Dětská zácpa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2031
26.1.13 10:48
@Mišanila píše:
@hanstro Můžete ještě zkusit třeba vlákninu alá Lepicol, pak přírodní projímadlo Fructolax, hodně ovocné šťávy, ovocné kefíry (děti mi obyčejný kefír nechtějí pít).Taky rozemlít lněné semínko a dávat do do polívek a všeho, co je dítě s tím ochotno sníst.
Nám teda vždy vše zabralo jen párkrát a pak se to vrátilo do starých kolejí, protože si syn to zadržování vypracoval k dokonalosti.Tak když změna stravy a vše přírodní zklame, tak nám pomohl Forlax, ale musí to napsat lékař a konzultovat to s ním (my chodíme na dětské gastro), je to nově na předpis a není primárně určeno pro malé děti, ale prý to můžou taky. Dnes už syn kaká každý večer.

jen si dovolím upozornit maminku, pokud vám málo pije rozhodně nekupujte ani lepicop a ani jinou vlákninu, když bude mámo pít zabatonuje jí to ještě víc. ale pokud pije cca 2 litry klidně podejte!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
26.1.13 13:11
@faflina píše:
jen si dovolím upozornit maminku, pokud vám málo pije rozhodně nekupujte ani lepicop a ani jinou vlákninu, když bude mámo pít zabatonuje jí to ještě víc. ale pokud pije cca 2 litry klidně podejte!!!

Děkuji! Pití jí nutím pořád, připadám si jak honící pes! :lol: Ale nic jiného se nedá dělat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
27.1.13 21:07

Děkuji všem za všeobecné rady, ale to bohužel všechno už vím!!!
Chtěla jsem nějaké konkrétní jídla, co připravovat, jak použít vločky atd!
Nějaké jídelníčky, recepty :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
27.1.13 21:24
@hanstro píše:
Děkuji všem za všeobecné rady, ale to bohužel všechno už vím!!!
Chtěla jsem nějaké konkrétní jídla, co připravovat, jak použít vločky atd!
Nějaké jídelníčky, recepty :pankac:

Tak to já bohužel neporadím, nějaký seciální jídelníček nemáme. Dělám hodně třeba zeleninové polívky a do toho vločky, vločková kaše, cpu dětem co nejčastěji zeleninu jak syrovou, tak vařenou a snažím se dělat častěji zeleninová jídla a méně masa, knedlíků atd. Do všeho co jde dávám mleté lněné semínko, otruby.
Taky hodně syrového ovoce a ovocných šťáv. Na gastru nám doporučili žádné sladkosti, ale to mi přijde ro malé dítě nereálné (to ybch nezvládla ani já :) ), takže jsme sladkosti akorát omezili, kousek čokoády dávám jen po úspěšném posezení na záchodě. A místo sladkostí pak někdy spíš musli tyčky, kandované ovoce atd.

Zkus zagooglovat jestli je nějaký jídelníček a recepty pro lidi se zácpou na netu.

• Citovat
  • Upravit
107
27.1.13 21:54
@Mišanila píše:
Tak to já bohužel neporadím, nějaký seciální jídelníček nemáme. Dělám hodně třeba zeleninové polívky a do toho vločky, vločková kaše, cpu dětem co nejčastěji zeleninu jak syrovou, tak vařenou a snažím se dělat častěji zeleninová jídla a méně masa, knedlíků atd. Do všeho co jde dávám mleté lněné semínko, otruby.
Taky hodně syrového ovoce a ovocných šťáv. Na gastru nám doporučili žádné sladkosti, ale to mi přijde ro malé dítě nereálné (to ybch nezvládla ani já :) ), takže jsme sladkosti akorát omezili, kousek čokoády dávám jen po úspěšném posezení na záchodě. A místo sladkostí pak někdy spíš musli tyčky, kandované ovoce atd.Zkus zagooglovat jestli je nějaký jídelníček a recepty pro lidi se zácpou na netu.

Děkuji a do čeho třeba dáváš to semínko, otruby? Jakou to má chuť, pozná to dítě v tom jídle? A jakou dáváš syrovou zeleninu, upravuješ jí nějak?
Dnes se mi podařilo dát do polévky vařené vločky, snědla to, ale asi v polovině se už začala divně tvářit, ale nakonec zbaštila všechno!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
28.1.13 08:51
@hanstro píše:
Děkuji a do čeho třeba dáváš to semínko, otruby? Jakou to má chuť, pozná to dítě v tom jídle? A jakou dáváš syrovou zeleninu, upravuješ jí nějak?
Dnes se mi podařilo dát do polévky vařené vločky, snědla to, ale asi v polovině se už začala divně tvářit, ale nakonec zbaštila všechno!

No mně vločky v polívce taky moc nejedou :) Ve zdravé výživě mají různé druhy, tak můžeš kombinovat. A určitě je pár receptů někde na netu třeba na sušenky nebo jiná sladší jídla z vloček, to by mohlo dětem chutnat.

O semínku jsem četla, že se musí pomlít, tak to sekáme v mixéru a ještě případně dodrtíme v hmoždíři, dávám do všech polívek a do tmavších omáček, i ty rozemleté otruby (mám je ze zdravé výživy). Nedávám toho nějak extra moc, aby to nezměnilo moc chuť a v oni si toho ani nevšimnou. A mně tak nepřijde, že by ta chuť s tím byla nějak divná.

Vločky (nějaké ochucené mysli) jim pašuju ráno do jogurtu s kukuřičnýma lupínkama a dalšíma. Samotné jim nejedou.
Syrovou zeleninu nabízím vše, co máme doma, oni mají nejradši okurku, papriku, taky ledový salát, kedlubnu, to ostatní (jako ředkvička, rajčata atd) furt nabízím, i když to moc nejedí, ale časem se třeba chytnou. Taky dělám dušenou zeleninu jako brokolice, mraženou směs s kukuřicí, nebo plechovkovou popř vařenou kukuřici. Mají rádi třeba rizoto se zeleninou a nějakým masem, zapečené těstoviny se zeleninou a kouskem šunky nebo uzeného.

Z ovoce jsou dobré švestky, ale to nechtějí, tak občas aspoň šťávu, jabka, hrušky atd, ale to určitě víš. Lepší je na to léto, to jedí furt rybíz, maliny, jahody…
A synovi docela zabíraly ty kefírová mlíka, pil jen to s příchutí (meruňka, broskev, jahoda atd)

Jinak změna jídelníčku je důležitá na to, aby byla stolice měkčí, ale u těch malých dětí to nejvíc kazí psychika, to že se bojí. Takže hlavní je pro ně zbavit se toho strachu, ale jak toho dosáhnout žejo ;)
Jak už jsem psala, synovi nakonec skoro po roce problémů zabral až ten Forlax, kdy pomalu s tím přestal mít strach a zjistil, že je to ok.

Tak držím pěsti, ať je to brzo dobrý.

• Citovat
  • Upravit
107
28.1.13 21:45

@Mišanila - Děkuji moc, jsi zlatíčko! Tak nějak jsem to potřebovala poradit (napsat). :hug:
Každý den ráno musíme dávat čípek!!! V sobotu a v neděli trošku něco bylo, ale dnes ani ťuk!!! :,( Káždé ráno dostává Laktobacily (jednu tobolku), po obědě Lactulosu (lžičku) a po večeři taky lžičku Lactulosy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
28.1.13 22:32

@hanstro No není zač, pohledej ještě net a určitě někde najdeš mnohem detailnější návody co jíst a co ne.
A čípky pak synovi už ani téměř nezabíraly, oni si to zadržování stolice snad opravdu natrénují a vše přestává mít účinek, my jsme pak jednou skončili už na klistýru v nemocnici.

• Citovat
  • Upravit
107
28.1.13 23:15

Na tom klystýru už jsme bohužel také byly!!! Hned poprvé při vyšetření na sonu a teď 22.1. před operací dostala hned 2×. Bylo to strašný, řvala jak tygr!!! :,( :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
29.1.13 13:49

Ste vyšetření na vrozenou vadu hirsprunga??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
29.1.13 16:31
@faflina píše:
Ste vyšetření na vrozenou vadu hirsprunga??

Ne, nejsme. Co to je? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
30.1.13 08:37

Je to vrozená vada střev. ve střevu chybí gangliovy buňky, proto mívají děti zácpu. po potvrzení diagnózy se nemocné střevo odstraní a mělo by být vše OK. mi to máme. jsme už 3 roky po operaci a zjistili nám to až ve dvou letech, od narození měl hrozné zácpy, defakto mi nekakal, bez čípku, či projímadla, později jen s klistýrkama, a i ten klistýr někdy v pohodě vstřebal, bylo to peklo. Nikdo mě neposlouchal, doktoři to dali za vinu mě, protože prý si zvykl na to že mu pomáhám a ztratil reflex. no a hovno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
30.1.13 09:18
@faflina píše:
Je to vrozená vada střev. ve střevu chybí gangliovy buňky, proto mívají děti zácpu. po potvrzení diagnózy se nemocné střevo odstraní a mělo by být vše OK. mi to máme. jsme už 3 roky po operaci a zjistili nám to až ve dvou letech, od narození měl hrozné zácpy, defakto mi nekakal, bez čípku, či projímadla, později jen s klistýrkama, a i ten klistýr někdy v pohodě vstřebal, bylo to peklo. Nikdo mě neposlouchal, doktoři to dali za vinu mě, protože prý si zvykl na to že mu pomáhám a ztratil reflex. no a hovno…

Já si nemyslím, že to má vrozené. Do 4let to bylo OK, to až teď. U nás je to spíš změnou prostředí a životosprávy. Vzala jsem si vnoučátka před 8měsíci k sobě na výchovu. Kačenka je dost citlivá, takže si myslím, že je to i psychické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
30.1.13 09:21

Tak to potom jo, ještě zkuste teda kineziologii, je to terapie. Moje kamarádka tam chodila se synkem kůli zácpě a moc jim to pomnohlo. Mi chodili na kinezku taky, ale kůli něčemu jinému, a taky můžu doporučit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
30.1.13 10:03
@faflina píše:
Tak to potom jo, ještě zkuste teda kineziologii, je to terapie. Moje kamarádka tam chodila se synkem kůli zácpě a moc jim to pomnohlo. Mi chodili na kinezku taky, ale kůli něčemu jinému, a taky můžu doporučit

Děkuji, poradím se s doktorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+