Dítě po 40 cítce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106
16.2.21 15:53

@Popeladym To zalezi, jak si ho vychovas:-D Krome klidu a pohody v rodine za me hodne pomaha nastavit od mala dobre volny cas, nepreskakovat z krouzku na krouzek, najit neco dlouhodobeho, kde se realizuje, buduje si dovednosti, ktere mu dodavaji sebevedomi, ma tam stabilni kamarady, trenera a v te puberte se proste na teto vlne uz samo veze. Chce to vydrz, hlavne od rodice, ale vyplati se. I pani ucitelky ve skole hodnoti deti, ktere se venuji nejakemu napr. sportu dlouhodobe jako mnohem „pouzitelnejsi“. Ale nemyslim tim dite znicit nebo nutit delat neco, na co vubec nema predpoklady, chce to soudnost a vseho s mirou. Deti dnes v podstate nemaji sanci si volne najit ksmarady a denne litat v pohybu venku, coz je prirozenost lidska. Tak je na rodici to zajistit(a pohyb jsou endorfiny, fyzicka, hezka postava a hlavne vybiti energie, negativity a agrese, to vsechno jinak v puberte potom zasadne chybi.)A k tomu je dobre pridat knizky nebo hrani na nastroj, vytvarku, u kluku nejakou technickou zabavu, skaut…A je dobre zacit v predskolnim veku, v klidu si najit to prave(hlavne ty spravne lidi, kteri to vedou), nastavit system a udrzovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
16.2.21 16:09
@Benino píše:
@Popeladym To zalezi, jak si ho vychovas:-D Krome klidu a pohody v rodine za me hodne pomaha nastavit od mala dobre volny cas, nepreskakovat z krouzku na krouzek, najit neco dlouhodobeho, kde se realizuje, buduje si dovednosti, ktere mu dodavaji sebevedomi, ma tam stabilni kamarady, trenera a v te puberte se proste na teto vlne uz samo veze. Chce to vydrz, hlavne od rodice, ale vyplati se. I pani ucitelky ve skole hodnoti deti, ktere se venuji nejakemu napr. sportu dlouhodobe jako mnohem „pouzitelnejsi“. Ale nemyslim tim dite znicit nebo nutit delat neco, na co vubec nema predpoklady, chce to soudnost a vseho s mirou. Deti dnes v podstate nemaji sanci si volne najit ksmarady a denne litat v pohybu venku, coz je prirozenost lidska. Tak je na rodici to zajistit(a pohyb jsou endorfiny, fyzicka, hezka postava a hlavne vybiti energie, negativity a agrese, to vsechno jinak v puberte potom zasadne chybi.)A k tomu je dobre pridat knizky nebo hrani na nastroj, vytvarku, u kluku nejakou technickou zabavu, skaut…A je dobre zacit v predskolnim veku, v klidu si najit to prave(hlavne ty spravne lidi, kteri to vedou), nastavit system a udrzovat.

Tak jednoduché to není. Vychovala jsem dvě děti. S každým z nich, to bylo úplně jiné. Toto jsou takové pěkné teorie. Ale je toho spousta, co neovlivníš. Ale jako rodič, musíš vliv výchovy i preceňovat, protože pak by chyběla motivace, být co nejlepším rodičem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
16.2.21 19:18

@Popeladym co clovek, to nazor:-). Ode me to neni teorie, historicky u nas v rodine, u kamaradu, u spoluzaku dcery, u ostatnich deti, ktere zname delaji stejne aktivity to funguje na 100%. Taky mame mnohalete zkusenosti jako ucitele a treneri. Neni to nicmene pripad, kdy dite otroci predstavam rodice, je pretezovane psychicky, fyzicky, zdravotne…pokud to neni jeho vlastni vule a ambice delat neco na 200%vrcholove. Nebo naopak rodic otroci diteti. Samozrejme vsude se najdou vyjimky, ale to je spis nespravne odhadnuty druh aktivity, intenzity nebo kvality vedeni. A souhlasim s tim, ze to neni jednoduche😁-casove, energeticky, casto financne, organizacne. A nekdy aby mel clovek kristalovou kouli, zvlaste, kdyz sam osobne nema urcite zkusenosti za sebou jeste pred rodicovstvim. A ne kazdy dokaze sve dite videt s nadhledem, nezaujate, vnimat jeho povahu a chovani dostatecne empaticky. Nekdy je to az smutne, ze rodice nedokazou ocenit a podporit to dobre, ale soustredi se zasadne na to, co je problem pro ne. A tim se dostavaji do neustale negace smerem k vlastnimu potomkovi. A velice brzo se jim to vrati..Nebo z neho naopak vyrabi umele superstar. Vsichni jsme jenom lide, ale prave v te puberte se ukaze nejvic, jaky vztah spolu maji, jak moc si dite rodice vazi (a rodic vazi ditete, vychova a uzurpovani jsou dve ruzne veci a casto to uzurpovani v dobre vire prevazuje). Z toho pohledu si myslim, ze nekdy starsi rodic, nebo s vice potomky uz muze brat veci vice s nadhledem, ja to alespon u pretel vidim.Taky si clovek uz uvedomuje, jak to rychle utece a uziva si dite mnohem vedomeji. Neda se to zobecnit, ale ja mam kolem same pozitivni priklady starsich rodicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
12.2.22 10:13

Ahoj všichni,
je mi 41 a přemýšlíme o mimcu.
Máme 6 letou dceru, ročního chlapečka a dcerku mám z minulého vztahu a chtěli by jsme ještě jedno mimco.
Ale já nad tím hodně přemýšlím, jsem po dvou císařích a nevím, zda do toho jít. Přítel by chtěl, ale rozhodnutí je na mě,
Tak zda je tu třeba někdo, kdo má takto třetí dítě v tomto veku.
Nebo názor ostatních.

Děkuji za každý názor :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15335
12.2.22 13:13

@Nicol-8 Vzhledem k tomu, že máš 3deti, tak bych do toho nešla, nevidím důvod. Děti jsou malé, vždyť kolem nich musí být práce dost, proč si komplikovat život dalším.. Pokud by jsi neměla žádné dítě, tak proc ne, věk je ještě přijatelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15184
12.2.22 15:42
@Nicol-8 píše:
Ahoj všichni,
Máme 6 letou dceru, ročního chlapečka a dcerku mám z minulého vztahu a chtěli by jsme ještě jedno mimco.
Ale já nad tím hodně přemýšlím, jsem po dvou císařích a nevím, zda do toho jít. Přítel by chtěl, ale rozhodnutí je na mě,
Nebo názor ostatních.Děkuji za každý názor :) :)

Nejít do toho, děti máš 3 a jsi už dost stará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
12.2.22 15:43

Ne, mas tri a jsi stara.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
12.2.22 16:06
@Nicol-8 píše:
Ahoj všichni,
Nebo názor ostatních.Děkuji za každý názor :) :)

Popravdě už bych do toho nešla. Dvě malé děti a k tomu školačka je zápřah, natož po 40. A ne, nemyslím, že ve 40 už je člověk starý a nemohoucí, já ji mám taky skoro za pár. Ale prostě rozdíl to je a tři císaři nejsou sranda.
Máš dvě děti, buď ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
13.2.22 19:02
@Alušáček píše:
@Nicol-8 Vzhledem k tomu, že máš 3deti, tak bych do toho nešla, nevidím důvod. Děti jsou malé, vždyť kolem nich musí být práce dost, proč si komplikovat život dalším.. Pokud by jsi neměla žádné dítě, tak proc ne, věk je ještě přijatelný.

Já pochopila, že má 2 děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.22 05:57
@mamina2017 píše:
Já pochopila, že má 2 děti.

Já teda taky- 2deti. A pta se, jestli ma nekdo dalsi treti dítko v tom věku (jejím věku). Proto me udivuje ze vsichni píší 3deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
14.2.22 08:13

Asi se zaplantaly do té věty o dětech. 6letá dcera a dcerka z minulého vztahu je jedna a táž. Takže má děti 6 a 1 rok, a řeší třetí (s tímto partnerem by měly tedy dvě). Já bych do toho za normálních okolností klidně šla, taky mám tři, ale naopak, s bývalým dvě a se současným už jen jedno, ale ne ve 40+. Dva prckové a školačka dávají opravdu zabrat. Ale samozřejmě ať se rozhodne podle sebe, její tělo, zdraví, psychika, možnosti, finance, prostor (v bytě, autě..), tužby..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
15.2.22 13:50
@andelka83 píše:
Asi se zaplantaly do té věty o dětech. 6letá dcera a dcerka z minulého vztahu je jedna a táž. Takže má děti 6 a 1 rok, a řeší třetí (s tímto partnerem by měly tedy dvě). Já bych do toho za normálních okolností klidně šla, taky mám tři, ale naopak, s bývalým dvě a se současným už jen jedno, ale ne ve 40+. Dva prckové a školačka dávají opravdu zabrat. Ale samozřejmě ať se rozhodne podle sebe, její tělo, zdraví, psychika, možnosti, finance, prostor (v bytě, autě..), tužby..

Tak zdravotně bych to samozřejmě nejdříve vše určitě řešila, finanční situace je dobra, jinak by nás to ani nenapadlo, prostoru je také dost, máme rodinný dům se zahradou a cítím, ze je to něco, co chci, co mě asi naplní 😊 😊
Spíše mě zarazilo, když jsem to řekla své gynekolozce. Řekla mi a dost netaktne, ze jsem stará:ze ať si radši zajistim antikoncepci a ze ty děti musí někdo vychovat a ze nikdo neví, jak dlouho tu bude :,( upřímně, jsem z jejího přístupu úplně hotova,,.a ještě když jsem odchazela a tak mi dala do ruky vizitku s antikoncepci nějakou aplikaci a ať se na to laskavě kouknu 🙈 takže mi tu iluzi, ze jsem se malinko těšila, ze to zkusíme dost rozbila a odchazela jsem s tím, ze jsem stará ženská, co se asi zblaznila a nevím, kdy vlastně umru 🙈 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24932
15.2.22 13:59

@Nicol-8 tak bláznivá určitě nejsi
ale trochu s tebou cloumají hormony, ne??
než by ses plně věnovala dvěma maličkým dětem, potřebuješ nutně třetí?? Proč a na co??
Já neříkám co je špatně a co je dobře.. ale v tomto věku ti u dítka klidně hrozí vývojové vady.. to fakt chceš riskovat?
jedno dítě ti sotva začlo chodit a ty nemáš lepší náplň života, jak být zas těhotná?

PS : než by se narodilo, bude ti cca 43, připadá ti cajk vést v 50 dítko do první třídy? nejen pro tebe, ale CO pro něj? co za pár let? dožiješ se vůbec maturity?
pro mne teda bylo 34 na hraně a pro manžela 40 na poslední chvíli a patříme i takto mezi nejstarší rodiče ve třídě už od školky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
15.2.22 14:16

Další klidně jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
15.2.22 15:23

@Lucy75 ja rodila ve 42, a jo, prijde mi to cajk. A od doktorky, pokud to formulovala opravdu takto, to bylo vysoce neprofesionalni. Ono dnes rodit v tomto veku uz neni zadna velka vyjimka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí