Dítě, třeba i bez partnera?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5203
22.5.12 18:02

Teda nezlob se na me, ale udelat neco takovyho dopadne zase tak, ze tu bude psat nestatsna maminka, ktera nema ani na chleba, nema kde bydlet a partner se na ni vykaslal! To je strasne nezodpovedny. Dite musi chtit i partner. Ja bych nikdy nikoho k diteti ani nepremnlouvala, chlap na to musi byt sam vyzraly a vedet co chce.
Kazda si predstavuje miminko v naruci, jak je to krasny a snadny!!! Ale vychovavat dite sama je pekny zahul!!!

Neco takoveho bych udelal jen v pripade, ze by mi tahlo na 40 a ze bych byla 100% presvedcena, ze dokazu vychovat dite sama, jinak ne.

Tohle me vzdycky tak rozcili!!!! :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
22.5.12 18:11

Zakladatelko ja bych do toho asi nešla, ale pal je otazka jak k tomu miminku prijit. Ono nejak se ve zde moralizijicich nevyznam. Radi: vysadit antiko a nic nerict je svinarna, ale zarven jsou zde navrhy na odebrani semene nejakeho nahodneho kolemjdouciho-tomu asi taky na prvnim a poslednim randeti nereknes, ze s nim budes spat protoze chces dite.
Varianta rozejit se a najit si bezva muze ktery te tuze rad oplodni…to je dost zdlouhavy. Navic kvalitni material at uz charakterovy nebo spermiagrovy je dost obtizny.
Chapu tvoji touhu a budu vsem oponovat. Ne nemas dost casu. Ja zacinala se snazenim o dite drive nez ty. Jsem zcela zdrava, manzel taky a ditete jsme se dockali zazrakem po 5ti letech. Bohuzel to neni nic vyjimecneho. Neprala bych neplodnost nikomu, ale neda se proste automaticky pocitat s tim, ze budes tehotna hned. Pokud opravdu chces miminko i jako svobodna mama tak pro me za me na tajnacku antiko vysad. Dite podvodem nebo ne, co na tom sejde, hlavne, ze se ti narodi zdrave a budete spolu spokojeni. Se to nemusi dotycny dozvedet-se rozejdete, on nebude vedet. Vztah dite urcite nezachrani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.12 18:13

Nechtěla jsem nikoho rozčílit, to se omlouvám. Znovu podotýkám, že to je jen myšlenka, která se mi neodbytně usadila v hlavě, ne že „zítra už si neberu pilulku“.
S partnerem jsme děti vždycky chtěli. Máme vybudované společné bydlení, hnízdo je připravené, oba máme práci. Jenže přišla krize, objevila se jiná, která mu popletla hlavu. Nikde nepíšu, že se rozcházíme, naopak se to snažíme překonat, ač to není vůbec, ale vůbec jednoduché. A do toho já v sobě dusím touhu po miminku, kamarádky rodí jedna po druhé..a já jasně vidím, co mi chybí. Chci se stát maminkou, chci mít tu zodpovědnost za vlastní dítě, vychovávat ho, milovat ho. A ano, chci to nejlépe prožívat s partnerem…
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.5.12 18:17

@Mišmiš Děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7323
22.5.12 18:18

Tak to každopádně vyřeš prvně s partnerem, abyste tu krizi překonali. Co se týká té touhy, zcela tě chápu. Ale dle mýho jsi ještě mladá - neříkám, že máš kupu času, ale čas ještě máš. Promluv si o tom s partnerem, o tom, jak společně trávit čas, naplánujte dovolenou. Však když bude i on v pohodě, nevidím důvod, proč byste o dítěti nemohli zase začít mluvit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
22.5.12 18:19
@Anonymní píše:
Nechtěla jsem nikoho rozčílit, to se omlouvám. Znovu podotýkám, že to je jen myšlenka, která se mi neodbytně usadila v hlavě, ne že „zítra už si neberu pilulku“.
S partnerem jsme děti vždycky chtěli. Máme vybudované společné bydlení, hnízdo je připravené, oba máme práci. Jenže přišla krize, objevila se jiná, která mu popletla hlavu. Nikde nepíšu, že se rozcházíme, naopak se to snažíme překonat, ač to není vůbec, ale vůbec jednoduché. A do toho já v sobě dusím touhu po miminku, kamarádky rodí jedna po druhé..a já jasně vidím, co mi chybí. Chci se stát maminkou, chci mít tu zodpovědnost za vlastní dítě, vychovávat ho, milovat ho. A ano, chci to nejlépe prožívat s partnerem…
Zakl.

Rozumim ti vic nez dobre. Ve vasem vztahu zrejme prisla klasicka krize, unava. Ted me tady asi holky budou silne napadat, ale pokud to jinak fungovalo, planovali jste, spolecne budovali atd., pak ta krize je proste ze stereotypu a nudy a dite by mohlo vnest do vztahu novy rozmer.
Zkus si o tom promluvit i takhle se svym partnerem. Jestlize i on predtim dite chtel a neodmita to ted proto, ze by mel nekde nejakou „bokovku“, pak by mohl uznat tyto argumenty a zacit se i normalne rodicovsky tesit.

• Citovat
  • Upravit
5203
22.5.12 18:22

Mas jeste tolik casu!!! Uplne te chapu, ale pro sebe i pro miminko by to nebylo spravne! Mozna se mi to mluvi, kdyz mam bajecnyho manzela, ale verim, ze i na tebe nekde ceka ten pravy ;)
Rozhodni se podle srdce, jestli citis rozchod, neboj se to ukoncit, mohla bys jednou litovat, ze uz je pozde.
At to dopadne jakkoliv, preji to nejlepsi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
22.5.12 18:45

Zakladatelko na druhou stranu, jedno dítě se fakt zvládnout dá :lol: .

• Citovat
  • Upravit
byron
22.5.12 18:49

@paja88 tak se uklidni :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
72725
22.5.12 19:31

Najdi si jiného partnera, vysadit by byl podraz a stejně Ti to vztah nezachrání, jen dítě nebude mít otce a otec nejspíš nebude mít zájem.. daleko lepší mít dítko s někym, kdo ho chce.. Teď jsem to celé dočetla.. uf.. nebo v tomto případě počkej, až se vyřeší krize.. šťastný byste asi v tomhle případě nebyli, jak to pořešíte, tak se můžou touhy po dítku vrátit i u partnera a je rozhodně lepší mít dítě s partnerem, který se na něj teší, než být na vše sama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5203
22.5.12 21:03

@byron , uz jsem klidna, mela jsem asi hlad  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
22.5.12 22:30

Zakladatelko, a teď si představ situaci, kdy počneš potajmu, budeš se těšit na miminko, s přítelem se rozejdeš, ten si to pak spočítá a nechá si udělat testy a požádá o dítě do své péče? Jak Ti pak bude?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.5.12 22:52
@Táta Pavel píše:
Zakladatelko, a teď si představ situaci, kdy počneš potajmu, budeš se těšit na miminko, s přítelem se rozejdeš, ten si to pak spočítá a nechá si udělat testy a požádá o dítě do své péče? Jak Ti pak bude?

Mám „obdobnou“ zkušenost… po rozchodu s bývalým přítelem, ten za mnou přišel,že se spolu naposledy vyspíme, počneme dítě a já mu ho po porodu odevzám.
V ideálním případě mají být 2 na „plození“ i na výchovu.

• Citovat
  • Upravit
Táta Pavel
22.5.12 22:58
@Anonymní píše:
Mám „obdobnou“ zkušenost… po rozchodu s bývalým přítelem, ten za mnou přišel,že se spolu naposledy vyspíme, počneme dítě a já mu ho po porodu odevzám.
V ideálním případě mají být 2 na „plození“ i na výchovu.

A jak to dopadlo?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.5.12 23:03

Poslala jsem ho někam. On je ženatý, má 2 děti, já vdaná, taky 2 děti. Max se pozdravíme, horší je,že naše holky spolu asi budou chodit do třídy :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex