Dobrý recept na domácí housky

500
26.4.20 22:15

Dobry recept na domaci housky

Nemate nekdo dobry recept? zkousela jsem uz 4× recepty…ale housky jsou dobre jen v den upeceni…dekuju

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8484
26.4.20 22:27

Nevím, jestli je recept i na kvaskové, ale vše je nejlepší v den upečení, co toho upéct víc a mrazit a pak rozmražovat, prý to funguje

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
880
26.4.20 22:31

Já pecu tady ten recept :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1800
26.4.20 23:21

@sobesin peču podle kuchařky pro dceru, recept na rohlíky. Je tam moc hezky popsané, jak se kynuté těsto chová atd. Peču vždycky z kila mouky a mrazím před pečením. Jenom po rozmrazeni už nemají takové hezké tvary.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2415
26.4.20 23:44

Zkousela jsem poprve podle receptu co jsem nasla na prima fresh, pise se tam 10-12 housek ja mela 8, k snidani druhy den ok, vecer uz takove „mokre“, ale v knedlikach o dva dny pozdeji dobre :) sama jsem se divila jak jsou dobre

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
663
26.4.20 23:45

Dělala jsem teď majonézové těsto, prý by měly vydržet dobré, ale u nás se snědly hned, tak nemůžu posoudit :D

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
14753
27.4.20 06:48

Já dělám tyhle housky no ale většinou je sníme ještě ten den.
Dobré je, je zabalit do látkového sáčku ;)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
868
27.4.20 07:25

Peču podle receptu - viz obrázek. Ale vyzkoušela jsem jich spoustu, než jsem objevila ten pravý. Dělala jsem těsto z mléka, přidávala vejce, potirala housky žloutky, pak zase dle jiného receptu bílky, zadelavala kvasek… Ani jedny nebyly to pravé ořechové. Nakonec jsem objevila jednoduchy recept že čtyř surovin a housky jsou nejlepší, jaké jsem kdy jedla :lol: a dá se místo instantniho droždí rozdrobit normální (fakt jen rozdrobit, žádný kvásek) a testo je taky krásne a nadychane, jen je potřeba mu nechat čas na vykynuti a nespěchat na něj.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1790
27.4.20 08:48

Já když něco upeču, po vychladnutí hned zamrazim. Po vytahnutí a rozmrznutí jsou jak čerstvé. Syrové těsto nemrazim.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
500
27.4.20 19:59
@solip píše:
Peču podle receptu - viz obrázek. Ale vyzkoušela jsem jich spoustu, než jsem objevila ten pravý. Dělala jsem těsto z mléka, přidávala vejce, potirala housky žloutky, pak zase dle jiného receptu bílky, zadelavala kvasek… Ani jedny nebyly to pravé ořechové. Nakonec jsem objevila jednoduchy recept že čtyř surovin a housky jsou nejlepší, jaké jsem kdy jedla :lol: a dá se místo instantniho droždí rozdrobit normální (fakt jen rozdrobit, žádný kvásek) a testo je taky krásne a nadychane, jen je potřeba mu nechat čas na vykynuti a nespěchat na něj.

Tak jsem zkusila recept podle návodu uvedeného zde, též máte těsto konzistence měkké plastelíny?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat