Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1993
7.8.12 08:35

U nás včera po dloooouhé době lečo - výborné. Dnes zapečené brambory, zítra kuřecí v těstíčku + brambor. Chtěla bych udělat halušky, nemáte některá dobrý recept?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
7.8.12 08:36
@žampion píše:
Dneska tvarohový knedlíky se švestkama, včera lečo s chlebem, a na večer mám chuť na játra nemá někdo dobrý jednoduchý receptík :?: ;)

já je dělám na pánvi s cibulí na půlměsíčky, česnek, zelená paprika a mini kousky rajče- vše osmahnutý s jatýrkama a osolený, oepřím, jíme s chlebem

anebo-na pánvičku olej a trochu másla, na to 1 kg jater na kousky, osmahnu ze všech stran (nesolím), pak přihodím jednu velkou zelenou papriku na kostičky (nebo 2), nepodlejvám, játra pustěj šťávu..ke konci přidám směs ze cca 10 utřených stroužků česneku, cca 1,5–2malé čaj. lžičky sole, 3limetky nebo citron a 2 čaj. lžiček římskýho kmínu..ještě nechám tak 5min, aby se česnek pěkně dostal do omáčky a je hotovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
7.8.12 08:39

Tak my dnes nečekaně oběd v restauraci a večer taky :mrgreen: :pankac:
zítra bude kuřecí mexická směs ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
7.8.12 09:05

@eshta děkuju zkusím zní to dobře :kytka: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
7.8.12 09:13

Květákové uzlíky (konečně)
200g hladké mouky, špetka soli, 1 lžíce oleje, kapka octa, 1 žloutek, trochu vlažné vody
Vypracujeme měkké vláčné těsto jako na štrůdl, do tenounka vyválíme, rozkrájíme na čtverce, do středu vložíme růžičky do poloměkka uvařeného květáku a zabalíme do uzlíku. Smažíme ve vyšší vrstvě tuku.
Je to moc dobré, nám chutná víc než kasický trojobal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
7.8.12 09:15

@Paoloska děkuji :) ted když to tak čtu tak akorát moc nevím to zabalení :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
7.8.12 09:48

Dneska riziko se zeleninou a kuřecíma prsama, pórkovka od včera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
7.8.12 10:12

My dneska repete ze včerejška
A na zítra nevím…

Včera jsem naložila utopence se zelím a udělala těsto na pizzu ze 3 dávek :mrgreen: - do zásoby do mrazáku… :pankac: /teda chlop vydatně pomáhal, sama bych to nezvládla :srdce: /

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
7.8.12 11:45
@cukratko33 píše:
@Paoloska děkuji :) ted když to tak čtu tak akorát moc nevím to zabalení :roll:

No, dáš květák doprostřed čtverce. Vezmeš do prstů těsto kolem květáku a stiskneš a otočíš jako do ranečku. Tak aby to nebylo nahoře úplně spojené, ale byly tam jakoby volné cípky. Stiskneš, ono se to hezky spojí, fakt je to jednoduché. Ono, kdyby jsi to zabalila jako knedlík, tak je to taky jedno, ale takhle je to hezčí a ty volné konce jsou dobré, křupavé. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17956
7.8.12 11:46

Čočková polívka, strašně se mi nechce vařit, tak asi s rohlíkem :oops: a peču makovec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
7.8.12 11:48

@Paoloska to zni dobre, na vikend ukuchtim :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
7.8.12 11:52
@kkaattkkaa píše:
@Paoloska to zni dobre, na vikend ukuchtim :kytka:

Zkus, nebudeš litovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
7.8.12 12:01

Bulgur s kuřecím masem a zeleninou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
7.8.12 12:04

Holky, mě se dneska taaaak nechce vařit :? :oops: a to přitom dneska ani není takové horko. Mám binec v kuchyni ze včerejška a jak si představím, že to musím nejdřív uklidit, tak radši sedím u pc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17956
7.8.12 12:20

Byla jsem na tom podobně, nacpala jsem jednu myčku, ale ve dřezu mám stejně dost nádobí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny