Dětská zácpa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17.6.13 22:01

Naše nová zkušenost - kakání v polospánku

Ahoj holky, už jsem tu před časem psala nějaké rady co na zácpu funguje nám. My to naštěstí zvládáme jen s těmi přírodními variantami (šťávy, lněná semínka, ovoce atd.) ale teď nedávno jsem přišla na další způsob, který nám zásadně ulehčuje kakání. Učím dcerku (2,5roku)v noci bez plíny, na nočník a než jdu spát, dám jí vyčůrat. Ona má teď období, že když jí dávám na nočník, uplně se nevzbudí. Buď spí, nebo je v polospánku a jak ji takhle posadím, prostě začne tlačit a vykaká se. Je to hrozně zvláštní, přes den prostě nejde, ale jak ta hlavička má vypnuto, tak to jde „samo“. Tlačí dost urputně, trvá to dlouho jako vždycky, ale podaří se. Je to pro nás velká novota, tak jsem se chtěla podělit. Je mi jasné, že to tak u každého dítka nebude fungovat, ale kdyby vám to jedné pomohlo, bylo by to super. Vím co to je za trápení a tak se dělím i takovouhle zkušenost. Všem držím palce, ať už jakýmkoliv způsobem, ale ať to nějak zvládáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
18.6.13 10:12

Podobně to praktikujeme už dlouho, ovšem s tím rozdílem, že ji na nočník posadím až když se jí chce kakat. Přes den by nešla ani za nic a hovínko zatlačuje. V noci, v polospánku se krásně vykaká. Už jí jsou 4 roky a bojujeme už skoro dva roky. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
21.6.13 00:58

lepší trávení a vyprazdňování

Mám vyzkoušené super účinné a 100%přírodní, české kapičky Emulips, na prdíky a pravidelnou stolici, měla jsem také problémy u malé, od asi 1 měsíce měla šílené problémy, mazala jsem Pupíkem, věčně rourku v zadečku…dávala Sab simplex, Infacol, asi nejvíc zabral Baby calm, ale s tímhle Emulipsem se to nedá srovnat…efekt okamžitý …asi v jejích 4měsících jsem jí začala pak pomalu dávat i rýžovou kaši na noc, měla i pak hodně tuhé hovínko, ale po několika kapičkách krásně změklo, dávala jsem jí je denně 4kapky 2× denně, pak i 5,6 podle věku. a chodila bez obtíží, kapky jí i chutnají, že si o ně sama říká, jsou jí 2 roky, dávám jí je teď už nepravidelně, ale přes to velice často…zabírají okamžitě. Kdybyste je někdo chtěl-mám je doma v zásobě, nebo pošlu více info klidně pište, nebo můžu i na mail-vejde se toho tam víc… ;)
držím palečky Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
23.6.13 11:57

Andreo74, můžete, prosím, napsat, které konkrétní kapky Emulips používáte? Tuším, že je jich více druhů. Budu ráda za více informací. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Magdalenkaaa
9.7.13 11:53

Pomoc

Dobrý den, jsem zoufalá matka… mám 15 měsíčního syna, který se celý den po troškách kašovité stolice vyprazdnuje, válí se při tom na zemi se skříženýma nohama, brečí, křičí, dív by se nerozbil o něco hlavu. V 11 měsících měl operaci (resekci) střeva, od té doby (4 měsíce) kaká i 20-30krát za den, někdy v noci jenom pláče a křičí a tlačí, v nemocnici jsme byli milionkrát a už nás od tam několikrát vyhodily nebo po mě primář ječel. Závěr je takový, že dítě neuvolní konečník a je to psychická záležitost, že stolice prý odchází po těch trochách, pokud něco odejde, tak je to v šířce obyčejné tužky nebo jen to mazání a špinení či tekutá stolice, zkusila jsem probiotika biopron junior a přestal se po nich vyprazdnovat úplně (a neměl bolesti dokud se nezaplnily za den střeva- nebo tam necítil ten tlak). u nás je každý den utrpení, nemocnice od nás daly ruce pryč, kdo nás nezná, tak si myslí, že má dítě nějaké epileptické záchvaty, které se opakují třeba po 5-10minutách dle toho tlačení a kadění. zadek má upruzený, když se to zahojí, tak častá stolice to znovu rozdrásá do krve, zkusili jsme fůru mastiček a jsme sledování na kožním, ale nepomohlo to, když něco zabralo, tak to znovu stolice za pár dnů „rozežrala“, krvavé má i kolečko kolem konečníku- podle lékaře to a vnitřek příčina těch bolestí, máme to prý vyhojit a pak přijít až dítě pochopí, že to nebolí, ale vyhojit to nejde, protože se tak často vyprazdnuje, nevím si rady…poradíte?

• Citovat
  • Upravit
9.7.13 14:35
@Magdalenkaaa píše:
Dobrý den, jsem zoufalá matka… mám 15 měsíčního syna, který se celý den po troškách kašovité stolice vyprazdnuje, válí se při tom na zemi se skříženýma nohama, brečí, křičí, dív by se nerozbil o něco hlavu. V 11 měsících měl operaci (resekci) střeva, od té doby (4 měsíce) kaká i 20-30krát za den, někdy v noci jenom pláče a křičí a tlačí, v nemocnici jsme byli milionkrát a už nás od tam několikrát vyhodily nebo po mě primář ječel. Závěr je takový, že dítě neuvolní konečník a je to psychická záležitost, že stolice prý odchází po těch trochách, pokud něco odejde, tak je to v šířce obyčejné tužky nebo jen to mazání a špinení či tekutá stolice, zkusila jsem probiotika biopron junior a přestal se po nich vyprazdnovat úplně (a neměl bolesti dokud se nezaplnily za den střeva- nebo tam necítil ten tlak). u nás je každý den utrpení, nemocnice od nás daly ruce pryč, kdo nás nezná, tak si myslí, že má dítě nějaké epileptické záchvaty, které se opakují třeba po 5-10minutách dle toho tlačení a kadění. zadek má upruzený, když se to zahojí, tak častá stolice to znovu rozdrásá do krve, zkusili jsme fůru mastiček a jsme sledování na kožním, ale nepomohlo to, když něco zabralo, tak to znovu stolice za pár dnů „rozežrala“, krvavé má i kolečko kolem konečníku- podle lékaře to a vnitřek příčina těch bolestí, máme to prý vyhojit a pak přijít až dítě pochopí, že to nebolí, ale vyhojit to nejde, protože se tak často vyprazdnuje, nevím si rady…poradíte?

Ahoj Magdalenkooo, to je šílené, co popisuješ, a ještě větší šílenost je přístup lékařů k Vám a k problému Vašeho synka, to snad není ani možné. Ale nemá smysl se nad tím pozastavovat a ztrácet s tím čas, je potřeba to řešit. Jsem přesvědčena o tom, že v tomto případě by pomohla homeopatická léčba. Odkud jste? V případě zájmu se prosím ozvi. Držte se, Katka
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
9.7.13 16:36

Já vás chápu, teď vám navrhnu něco co možná vypadá drasticky, ale nám to z nejhoršího pomohlo, a díky bohu za to!! protože se později ukázalo, že máme vrozenou vadu střev! Ve vašem případěbych zvolila cestu okamžité vyprázdnění což je dle mého podat dítěti klistýr! zní to děsivě ale není to tak zlé stačí koupit v lékárně yal gel! ten dle návodu použijete, dítě sice pláče, ale pak se aspoň pořádně vykaká! pokud vám ale nechce kakat, protože opruzenina tak moc bolí! je dobré dítě dát na velké wc, s tím, že nožočky respektivě kolena bude mít na prkénku a tlačit budou na bříško a zadeček dítěte dáte co nejníže do záchodu aby se vytvořil tlak na bříško a zároveň i uvolnil konečník, tady v téhle fázy to u nás byl boj, ale co největší silou jsem ho musela tlačit aby se fakt vykadil! řval bolestí, ale ten tlak nevydžel a prostě to pustil, tohle jsme dělali skoro každý den, pak i bez klistýru a návik na kakaání byl zpět! bylo to sice bolestivé, ale hurá!!! musíte si uvědomit že to je pro jeho dobro, proto to děláte né že mu ubližujete, ale vlastně pomáháte, když měl reflex úplně v čoudu musela jsem třeba použít urologickou cévku (je to dlouhé, silné a podobné rource na vyprdění dětiček), akorád je to opravdu silné jak malíček a otvory to má na bocích, tímto to šlo taky dobře! synek měl v tomto našem těřžkém období dva roky! držím palečky!! Homeopatie nám v tomto problému bohužel nepomohla-jinak homeopatii ráda preferuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
9.7.13 20:03

Faflinko, děkuji!!! Ten posed na záchodě je prostě dokonalý!!! Elí zase začala provádět ty svoje zadržovací cviky, popadla jsem ji a podlé tvého návodu podržela na záchodě. Sice se jí to nelíbilo, ale hovínko bylo za chvilinku venku!!! Super. A to i bez klystýru. Používáme jen Lactulosu a zkoušíme kapičky Emulips. Ještě jednou díky. Snad se takhle naučí kakat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
9.7.13 22:22

@Rady420

…promiň, že až teď…nebyla jsem tu…Ahoj, mám normální Emulips-anýz, nebo vanilku příchuť, pro malou, já používám oba-ještě Emulips forte…pokud bys chtěla podrobnější info, nebo radu, nebo ho poslat, klidně se ozvi, nebo napiš mailovku-mám je doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
9.7.13 23:54
@Barča73 píše:
Faflinko, děkuji!!! Ten posed na záchodě je prostě dokonalý!!! Elí zase začala provádět ty svoje zadržovací cviky, popadla jsem ji a podlé tvého návodu podržela na záchodě. Sice se jí to nelíbilo, ale hovínko bylo za chvilinku venku!!! Super. A to i bez klystýru. Používáme jen Lactulosu a zkoušíme kapičky Emulips. Ještě jednou díky. Snad se takhle naučí kakat sama.

víš že jsem ráda že to pomohlo i vám, to je super, Mám obrovskou radost :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
9.7.13 23:56
@Magdalenkaaa píše:

jejda magdi to jste vy, to víš i já jsem všude!! snad na něco příjdete, ale zkus i ten sed na wecko jak jsem psala!!! snad vyklouzne ten hovňousek ven a aspoň na chvíli bude od kadění klid!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
26.11.13 22:01

Zácpa či ne?

Můžete mi prosím poradit zda se jedná o zácpu či ne? Syn 3 roky je již týden nastydlý a dost zahleněný až z toho ve čtvrtek večer a v sobotu dopoledne zvracel, vždy jen jednou, velká dávka. Poslední stolice byla ve čtvrtek v poledne. Takže jsme vynechali na 4 dny mléčné věci a ovoce aby mu to nedráždilo ještě žaludek. Od pondělí, ale dáváme vše normálně. Myslíte, že se jedná již o zácpu nebo opravdu neměl potřebu kakat, když poslední zvracení bylo před třemi dny? A od té doby jí opravdu méně něž obvykle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
27.11.13 13:17

Ne není je to běžné trvá než se střeva zaplní aby kadil, méně jí a tudíš se méně děláodpadu ve střevech, ale pokud by se vám zdálo že už je hovňous ve střevě tvrdý a nejde vykadit kupte třeba glicerýnový čípky a jeden mu šupněte do zadečku a ono to ten konec (začátek hovínka změkne a a vytvoří jako by olejíček a hovínko snáz vyklouzne ven!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
27.11.13 15:06

@faflina Díky, už se včera v noci vykakal, sice tlačil ostošet, ale šlo to. Zeptám se na ty glycerinové čípky, stolice pak vyjde v tuhém nebo tekutém stavu. Tu stolici to tak nerozředí ne? U něj byl teď problém spíš, že ten bobek vypadal dost velký a né tuhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
27.11.13 18:26

Ne nerozmočí, ale ten rozpuštěný čípek spíše udělá vodu a ten hovnous pak lépe vyklouzne (jako na másle). a konec nebo vlastně začátek toho hovínka spíše změkčí, ale jen kousek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí