2,5roční dítě a totální ignorace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3739
10.2.15 09:27

@Ali-Ali Ještě jednou mě šlo o ignoraci, ne o to do něho to jídlo nacpat. To bych si netroufla napsat, protože mě je jasné, že nejedlíkovi jídlo neporučíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
10.2.15 09:28

@moje prdelky
tak mi se taky nelibi, kdyz me nevnima. ale co s nim- jasne na nektere veci ho proste „donutim“ - oblect, jit nekam. jenze nektere veci si nevynutis - treba aby se na me otocil, podival se - jo, prijde k nemu, otocim ho k sobe, kleknu si k nemu, at ma muj bolicej u sebe. no a on hledi nekam za me do blba. co s nim? zvysit hlas je uplne k nicemu, mlatit ho za tyhle veci fakt nechci. nekdy proste nalseduje „prirozeny dusledek“ - nevnimas, ze ti neco nabizim, tak nemas. nebo odebrani hracky, vypnuti tv atd. ale on je fakt flegmos, ja mu vemu hracku z ruky a on si sedne na zem a zacne si hrat treba s tkanickou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
10.2.15 09:34

@Ali-Ali Já nemyslela za toto mlátit to ne, zkus mu říct, aby se na tebe díval, zkus ho to naučit, vezmi mu bradičku a řekni dívej se na mámu, když s tebou mluví. To bude podle mě základ, aspoň uvidíš, že tě vnímá, protože vím, že když se můj starší nedívá do očí, tak má vypnuto a kdybych se ho pak zeptala, co jsem mu říkala, nebude to vědět. Ale ten pohled se pro nás stal základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
10.2.15 09:39

@Ali-Ali na naseho zabira toto - prinesu jidlo a nic nerikam. Ani se na nej nedivam. On se zacne ptat, co to je, tak reknu, ze to je maminky a on hned, ze chce taky :-) no a kolik toho pak sni, to uz zalezi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
10.2.15 09:40

@moje prdelky vratila ke stolu a nenechala odejit… tos napsala. Tak nevim, co si pod tim predstavit :andel: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
10.2.15 09:47

@dani24687 No ona to napsala jako příklad ignorace, že po půl hodině malej příjde, mrkne a zase odejde. Že ignoruje, že mu máma řekla, je tady jídlo. Takže jsme myslela, že když na potřetí zavolání nepříjde, má jít pro něho, posadit ke stolu a říct, že volala, že se bude jíst a nenechat ho odejít, že se mu chce. Třeba ho tam nechat 5 nebo deset minut sedět, aby věděl, že máma řekla, že se bude sedět u stolu. Dál že ho bude nutit jíst jsem nemyslela. Myslela jsem to jako základ toho, že malý nebude ignorovat co řekla. Jak bude pokračovat s jídlem, jestli se nají a nebo na pije a nebo bude jen chvilku sedět. pak bych mu řekla, vezmi si jednou do pusinky a můžeš třeba jít. Ale donutila jsem ho neignorovat to co po něm chci. To jídlo neřeším, fakt o tom nic nevím. Jen vím, že u nás když nepapají, tak zabere to soutěžení, kdo dřív to sní a možná kdyby malý soutěžil s tátem, který bývá velký vzor a vyhrál nad ním, třeba by to pomohlo, ale to nevím, to jen u nás zabírá. Mě je jasné, že nejedlé dítě je fakt problém a musí to být náročné.
Snad jsem to napsala lépe.
Kdyby zakladatelka napsala jiný příklad, zkusila bych poradit na něm, ale dala tento ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
10.2.15 10:01

@moje prdelky my mame mezi detma rozdil dva roky a tri kila, takze ja za nim i litam s jidlem po byte, jen do nej neco narvat :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
10.2.15 10:07

@dani24687 Tak to chápu:-) A nezkuisla jsi, jestli nepapá víc venku? Je to blbí, ale když moji pejsci nechtěli jíst granule, tak venku je nakonec vždy snědli. Prosím neuraž se za přirovnání, to je jen nápad.
Taky prý pomáhá mít talířek s nějakým zvířátkem a zkusit osvobodit to zvířátko, tím že to sním, ale nemám s tím zkušenosti, jen jsem to slyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
10.2.15 10:18

@moje prdelky jooo venku max kokina jinych deti na hristi :mrgreen: ale jasny, ji vic, kdyz lita po venku, tak mu vytravi, ale ted v zime ne. A zviratko na talirku, to by mu bylo asi urcite uplne sumak. Nejhorsi je metoda „kdyz to snis, dostanes koko“ :mrgreen: ani omylem :-) z toho je jen hysterak, ze chce to koko a stejne to jidlo nesni, takze ani koko nedostane a oba jsme pak :pocitac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
10.2.15 10:38

Taky pořád řešíme problém s jídlem. Ale naše už má skoro 5 let, tak se postupně naučila, že jíst se musí. Dříve jsme ale taky vymýšleli nejrůznější finty, někdy je používáme ještě teď. Třeba každé sousto mluvilo a vyloženě chtělo dcerce do pusinky a na tobogánu do bříška. Pak to svištělo a žbluňklo, když sousto spolkla… :roll: Nebo když má kašel, tvrdím jí, že kašel nesnáší jídlo, protože pak by musel odejít pryč, protože by se postupně uzdravila. To se pak do hry úplně vloží a kašlíkovi nadává a kašel piští, když malá sousto sní. :oops: Co se týče ignorace, taky kolikrát nepřijde jíst na přivolání. Mně se osvědčilo jí předem informovat o tom, že teď jí nachystám to a to k jídlu, nebo se s ní domluvím, co by chtěla jíst a že bude jíst třeba za 10 minut, než se dodívá na pohádku, něco domaluje apod. Když po ní chci něco jiného a ona mě ignoruje tak okatě, prostě vypínám TV, beru pastelky, hračku, oznámím, že až to udělá, může pokračovat. Do té doby ani nemůže začít dělat cokoliv jiného. Pak je to o tom, kdo vydrží dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
10.2.15 11:10

@dani24687 tak když to nesníš sním si koko sama:-) A budeš mít aspoň obalený nervy:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
10.2.15 12:16

Ještě jsme si vzpomněla, že na neteř platilo to, že jsme řekla, babičko, pohlídej mi tu polívku, aby ji malá nesnědla a odešla jsem pryč. Malá to slyšela, samozřejmě na pobízení babičky se dala do jídla a já ji pak za to zlechtala a podobně. Dost toho díky tomu snědla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
10.2.15 13:41
@andrea.sb píše:
@natyber nevím jak ostatní dvouleté ale naše chápala velice dobře. Ono třeba i to zmiňované počítaní do tří. Dítě si k tomu udělá vazbu a ví co bude následovat. Pak už je to i dost na povaze jestli priste poslechne nebo se smiri s trestem.

Tak jsem to právě myslela, dítě si udělá vazbu. Naučí se, že když se něco řekne, že potom bude následovat to a to. Myslela jsem to spíš tak, že dítě nepředvídá, že bude mít za dvě hodiny hlad, tudíž mu je jedno, že mu talíř s jídlem sebereš. Když syn nechce jíst tak mu nedám, ale nenechám ho do večera bez jídla. Prostě mu průběžně něco nabízím a nečekám až sám přijde že chce hamat a i kdyby přišel, tak bych mu dala a neřekla bych, že nechtěl tak nic nedostane :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5854
10.2.15 14:17

@natyber to máš pravdu, to souhlasím, to ani já nevím jestli budu mít za hodinu už hlad nebo ne. Dcera byla taky nejedlík, tak když nechtěla, tak jsem do ní narvala aspoň něco a jídlo schovala, aby si to dojedla potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5854
10.2.15 14:23

Jinak holky přeji všem pořádné nervy, radu nemám ale snad se to brzy u vás zlomí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí