem, ale zase dávat budu. Lactobacily taky dávám, koupila jsem velký balení tak to doberem.
Jsem ráda, že to takhle jde, ale ostražitej člově musí být pořád. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
31.5.12 12:11

Ahoj, tak nám se taky podařilo prorazit, chuděra jakou měla radost z úlevy, ale nenechá si říct a kadit na nočník nebude, ale věřím, že do školky zlomíme. :D Tak si teda musím pamatovat, že laktulosu dávat stále, páč je pravda, že od října se točíme pořád v kruhu jakmile se to vysadí. Jj stačí jedna chyba a jedem nanovo :roll:

• Citovat
  • Upravit
485
31.5.12 13:04
@Rose-k píše:
Ahoj, tak nám se taky podařilo prorazit, chuděra jakou měla radost z úlevy, ale nenechá si říct a kadit na nočník nebude, ale věřím, že do školky zlomíme. :D Tak si teda musím pamatovat, že laktulosu dávat stále, páč je pravda, že od října se točíme pořád v kruhu jakmile se to vysadí. Jj stačí jedna chyba a jedem nanovo :roll:

Tak super, že se to povedlo. :palec: Mimochodem naše Markétka je narozená 5.2.2009 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
31.5.12 13:29

@Deminka já vím, už jsme si otom psaly, že máme stejně starý děti, jen jsem měla jiný nick ;) :D

Jj jinak doufám, že už bude klid páč je to fakt mazec. Ještě bych byla ráda kdyby se ozvala Nakukovatelka jakou, že to měli tu vlákninu s probiotikama. Myslím jako prevence to není špatný nápad. :think:

• Citovat
  • Upravit
2100
31.5.12 13:35

@Rose-k , nejsem Nakukovatelka, snad nevadí :) My jsme měli Vlákninu pro děti s probiotiky z dm-ka. Akorát jsi, myslím, psala, že má vaše děcko problém s pitím? Tato vláknina by se měla rozpustit ve 100 ml tekutiny a dalšími 100 ml zapít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
31.5.12 13:44

@luon Nevadí :D
Nj to je dost tekutin a jj malá má problém s pitím a 200ml naráz fakt nedá, apak nevím je to je u odstátýho s účinkem :think: ona je schopná těch 200ml crcat celý dopoledne :roll:

• Citovat
  • Upravit
2100
31.5.12 13:53

@Rose-k No já právě nevím, jestli ta vláknina spíš děcko neucpe, když se dostatečně nezapije :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
31.5.12 13:53

mi museli dávat pití do injekční stříkačky a stříkat mu to až do krku. Aby vypil co po něm doktoři chtějí, a dařilo se to!! dostali jsme do něho tímto stylem cca 2l tekutin, jinak stěží za den vypil 250ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
31.5.12 14:00

@luon taky si myslím, že ta vláknina zacpe bez pití, to je právě to. Nepije apak se navalí zácpa a už to jede :roll:

@faflina toho se právě bojím rvát to do ní stříkačkou, abych to nepití ještě víc nezhoršila. to jsme musely dělat když byla marod a od tý doby se to právě snáma vleče :think: :?

• Citovat
  • Upravit
2031
31.5.12 14:16

no mi museli jinak by musel na kapačky, neměli jsme na výběr v té době měl 2 roky. nemá žádné trauma, a teď už má 5 let a vypije prostě tolik kolik chce, někdy 2litry a někdy zase Míň, ale když není zrovna nemocný tak u nás o nic nejde, horší je to když jakkoliv onemocní-to většinou stejně končíme na kapačkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
31.5.12 14:17

Ahoj, jj, je to vlaknina, kterou maji i v DM - od firmy Medicol, jmenuje se Vlaknina pro deti. Doktor mi sice daval letak na trochu jinou - tuto: -
http://www.samoleceni.cz/…eti-100g-asp
ale tu nemeli ani v lekarne a objednali mi tu od firmy Medicol, kterou jsem pak zjistila, ze prave prodavaji i normalne v DM. Uz mame 3. krabicku.

Jinak to piti je fakt zaklad, pokud clovek pije malo, lactuloza nema ucinek, a vlaknina jeste vic ucpava. Je to teda hnusny, po zamichani do piti je to takovy zahoustly a i hrudkaty :poblion: :mrgreen: , ale kluk to kupodivu vypije. Vlaknina obsahuje rozpustnou i nerozpustnou slozku, takze to, ze se vsechno nerozpusti uplne, je v poradku, holt to to dite ale musi vypit. Pokud by nemelo problemy s polykanim tobolek, koupila bych neco v tobolkach, ale tam je zas problem, ze se jich bere vic najednou, to nevim, jak dite zapije treba 5 tobolek 2× denne :roll: . Takhle je to treba u Lepicolu, kterej mi ale rekl prave ten primar v nemocnici, at nedavam, ze lepsi je tahle vlaknina primo pro deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
31.5.12 14:24

Jeste jsem ji teda nasla, je to ta modra krabicka s tucnakem.

http://www.zdravastreva.cz/…ol_letak.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
5.6.12 22:21

jj, taky jsem četla, že pravidelné užívaní Laktulozy neškodí! takže užíváme vesele každý den. Já doporučuji 15ml… Já ted snížila na těch 10ml… Pořád si pohrávám s myyšlenkou ji vysadit, ale bojím se..... Ted kakáme zase s čípkem, ale aspoń chodí sám a hned po čípku, …Ale kaká a aspoń ho nemusíme nikde nutit a tlačit a držet. tak uvidíme, myslím, že už pochopil, že se kakat prostě musí. A hlavně to máme bez pláče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
5.6.12 23:56

Holky dííky, jedem v Laktulose dál a zatím nevysadím bojím bojím bojím, že bysme byly zase na začátku. Jen jsem asi potřebovala ujistit, že její dlouhodobý braní ničemu neškodí ;) :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA