Dlužný nájem - vymáhání?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20121
2.2.17 07:52
@Slune1995 píše:
Dobrý večer maminky,
Chci se zeptat…
Kamarádka dluží za 3 měsíce najem. Dostala výpověď z bytu. Jediné co platila byly zálohy za sluzby. Nájemní smlouva nebyla notarsky ověřená. Může to po ni pronajimatel vymáhat soudně?
Dluží za nájem samotný + propadla nauce tedy.
Děkuji za odpoved :zed: :think:

Jistě že může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20121
2.2.17 07:58
@pikola píše:
Zklamu vas, nikdo to tam nezkouma. A pochybuju, ze ona by se k soudu dostavila.

Jj, nějaké dohady od daňových poměrech protistrany nejsou totiž pro rozhodnutí soudu relevantní. Soud pracuje s návrhem, tvrzeními a důkazy, rozhodnými pro oprávněnost či neoprávněnost návrhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20121
2.2.17 08:08
@maskovak píše:
Naprosto přesně, pokud je pronajímatel zloděj a nedaní, těžko může křičet na neplatiče nájemníka Chyťte zloděje. Jinak dělala jsem na FÚ:kontrola daní se opravdu na udání dělá dlouhodobě, dnes i ve spolupráci např. s policií, zjišťuje se v místě bydliště jak dlouho pronajímal, kdo tam bydlel, platil energie atd. Pokud je pronajimatel podnikatel, někdy se jde i do kontroly účetnictví jeho živnosti.
Každopádně přeji zakladatelce korektní vyřešení obtíží.

Tak pokud by to bylo udání jen na radu maskováka, to jest nepodložené a ze msty za to, že pronajímatel chce peníze, které mu patří, tak efektivita takových kontrol by byla stejná, jako kdyby se nedělaly kontroly na udání, ale podle rulety.

Možná tě překvapí, že daňová kontrola nemá být nástrojem pomsty a nemá kontrolovaného obtěžovat na nezbytnou míru.

Jestli udílíš neplatičům rady typu „udej ho na finančním úřadě“, tak se nedivím, že už na FÚ neděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.2.17 08:28
@eumedon píše:
Tak pokud by to bylo udání jen na radu maskováka, to jest nepodložené a ze msty za to, že pronajímatel chce peníze, které mu patří, tak efektivita takových kontrol by byla stejná, jako kdyby se nedělaly kontroly na udání, ale podle rulety.

Možná tě překvapí, že daňová kontrola nemá být nástrojem pomsty a nemá kontrolovaného obtěžovat na nezbytnou míru.

Jestli udílíš neplatičům rady typu „udej ho na finančním úřadě“, tak se nedivím, že už na FÚ neděláš.

Pokud vím, velká část kontrol je „na udání“. :nevim:
Já to nikomu neradím, jen jsem psala, že to na mě neplatička zkoušela. Ale my normálně příjmy z nájmů daníme, takže měla smůlu.

Ale abych byla upřímná, neměla jsem dobrý pocit z výhružky tou kontrolou, i když se snažím být poctivá. Nikdo nemá rád, když ho kontrolují, protože mohl udělat chybu.

Ale ve vymáhání dluhu by mě to nezastavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.2.17 08:31
@eumedon píše:
Jj, nějaké dohady od daňových poměrech protistrany nejsou totiž pro rozhodnutí soudu relevantní. Soud pracuje s návrhem, tvrzeními a důkazy, rozhodnými pro oprávněnost či neoprávněnost návrhu.

Ty to nechápeš. Smyslem té výhružky „Opovažte se mě dát k soudu, nebo vás udám na finančák, že nepřiznáváte tenhle příjem.“ není představa, že se tohle bude probírat u soudu o uznání a vymáhání dluhu. To si asi nikdo nemyslí.

Smyslem té výhružky je, aby majitel oplakal své peníze a k soudu neplatiče nedal, protože má sám máslo na hlavě.¨

Říkám ti, že na mě to taky zkoušela jedna taková.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.17 08:34

Tak 3 nájmy nejsou zase taková katastrofa. At mu napíše dopis s dodejkou a pokusí se domluvit na splátkáči, že třeba ty 3 nájmy uhradí v 6 splátkách…jako pokud nechce dopadnout blbě nic jiného jí nezbyde. Ale pokud jak píšeš, že s placením to bylo celou dobu všelijaký těžko říct, zda jí an to přistoupí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.2.17 08:37
@Zahradnice Roku píše:
Tak 3 nájmy nejsou zase taková katastrofa. At mu napíše dopis s dodejkou a pokusí se domluvit na splátkáči, že třeba ty 3 nájmy uhradí v 6 splátkách…jako pokud nechce dopadnout blbě nic jiného jí nezbyde. Ale pokud jak píšeš, že s placením to bylo celou dobu všelijaký těžko říct, zda jí an to přistoupí…

Tak je to lepší, než se soudit…
Pro obě strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.17 09:00
@Bábrdl píše:
Tak je to lepší, než se soudit…
Pro obě strany.

to sice jo, ale né každej na to přistoupí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20121
2.2.17 10:11
@Bábrdl píše:
Ty to nechápeš. Smyslem té výhružky „Opovažte se mě dát k soudu, nebo vás udám na finančák, že nepřiznáváte tenhle příjem.“ není představa, že se tohle bude probírat u soudu o uznání a vymáhání dluhu. To si asi nikdo nemyslí.

Smyslem té výhružky je, aby majitel oplakal své peníze a k soudu neplatiče nedal, protože má sám máslo na hlavě.¨

Říkám ti, že na mě to taky zkoušela jedna taková.

Nereagoval jsem na tebe (leda bys psala pod dvěma účty), ale na paní, která (jak píše) dřív dělala na FÚ a napsala v podstatě návod, jak pohrůžkou udání na FÚ a následných nepříjemností s daňovou kontrolou odradit věřitele od vymáhání svých peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.17 12:53

SluneLu…Prosím tě, hlavně jestli to ve skutečnosti není vaše kamarádka, ale přímo vy, neshánějte už žádnou další nebankovní půjčku, věr mi, tak to bude jen horší a horší. Jsou to zatím „jen“ tři měsíce - když si domluvíte splátkový kalendář a odstěhujete se, vsadím se, že majitel na nějaké rozumné splátky přistoupí, zejména když projevíte snahu a byt uvedete do vzorného pořádku (tím by se vám dluh moh o kauci snížit). Hlavně se snažte s majitelem domluvit a bude to dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.17 22:03
@Klára-z-Prahy píše:
SluneLu…Prosím tě, hlavně jestli to ve skutečnosti není vaše kamarádka, ale přímo vy, neshánějte už žádnou další nebankovní půjčku, věr mi, tak to bude jen horší a horší. Jsou to zatím „jen“ tři měsíce - když si domluvíte splátkový kalendář a odstěhujete se, vsadím se, že majitel na nějaké rozumné splátky přistoupí, zejména když projevíte snahu a byt uvedete do vzorného pořádku (tím by se vám dluh moh o kauci snížit). Hlavně se snažte s majitelem domluvit a bude to dobré.

ale o pujčce nebyla nikde řeč přeci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
4.2.17 22:10

Pokud věřitel daní své příjmy jak má, nemá se čeho obávat. Pokud nedaní, tak prostě jen šmejd narazil na šmejda.

• Citovat
  • Upravit
5.2.17 21:20
@Zahradnice Roku píše:
ale o pujčce nebyla nikde řeč přeci…

Ano, to nebyla. Ale Slune1995 je SluneLu, kterou si pamatuji právě kvůli různým zmatkům s exekucemi, pak sháněli nebankovní půjčku na nějakou relativně nízkou částku. Tak pokud by ta „kamarádka“ neexistovala, přišlo mi, aby do toho zase takto nespadli. Tři nájmy není tak moc, dá se to domluvit, hlavně žádné půjčky na nekřesťanské úroky. Když projeví aspoň trochu dobré vůle na splátky, opravdu si myslím, že na to pronajímatel kývne. Což pochopitelně platí i pro případnou kamarádku, pokud existuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.17 21:46
@Klára-z-Prahy píše:
Ano, to nebyla. Ale Slune1995 je SluneLu, kterou si pamatuji právě kvůli různým zmatkům s exekucemi, pak sháněli nebankovní půjčku na nějakou relativně nízkou částku. Tak pokud by ta „kamarádka“ neexistovala, přišlo mi, aby do toho zase takto nespadli. Tři nájmy není tak moc, dá se to domluvit, hlavně žádné půjčky na nekřesťanské úroky. Když projeví aspoň trochu dobré vůle na splátky, opravdu si myslím, že na to pronajímatel kývne. Což pochopitelně platí i pro případnou kamarádku, pokud existuje.

a jak víte, že je to nějaká jiná osoba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.17 23:00
@Zahradnice Roku píše:
a jak víte, že je to nějaká jiná osoba?

Právě že dle mého názoru je to jedna a tatáž osoba. Můžete to nazvat v mém případě třeba profesionální deformací. Způsob vyjadřování, gramatické chyby nebo specifika projevu si drží většina z nás stále stejná, ačkoliv si to ani neuvědomujeme nebo se občas záměrně snažíme to nedělat. Spolu s údaji, která o sobě sdělíme, nicky, jmény a fotografiemi, či URL adresami pak za sebou necháváme dostatečně specifickou stopu, kde se prostě velmi často „potkají“ i naše profily pod různými jmény.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel