Dítě s partnerem, kterého nemiluji
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Vím, že mě asi hodně lidí tady odsoudí, ale i tak prosím o názor.
Je mi 40, mám dospívající dceru, na kterou jsem byla celou dobu sama. Další dítě jsem už nikdy neplánovala, ale před pár lety jsem prodělala neplánované těhotenství a ošklivý potrat v pokročilém stádiu a od té doby se ve mně asi spustily nové mateřské instinkty… Mám teď asi 2,5 roku partnera, který je hodný, spolehlivý, miluje mě i moji dceru a rozkrájel by se pro nás, ale já bohužel nemiluji jeho (otázka u mě ale je, jestli vůbec jsem schopná někoho milovat kromě macha, ktery není pro zivot ). Jenže vím, že jsem na absolutní hraně, kdy je ještě nějak v normě otěhotnět. Partner dítě chce moc. Na jednu stranu po tom toužím, na druhou stranu vím, že by to bylo s partnerem, se kterým to tak necítím a prostě si myslím, že dítě by mělo na svět přijt z touhy a lásky…Tady by to tak bohužel nebylo a ani nevím, jestli by to vydrželo…Ale ta touha a hlavně ten pocit poslední šance tu je silný… Tak nevím, jestli do toho jít…
A plánuješ s ním zůstat i kdyby dítě nebylo? On vlastní děti má?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Psssssst Upřímně mi
v tom dítě úplně roli nehraje. Nemyslím si, že by to byl můj doživotní
partner ať s dítětem nebo bez…
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Být tebou tak bych do toho asi nešla když to necítíš jen kvůli tomu
že partner hodně chce. Ale to je na tobě jak si přestavuješ
prožití příštích 20 let. Jestli s malým dítětem a problémy okolo
toho a nebo už si užívat ten stav kdy máš odrostlé dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Tak záleží, co chceš nejvíc. Já myslím, že přišly už děti na
svět za divnějších konstelací, takže tohle mi přijde ještě v pohodě.
Když si vezmeš, že 50% manželství se
rozvádí, tak ta děcka se narodila jen do situace, že ty rodiče to
nevěděli, že to skončí tak, že s partnerem nebudou. Ty s tím už tak
nějak počítáš, tak budeš aspoň ready.
Event. příjemně překvapená.
Za mě tedy ANO
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
@sediza partnerovi je 44
Tak taky už není nejmladší. Zvážila bych to, ale mně by asi nejvíc vadilo se pak po rozchodu dělit o dítě. Pro mě je střídavá péce neoředstavitelná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Určitě ne, je to sobecké vůči dítěti, když víš, že Vás vztah
není v pořádku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reknu to takhle, toho, ze mas dite litovat nebudes. Toho, ze dite nemas a mohla jsi mit litovat budes pravdepodobne nejakou dobu a bude te to mrzet.
Příspěvek upraven 05.01.21 v 22:58
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ty chceš dítě, on chce dítě, chcete oba to samý. Přemýšlej spíš o tom, zda by jsi byla schopná a ochotná dítě vychovávat i kdybyste nebyli spolu. Zda by jsi toho pak nelitovala. Většina párů se dřív nebo později rozejde i když ten vztah vznikl z megalásky. Na trvanlivost vztahu bych zase tak nekoukala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:…tak uz se konecne zacni chovat jako dospela.Je mi 40…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Dospivajici dcera brzy vyleti z hnizda a tebe uz u pritele nebude nic drzet. Budes hledat noveho partnera, ale treba lepsiho nenajdes. Nebo dospivajici dcera brzy vyleti z hnízda a ty budes mit porad svoji rodinku, ve ktere bude partner a mimco. Mne se ta druha varianta zda jako svetlejsi budoucnost. A navic, kdyz by se pro cizi dite rozkrajel tak to bude tatulda na jednicku. Hledala bych na nem jen pozitiva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další nebohá ženuška, která dokáže milovat jen macha, co není pro
život, to je tak hrozně smuténkový
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Takovej chlap by si zaslouzil zenskou, ktera ho bude milovat. Kazdy touzi po lasce a tolik lidi je pritom zasekanych v nefunkcnich vztazich. Z ruznych duvodu. Jestli ho v jeho 44 vyuzijes k oplozeni, pak s nim budes ty 3 az 5 let a pak bude svoje dite vidat ve stredu a kazdy druhy vikend, tak pak budes mrcha a on si to nezaslouzi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Dítě odmítá chodit ven
- Zvrací po ovocné přesnídávce (zejména) 7 měsíční dítě
- Od kterého pozitivního testu se počítá karanténa ?
- Jak se smířit s jedním dítětem?
- UM - budily byste dítě na jídlo
- Sexualni vychova pro dite kolem 10 let
- Dítě štítivé k ostatním dětem - přejde to?
Vím, že mě asi hodně lidí tady odsoudí, ale i tak prosím o názor.
Je mi 40, mám dospívající dceru, na kterou jsem byla celou dobu sama. Další dítě jsem už nikdy neplánovala, ale před pár lety jsem prodělala neplánované těhotenství a ošklivý potrat v pokročilém stádiu a od té doby se ve mně asi spustily nové mateřské instinkty… Mám teď asi 2,5 roku partnera, který je hodný, spolehlivý, miluje mě i moji dceru a rozkrájel by se pro nás, ale já bohužel nemiluji jeho (otázka u mě ale je, jestli vůbec jsem schopná někoho milovat kromě macha, ktery není pro zivot ). Jenže vím, že jsem na absolutní hraně, kdy je ještě nějak v normě otěhotnět. Partner dítě chce moc. Na jednu stranu po tom toužím, na druhou stranu vím, že by to bylo s partnerem, se kterým to tak necítím a prostě si myslím, že dítě by mělo na svět přijt z touhy a lásky…Tady by to tak bohužel nebylo a ani nevím, jestli by to vydrželo…Ale ta touha a hlavně ten pocit poslední šance tu je silný… Tak nevím, jestli do toho jít…