Dítě chce být vegetarián, respektovat nebo nutit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2598
12.10.25 19:07
@Anonymní píše: Více

Ano, dobrou chuť :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2598
12.10.25 19:09
@stinga píše: Více

To si nemyslím, že je to tak strašně složité, pokud jsi všežravec, tak se stačí řídit selským rozumem, pokud něco vynecháváš, jako třeba ty s dcerkou nebo vegetariáni, tam už je asi potřeba se dovzdělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17935
12.10.25 19:28

Jejda, nektere nazory tady jsou jak z roku 1900. :)
Vyvazeny vegetariansky rezim diteti neublizi, potrebujes si o tom neco nastudovat, aby dite dostalo vsechno co potrebuje a to samo dite nezvladne, proto si nacti potrebnou literaturu, abys vedela, co mu davat, co varit… nejhorsi co muzete udelat, je vyhodit z jidelnicku maso a pokracovat jen na prilohach, v tom pripadu si na problemy se zdravim zadelavate.
Zkus koupit knihu od Bukovskeho : " vegetarianske dieta ". A nacist si o tom i z dalsich zdroju. Jinak i WHO doporucuje vegetarianstvo ako plnohodnotnu stravu.

Jako dite me rodice nutili jist maso, cim vic mi to nutili, tim vic jsem se bourila, vyplivla jsem maso do sacku a hazela jsem to natajnacku do wecka. Pozdeji mi uz nemohli nic nakazovat a jsem vegetarianka od puberty az doted. A jejich predpovede, ze, kdyz nebudu jist maso, budu nemocna, se nevyplnili. :)

Příspěvek upraven 12.10.25 v 19:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
12.10.25 19:30

NIKDY, ale opravdu NIKDY nenut své dítě do jídla. Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že to nadělá víc škody než užitku. Mě jako malou taky nutili jíst, až jsem v pubertě nechtěla jídlo ani vidět – úplně se mi zprotivilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42098
12.10.25 19:32

Tak třeba to jablko. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42098
12.10.25 19:33
@Pitřice píše: Více

A co s tím má společného maso? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42098
12.10.25 19:34
:P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76675
12.10.25 20:32
@Havlova píše: Více

vypije kakao, sní jablko a pos… půjde na velkou, si myslím,
ona jablko jí jen ve škole na svačinu beztak, kakao zase doma ráno a večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
12.10.25 20:52

Tak ono vzhledem k tomu, kolik toho opravdového, železo obsahujícího, kakaa je v jednom hrnečku toho ranního "kakaa ", tak to myslím nemusíš až tak řešit. Jinak vitamín c je ke vstřebávání železa důležitý vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.10.25 21:01

respektovat, dohlídnout na živočišnou bílkovinu (mléko, vejce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76675
12.10.25 21:03
@Hibou píše: Více

já to neřeším vůbec, spíš si z toho dělám trochu legraci, protože dcera beztak jí a bude jíst jen to, co chce a kdy chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
12.10.25 21:15
@Šmoulice píše: Více

Ty jsi jako dítě jedla úplně všechno jídlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.25 21:52

Mě naši nutili, nechtěla jsem také kvůli zvířatům, maso nejím do teď, mám blok.
S dětmi jsem se domluvila, že nevím, co by to udělalo s jejich vývojem, bezpečnější je maso jíst, jsme všežravci - a že se můžou rozhodnout, až budou starší.

Pokud by byly zásadně proti, musely by začít jíst fazole, čočku etc., což nechtějí, takže maso zatím jedí.

Příspěvek upraven 12.10.25 v 22:50

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.25 22:32
@Šmoulice píše: Více

Hele moje dítě zaseji taky pořád dokola rohlík/housku s jednou a tou samou pomazánkou, vim, že když mu dam jinou, nebo sunku, sýr.. Tak to jist nebude. Taky mu říkám, že to není dobrý, za chvíli se toho přejí.. Ale dokud to ji a chutná mu to, bude to dostávat, pořád lepší, než aby nesvacil vůbec.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.25 22:38

To nedonutis.

Já se rozhodla, že budu vegetarián ve 3 letech, když jsem viděla zabíjačku prasete. Jedla jsem jen přílohy. Naši kvůli mně rozhodně speciálně nevařili, to ani náhodou. Naopak maso jsem jsot „musela“, takže jsem kolikrát seděla několik hodin u oběda s tím, že můžu odejít, až to sním. Nesnesla jsem. Často jsem šla spát bez večeře, protože zkoušeli, abych snědla první to maso, jinak mám smůlu.

V těhotenství jsem se zkoušela hecnout a jíst červené maso, ale ani náhodou, prostě to nedám.

Moje děti maso jí, to bych si nelajzla na nich experimentovat. A ví, že samy se můžou rozhodnout po pubertě, až budou mít vyvinuté tělo, do té doby ne.

Ale kdyby se kously, že maso opravdu ne, tak bych pro ně prostě vařila vegetariansky. Nechat dítě jíst jen přílohy je podle mě nejhorší možná varianta a pokud je dítě tvrdohlavé, jako já, tak to maso mu do krku nenacpeš. Zkusila bych jít cestou vysvětlování, že není jisté, co s vyvíjejícím se tělem všežravce vegetariánství udělá - tak jsem to udělala já.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová