Diabetes I. typu a těhotenství

4607
23.12.12 19:06

DIABETES I. typu a těhotenství

Ahoj holky… je tu někdo s diabetes I typu a těhu? Moc by mě zajímala strava, pitný režim, pijete mnerálky s uměl. sladidly atd. a hlavně GH… atd atd atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.12.12 20:39

Mám druhý typ, ale na inzulínu, těhotenství relativně v pohodě. Glykovaný hemoglobin jsem se musela snažit dostat pod 4, pak nejít do hypoglykémií, hodně jsem zvracela. Víc ultrazvuků, víc mě hlídali a úžasná je poradna u dr. Moravcové v Praze, jezdila jsem tam přes 100 km. Uměla sladidla se moc nedoporučují. Po porodu dítě na intermediáru, protože mělo hypoglykémie, ale to je prý normální u diabetiček. Porodila jsem obě děti dřív.

• Citovat
  • Upravit
2697
23.12.12 20:41

Ahoj já jsem diabetička I.typu už skoro 14 let.. doma mám roční holčičku, pokud tě cokoliv zajímá písni mi SZ pa ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
23.12.12 21:21
@Natael píše:
Ahoj já jsem diabetička I.typu už skoro 14 let.. doma mám roční holčičku, pokud tě cokoliv zajímá písni mi SZ pa ;)

Zajímá mě úplně všechno. DM mam skoro 23 let… nyní první těhu 11tt, doktor úplně k…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
28.5.13 07:28

Ahoj holky tak co jak pokračujete? pomalu se Vám to blíží :potlesk: ja jsem taky diabeticka a jsem v 9tt jaky jste meli cukr v prvnim trimestru? a glykovany?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
28.5.13 08:00

@miselc
Ahojka, jsem už 34tt. glykovaný jsem měla 4,5 ale teďka 5 a to se jim teda moc nelíbí :cert: stahuju stahuju a stahuju ale hormony vedou válku :pocitac:
Pro mě byl 1 tr. naprostá katastrofa, dělalo si to co chtělo, než jsem zkorigovala pumpu to byl horor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
28.5.13 08:05

@Anix no jsem na tom uplne stejne… nekdy si telo inzulin veme v poho a nekdy vubec musim si kolikrat pripichnout az 15j inzulinu. nekdy ani tomi nepomuze tak si dopichnu normalne inz. perem :-) jako ze je to mazec. Porad rano bliju nekdy i vecer jinak jnez jsem otehotnela mela jsem glyk. 6,1 a moje dr mi rekla ze klido pido do toho muezeme jitz ted mam 4,8 a taky se ji to libi tak zatim uvidime. Odkud jsi? A ve kterem tydnu ti rekly ze budes rodit? pujdes cisarem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
28.5.13 08:15

Ahgoj, já už sice po porodu jsem, ale diabetes jsme měla taky. Doktorka nasadila dietu a počítání sacharidu. Umelim sladidlum se vyhni, jsou pro diabetiky, ale ne pro tehotne!!! Neni to tak těžké, pitný režim dodržuj, pij neslazeneé čaje a obyčejnou vodu. Já si koupila čaje sypané, jsou víc aromatizované a není to tak hrozný bez cukru. Mám doma papír s počty sacharidu, ale koukni na http://www.tehotenskacukrovka.cz/…ka-sacharidu dost podobné. Měla jsem určeno 60g sacharidu k hlavnímu jidlu- snidane, obed, vecere a 15-20 ke svačině. Po ranu se nedoporučuji mlecne vyrobky, ty až odpoledne. Cele tehu jsem to zvladla jen na diete, mimi bylo akorát, ale stejne me hnali pro jistotu tyden predem. Nekonec me susili stejne do terminu v nemocnici a pak vyvolávali. mimi melo 4 190 a slo prirozene a rychle 2,5 hodinky. Jestli bys chtela vedet neco vic ozvy se ;) da se to a jim tak i ted. V tehu jsem pribrala jen 7.5 kg a nemusela nic shazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
28.5.13 08:18

Ahoj, jsem DM1, mam osmimesicni holcicku, glykovany hemoglobin po cele tehotenstvi do 4%. Pokud bys cokoli potrebovala, dej vedet, mam to jeste v zive pameti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
28.5.13 08:20

@Cukřinka
krásnej glykovanej :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
28.5.13 08:27

@Kačáček ahoojky dekuji za rady ja jsem ale diabeticka uz od 4 let nemam tehu cukrovku vis :-) jinak cukrovka ti zustala i po porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
28.5.13 08:28

@Anix Diky :) Ja na sebe byla v tehotenstvi docela prisna. Vazila jsem sacharidy, hybala se, nepila cerny caj, kafe, zadna umela sladidla, zadne vitaminy, vsechny potraviny, co me hazely nahoru, jsem vyloucila (koblihy, palacinky, gumove medvidky apod.), zadne polotovary. Varila jsem si nebo chodila do proverenych restauraci. Dost se merila. Pribrala jsem jen 9 kg celkem a mala se narodila s 2970g, plne donosena (jasne ze mi vyvolavali porod, ale vsechny hodnoty byly v pohode, tak se nejak drasticky zase nesnazili - a mala jim na to sest dni prdela a nenechala se vyhnat, az kdyz sama chtela :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
28.5.13 08:29

@Cukřinka ahojky mela jsi taky takovy problem ze ti v prvnich tydnech nesel srazit cukr dolu? pripada mi ze si musim docela casto pripichovat ale na druhou str jak si pripichnu nemam ani chut na jidlo coz je divne :-D brala jsi nejake vitaminy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
28.5.13 08:31

@miselc odpovídala jsem na dostaz zakladatelce ;) a jestli zustala nevim. jsou to dva mesice, ta test pujdu ppo pul roce.

Příspěvek upraven 28.05.13 v 08:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
28.5.13 08:31

Hele, 5% neni zadna katastrofa, to mas krasny hodnoty. Uz to je za chvili, vid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí