Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jak je to s poplatky u zubaře za dítě? Naše zubařka po nás chce 30kč, když syn není objednaný, prý akutní ošetření. Platíte taky za dítě, když jdete s bolavým zoubkem?
ne, neplatíme, před 14dny Ondru bolel zub a šel jakoby „pohotovostně“ na 7ráno k našemu zubaři a NIC neplatil …
Tak nás stáhli o 90 Kč jen na zubní pohotovosti s dítětem. Jinak by snad regulační poplatky děti platit neměly.
ale k normální zubařce chodíme jen na preventivky, takže nevím.
U zubaře a i jiného doktora by se do 18let neměly platit poplatky.Na pohotovosti-tak to asi bere i vaše zubařka se platí.Já měla syna objednaného u zubařky a neplatili jsme.Ale na pohotovosti,když měl střevní chřipku,jsme platili 90kč.Takže záleží jak to bere ta zubařka…
pohotovostní služba musí být podle mě přesně ohraničená časem, jinak v normální ordinační dobu se nejedná o pohotovostní službu i když jde člověk s akutním případem a dítě by pak podle mě platit nemělo
Dítě má platit jen na pohotovosti-které je značeno,že je pohotovostí…Normálně bych se na to příště zubařky zeptala,pokud by i nadále chtěla platit tak bych informovala lékařskou komoru
Paní doktorka si to zřejmě naúčtovala jako pohotovostní službu, jiné vysvětlení mne nenapadá…
Toto ze stránek Ministerstva zdravotnictví:
Děti do 18 let jsou od 1.4.2009 osvobozeny od placení regulačních poplatků ve výši 30 Kč při návštěvě u lékaře, při které je provedeno klinické vyšetření a při návštěvní službě. Stále zákonní zástupci za děti platí regulační poplatek u klinického psychologa a logopeda, pokud provede klinické vyšetření, v lékárně, za poskytnutí pohotovostní služby a za každý den hospitalizace.
Ona proste kdyz jdeme s malym kdyz ho boli zub, tak po nas chce vzdy 30kč, že akutní ošetření. Se ji pristě zeptam, kde k tomu dosla.
![]()
Martulinka01 píše:
Ona proste kdyz jdeme s malym kdyz ho boli zub, tak po nas chce vzdy 30kč, že akutní ošetření. Se ji pristě zeptam, kde k tomu dosla.![]()
![]()
No to víš že jo,nenech si kakat na hlavu.žádný akutní ošetření u dětí není.Je prostě pohotovost a kdyby to brala jako pohotovost tak by měla chtít 90 ![]()
Ja jen doplnim, ze akutni osetreni si jeste muze nauctovat lekar, k nemuze nejste hlaseni(treba na dovolene, nebo u babicky), plati to i u deti. Jinak by deti mely platit jen na pohotovosti.
No mě nesedí ta suma - 30. Kdyby to byla pohotovost, má brát teda 90, ne?? ![]()
hmmm já si z výpisu u své zdrav.pojišťovny zase našla, že Ondrovi je proplácen příspěvek zubaři na „ztížené ošetření“ u dětí předškolního věku a občanů ZP … ![]()
Přitom se k němu zubař chová stejně jako k nám „velkým“ a dokonce při plombování horního zoubku musel nesmyslně zaklánět hlavu, páč se mu tam zubař „prý jinak nedostane“ … ![]()
mroe píše:
Ja jen doplnim, ze akutni osetreni si jeste muze nauctovat lekar, k nemuze nejste hlaseni(treba na dovolene, nebo u babicky), plati to i u deti. Jinak by deti mely platit jen na pohotovosti.
A to si naúčtuje 30 nebo víc? Věřím, že akutní ošetření stojí několik set - to co lékaři účtují pojišťovně, tak jestli mám čekat, že o dovolené po mně cizí doktor bude chtít tuhle plnou platbu?
BohunkaP píše:
Paní doktorka si to zřejmě naúčtovala jako pohotovostní službu, jiné vysvětlení mne nenapadá…Toto ze stránek Ministerstva zdravotnictví:
Děti do 18 let jsou od 1.4.2009 osvobozeny od placení regulačních poplatků ve výši 30 Kč při návštěvě u lékaře, při které je provedeno klinické vyšetření a při návštěvní službě. Stále zákonní zástupci za děti platí regulační poplatek u klinického psychologa a logopeda, pokud provede klinické vyšetření, v lékárně, za poskytnutí pohotovostní služby a za každý den hospitalizace.
Mám zkušenost s platbou u psychologa, jinak se nikde na dítko naplatí, kromě výjimek uvedených výše.
Platit bys za to neměla, ale rohodně bych kvůli tomu dusno nedělala. Příště by vás akutně taky nemusela vzít. Ono zubařů je málo a děti skoro nikdo brát nechce. Ale je to na tobě.