Divný záchvat - vzteklý 2letý

Anonymní
3.11.13 12:15

Divný záchvat - vztek.. 2 letý

Můj dvouleták, normálně chodící bez plíny, se prostě počůral, tak jsem šla mu převléct kalhoty a on se najednou začal šíleně vztekat, evidentně byl naštvaný jakoby sám na sebe že se počůral pořád mi to ukazoval a víc a víc řval, říkala jsem mu že to vůbec nevadí, tohle jsme fakt nikdy neřešili. Začl do mě bušit, pak si lehl na zem a třískal hlavnou do země, snažila jsem se ho sebrat ale on se mi úplně nepříčetně zakousl do brady, fakt do krve což jsem se neudržela a hvízdla jsem mu jednu přes ten holej zadek (je to asi podruhé co jsem ho kdy plácla), a on najednou měl úplně nepřítomný pohled a divně třepal hlavou a vzlykal, strašně jsem se lekla, mluvila na něj, ale přišel mi dost mimo, vlítla jsem s ním do koupelny a omývala mu obličej studenou vodou, přestal se teda třepat ale pořád mi nepřipadlo že by mě vnímal, snažila jsem se ho rozptýlit vším možným, ale zase se pomalu začínal vztekat, nakonec jsem mu dala cucnout sunaru a on usnul. Má na hlavě velkou fialovou bouli na čele. Jsem z toho úplně vyřízená a fakt se tady klepu. Mám ho nechat spát? Nemohlo se mu něco stát?
Anonymně, protože se prostě stydím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
rachel55
3.11.13 12:22

Sledovat, pokud by se to opakovalo navstivit neurologii

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.13 12:24
@rachel55 píše:
Sledovat, pokud by se to opakovalo navstivit neurologii

Moc díky, určitě ano, pokud by to bylo častěji tak bych to řešila s dr. Zatím to nikdy nebylo do takovéto míry.
Jen nevím co teď konkrétně, jeslti ho třeba nemám raději vzbudit.. Co to bouchání do hlavy, nemůže mít otřes mozku? Asi blbé otázky, vím, ale úplně mě to rozložilo.

• Citovat
  • Upravit
nepřihlášená jruz
3.11.13 12:35

Mladej měl období, kdy své záchvaty vzteku měl potřebu také řešit třískáním hlavy do čehokoli (něco po druhém roce) - vždy jsem mu v tom zabránila, chytila jej, odvedla pozornost - no, někdy to byl výkon. Vztekal se, když se mu něco nepodařilo. Trvalo tak 3,4 měcíce než pochopil, že to nepomůže. Teď se taky vztekne, když mu něco nejde…mnoo, třískne s tou věcí. Ale sobě už neubližuje.

Otřes mozku? Nevím, sleduj jej. Mé mládě si jej nevytřískalo :) - ovšem boule také někdy byla.

• Citovat
  • Upravit
4961
3.11.13 13:17

Taky jsme měli, ale hlavně večer v posteli…asi se třískl pořádně…sleduj ho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.13 13:18
@Jůlinka T. píše:
Taky jsme měli, ale hlavně večer v posteli…asi se třískl pořádně…sleduj ho

Jasně no, mě prostě děsí to, že usnul v momentě když byl tak nějak „mimo“, pohledem nepřítomný a prostě mimo. Manžel mi tvrdí že spánek nemůže uškodit, já ale z toho mám prostě špatnej pocit.

• Citovat
  • Upravit
21602
3.11.13 14:09

Po dvou hodinách ho případně vzbud a zkontroluj reakce. Průběžně bych ve spánku kontrolovala dýchání. Nic jiného teď nevymyslis. A uklidnim Te, mladší mel toto několikrát a je úplné OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
3.11.13 20:12
@Anonymní píše:
Jasně no, mě prostě děsí to, že usnul v momentě když byl tak nějak „mimo“, pohledem nepřítomný a prostě mimo. Manžel mi tvrdí že spánek nemůže uškodit, já ale z toho mám prostě špatnej pocit.

Syn mi takhle také kdysi usnul. Dokázal jít dopředu a spadnout dozadu na hlavičku a tam je prý nějaké to centrum, kde se tohle odehrává. Bylo to v době před spánkem, takže z „hadrové panenky“ hned usnul. My jeli na pohotovost, protože jsme tohle řešili nějakou dobu a doktorka potřebovala nějaký papír, že se to stává.

Pak napiš, jak na tom malý je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michelle32
4.11.13 11:34
Z @Anonymní píše:
Moc díky, určitě ano, pokud by to bylo častěji tak bych to řešila s dr. Zatím to nikdy nebylo do takovéto míry.
Jen nevím co teď konkrétně, jeslti ho třeba nemám raději vzbudit.. Co to bouchání do hlavy, nemůže mít otřes mozku? Asi blbé otázky, vím, ale úplně mě to rozložilo.

Do takové míry nebylo co? To vztekání nebo ostatní projevy? Zašla bych k dr a nechala se poslat na neurologii. Podle popisu by se klidně mohlo jednat i o epileptický záchvat, usnutí je po záchvatu také běžné. Ale nechci strašit, třeba to byla ojedinělá reakce, když dosud žádný problém nebyl. Já bych každopádně k dr zašla. Držím pěsti ať to nic není.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.11.13 12:36
@Michelle32 píše:
Do takové míry nebylo co? To vztekání nebo ostatní projevy? Zašla bych k dr a nechala se poslat na neurologii. Podle popisu by se klidně mohlo jednat i o epileptický záchvat, usnutí je po záchvatu také běžné. Ale nechci strašit, třeba to byla ojedinělá reakce, když dosud žádný problém nebyl. Já bych každopádně k dr zašla. Držím pěsti ať to nic není.

Syn je hodně vztekací od malinka, hlavou do země mlátil ještě mu nebyl rok, pak pochopil že to bolí, a tak bouchal hlavou do gauče od té doby, brala jsem to že ok, nějak to ze sebe dostat musí. Že to nebylo do takové míry jsem myslela tak, že by u toho nastal ten třes a jakoby nepřítomný pohled, nevnímal, dokonce když se nadechl že něco řekne tak začal koktat, bylo to opravdu dost děsivé, pak zůstal ležet, koukal do boku někam a usnul.
Po vzbuzení byl v pohodě, zezačátku teda zase koktal, což už mi opravdu zatrnulo, ale měl výbornou náladu, šel si normálně hrát a pak začal už zase i normálně mluvit.
S doktorkou jsem to řešila telefonicky, řekla mi že to může být afektivní záchvat (snad to píšu dobře) a že nás odešle na neurologii pro jistotu, ale že si myslí že malý je naprosto v pořádku :nevim: Tak nevím, doufejme že to byl fakt ojedinělý záchvat :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.11.13 12:38

Zakladatelka

@Michelle32 píše:
Do takové míry nebylo co? To vztekání nebo ostatní projevy? Zašla bych k dr a nechala se poslat na neurologii. Podle popisu by se klidně mohlo jednat i o epileptický záchvat, usnutí je po záchvatu také běžné. Ale nechci strašit, třeba to byla ojedinělá reakce, když dosud žádný problém nebyl. Já bych každopádně k dr zašla. Držím pěsti ať to nic není.

Ještě se chci zeptat, napadlo mě, kdyby to byl epileptický záchvat, na to by se asi přišlo při EEG vyšetření nebo ne? Absolvoval ho totiž v 9 měsících a tam prý bylo vše v pořádku..

• Citovat
  • Upravit
Michelle32
4.11.13 18:00
@Anonymní píše:
Ještě se chci zeptat, napadlo mě, kdyby to byl epileptický záchvat, na to by se asi přišlo při EEG vyšetření nebo ne? Absolvoval ho totiž v 9 měsících a tam prý bylo vše v pořádku..

Ano epilepsie se ve většině případů na EEG pozná. Záznam se ale s věkem mění. Každopádně pokud to vyšetření měl v pořádku, bude nejspíš v pořádku i nyní. mohlo jít o opravdu ojedinělý „záchvat“, to se u malých dětí občas stává. omlouvám se jestli jsem vás vystrašila, ale ten popis plus to, že potom synek usnul, tak mě to hned napadlo, mám totiž syna s epilepsií a má právě zahleďovací záchvaty a pak usíná. U vás to být epi opravdu nemusí, se vztekacíma záchvatama zatím nemám zkušenost. na neuro pro klid zajděte a určitě to bude v pořádku. :-)

• Citovat
  • Upravit
rachel55
6.11.13 11:31

EEG se mu od te doby muze zmenit a bohuzel ani ciste EEG nemusi byt zaruka, ze dite nema epilepsii, my mame epilepsii a vsechna EEG co dcera absolvovala jsou bez nalezu,
ale verim, ze to nic nebude :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí