Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
14.8.12 14:04
@Tlapička píše:
@KPKristy Chtěla jsem udělat kapáni, ale nějak se mě nepovedlo :?

To není možný, jak se může kapání nepovést? Jedině, že bys udělala řidší nebo hustší, než máte rádi. Mně se nikdy nepovede stejná konzistence, ale máme rádi jakékoli :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.8.12 14:06
@levmah28 píše:
Holky jak děláte slaný koláč z listového těsta?

Rozválím na pečící papír a naplním podle chuti. Nejraději máme dospod zakysačku smíchanou s vejcem, na to kydnu osmahnutou cibuli na měsíčky (ne hnědou, jen doměkka) a sypu strouhanou goudou. Zapéct a sníst ještě horké :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
14.8.12 14:07

@KPKristy No bylo trošenku víc řidší :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.8.12 14:08
@Tlapička píše:
@KPKristy No bylo trošenku víc řidší :(

Zkus někdy kapání z kuskusu, to je taky výborný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marcela_81
14.8.12 14:27

Chtěla bych si koupit formu na muffiny. Je lepší teflon nebo silikon a dáváte i do formy papírový košíčky? A nebyl by nějaký dobrý receptík? Díky moc. :hug:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
14.8.12 15:02
@levmah28 píše:

U nás se dělá jako strůdl - vyválet, napakovat uzeninou se zelím, nebo salámem se sýrem, nebo směsí ala Mexiko, nebo směsí nastrouhaných sýrů (když jsou, tak s opraženými ořechy), nebo.. - co zrovna je, zatočit, potřít vajíčkem, upéct, nakrájet na kousky a je vymalováno.

Příspěvek upraven 14.08.12 v 15:06

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
14.8.12 15:05
@marcela81 píše:
Chtěla bych si koupit formu na muffiny. Je lepší teflon nebo silikon a dáváte i do formy papírový košíčky? A nebyl by nějaký dobrý receptík? Díky moc. :hug:

Z teflonu se údajně uvolňují ftaláty, či co, kor, když je poškrábaný, tak už je na odpis (což je poměrně rychle), ze silikonu prý taky :nevim: ¨
Na druhou stranu, se silikonem se líp peče, nemusíš se crcat s vymazáním, ani s pořádným mytím (pouze odmočit teplou vodou, jar by to nasáklo do sebe, případně jen vytřít od zbytků), vyklopí se to taky skoro samo.. :think: Šla bych do silikonu :palec:

• Citovat
  • Upravit
850
14.8.12 15:19

Určitě silikon :mrgreen:
my dnes fran. cibulačka a kur. steak s bram. a salat steaky jsem mela nalozeny od soboty a jsou dnes výborné :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
14.8.12 15:49

Sakra mrzák bez masa, co já budu vařit :think: v lednici taky vymeteno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
14.8.12 16:25
@levmah28 píše:

Já smíchám 2 tvarohy ve vaničce s jednou nivou a vejcem a na rozválený plát těsta to namažu, přikryju to dalším těstem, potřu vejcem a posypu to semínkama (dýně, sezam, len nebo kmín).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
14.8.12 16:26
@marcela81 píše:
Chtěla bych si koupit formu na muffiny. Je lepší teflon nebo silikon a dáváte i do formy papírový košíčky? A nebyl by nějaký dobrý receptík? Díky moc. :hug:

No, my máme ty košíčky silikonové a dávám do nich jenom těsto a peču to na plechu na peč. papíře. Hromada receptů je na netu a přijde mi to i rychlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
14.8.12 17:15

Teda, jestli brzo neusne, tak u nás dneska k večeři asi bude mimisekaná :cert: :cert: :cert: Už od třech hodin se pokouší o spánek, vždycky ve finále začne dělat nějaký pí. oviny - teď, po deseti minutách řevu objevil stolní lampičku :zed:

• Citovat
  • Upravit
24292
14.8.12 18:12

@marcela81 Já mám silikonovou formu, ale muffky z ní mají divnej tvar (úzké, vysoké), mám i plechovou - ty mají tvar krásný, ale musím vysypávat a vymazávat. Taky mám koupený papírový košíčky na muffiny (dávám dva do sebe) pevnější a obyčejný. Ty obyčejný dávám po jednom do plechový formy, abych nemusela vysypávat a vymazávat. Většinou udělám do plechový formy (12 ks), když zbyde těsto, pokračuju silikonem (7 ks) a když je těsta fakt hodně, dávám pak ještě i ty dvojité pevnější papírové košíčky.
Jogurtové muffiny
Ingredience

300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 150 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 jahodové smetanové jogurty (celkem 300 g), 1 dl oleje, 3 vejce, 50 g čokolády
 Postup

Celá vejce promícháme s cukrem, postupně vmícháme olej, jogurty a mouku smíchanou s práškem do pečiva a čokoládou posekanou na kousky. Lžící dáváme do vymazaných a vysypaných důlků či formiček na muffiny a upečeme dozlatova (asi 20 minut při 180°C). Hotové pocukrujeme.

Muffiny s čokofloky
Ingredience

350 ml mléka, 1 vejce, 9 lžic oleje, 150 g cukru krupice, 375 g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 3 vrchovaté lžíce kakaového prášku, 1 krabička čokofloků (80 g) nebo stejné množství posekané čokolády
 Postup

V jedné misce smícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Do jiné misky dáme mléko, olej, vejce, cukr a rozšleháme (nejlépe ručním elektrickým šlehačem). Přisypeme mouku a zašleháme. Nakonec vmícháme (nebo krátce zašleháme) čokofloky. Malou část si jich necháme na posypání. Těsto rozdělíme do vymazaných a vysypaných důlků na muffinovém plechu, povrch posypeme zbylými čokofloky a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 20 minut (zkusíme špejlí).

Podmáslové muffiny s broskví
Ingredience

350 g polohrubé mouky, 180 g cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaového prášku, 100 g čokolády (použila jsem velkého mikuláše), 500 ml podmáslí, 1 vejce, 9 lžic oleje, 4-5 půlek kompotovaných broskví
 Postup

V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny včetně posekané čokolády. Ve druhé míse rozšleháme podmáslí s vejcem a olejem. Sypkou směs nasypeme do tekuté a promícháme. Nakonec vmícháme na kostičky pokrájené broskve. Důlky na muffiny plníme do dvou třetin a upečeme (190-200°C, cca 25 minut).
Těsta je hodně, zbytek můžeme upéct v papírových košíčkách, případně v jakékoliv jiné formě (dortová, bábovka, chlebíček…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.8.12 18:39

Já měla k večeři pizzu, ještě jsem měla v lednici jednu kuličku těsta. Dobrota! A ta rychlost, když je těsto hotové, je večeře za deset minut! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
14.8.12 18:43

Tak jsem pěkně nasr… :cert: Snad půl hodiny jsem se pokoušela na Slané recepty přidat recdepty na domácí pittu - a ve finále mi spadlo připojení, takže to tam není a dohledávat to nebudu, někde kolem stránek 930 - 940 :zed:
Takže, holky, vy dvě, co jste psaly recept na domácí pittu, prosím, dejte ho na Slané recepty, děkuju :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny