dobrý recept s těstovinami - rada

483
10.10.08 10:46

dobrý recept s těstovinami - rada

Ahoj holky,
moc nám chutnájí těstoviny a Magi Prima nápady, ale nechci to moc kupovat, protože ty pytlíkové věci nejsou moc zdravé a chci aby to mohl jíst s námi i syn. Nemáte nějaký dobrý domácí recept? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
159
10.10.08 11:15

my máme taky moc rádi těstoviny. já k nim dělám většinou jen takové jednoduché omáčky:

ve smetaně rozpustit nivu, přidat česnek, bazalku + kuřecí maso nebo olivy nebo tuňáka nebo brokolici ..... prostě cokoli vám chutná

nebo místo smetany s nivou dát rajčatový protlak nebo kečup (já dávám většinou půl na půl), a na závěr posypat parmazánem

jsou to takové rychlovky, dají se všelijak obměňovat s jinými ingrediencemi a jiným kořením :)

nebo můžeš těstoviny s čímkoli zapékat … já miluju lasagne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
10.10.08 12:09

Ja delam testoviny se spenatem a strouhanym syrem, malej to ma rad a ja taky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
10.10.08 12:34

se špenátem je dělám taky :) moc dobré jsou zapékané (lze i lasagne) … někdy do špenátu zamíchám ještě nivu nebo klobásu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
10.10.08 16:27

Já dělám (teď už i malému):
cibulka (dělám na Ramě na smažení, ne na oleji, je tak jemnější), česnek, tuňák z plechovky, rajčatový protlak, trošku přisladit, bazalka a posypat sýrem. Šlo by ten protlak nastavit kečupem, ale není nutné. A když je v mrazáku míchaná mražená zelenina (kukuřice, hrášek, mrkev), tak ji tam nasypu taky. Posypat sýrem. Je to za 15 min a miluje to malý i velký :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
10.10.08 19:46

Taky dělám ráda těstoviny, recept na tyhle mám od mojí kamarádky. Já ale nepoužívám nic z plechovky ani žádné polotovary, vařím z čerstvých surovin, nejraději dělám tyhle s hovězím masem:
POSTUP: Čerstvá rajčata podusím s bylinkama a rozmixuji na kaši, zvlášť si uvařím 2-3 větší mrkve (klidně na větší kousky), ty potom taky rozmixuji a smíchám s rajčatovou omáčkou. Na pánvičce orestuji na kapce slunečnicového oleje najemno nakrájenou cibulku, na ní orestuji mleté hovězí maso, přidám tymián, špetku soli a citronového pepře, až je maso hotové, přidám rajčatovou omáčku a smíchám s těstovinami, postrouhám čerstvým parmezánem. Chutná výtečně a nejen malýmu :-)
(VAJO, díky za recept) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
10.10.08 20:38

Ahoj

tak já jsem dnes vařila tento recept:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Není můj samozřejmě, ale snad autorce Blance nebude vadit jeho uveřejnění tady.. Já ho tedy dělám bez salámu, místo něj dávám hodně sýra..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
19.10.08 12:17

Přidávám další recept na těstoviny, tentokrát s brokolicí a mozzarelou:-)

Vřetena uvařím v osolené vodě, na kapce slunečnicového oleje orestuji cibulku, přidám brokolici na drobno nakrájenou a orestuji, potom podleju trochou vody, okořením špetkou soli a směsí bylinek a nechám podusit. Smíchám s těstovinami, přidám na kostičky nakrájenou mozzarelu a na jemno nastrouhaný Eidam, vše smíchám a dám zapéct tak na 10minut do trouby, jen aby se sýr roztekl, je to moc dobré, vhodné jak pro malé děti tak pro nás dospělé :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
26.10.08 20:21

Adriane, zkus vařit jako pejsek s kočičkou, dle své momentální chuti :P .
Dobré jsou saláty, např. těstoviny+lehce podušená rajčata na cibulce se žampiony+kukuřice+hrášek+salátové koření. Nebo těstoviny s krabími tyčinkami: na cibulce podusíš nakrájené krabí tyčinky+pórek+žampiony (dle chuti), zaliješ trochou mléka a zahustíš taveným sýrem, popř. trochou mouky a okořeníš oreganem, pepřem, solí nebo prodávají přímo koření „Špagety“. Tento recept je rychlý a dietní. No, zkoušej a třeba sama na něco přijdeš :wink: A pak dej vědět, jak to dopadlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3496
26.10.08 20:26

Tak můj recept:
Na tuku zesklovatět nakrájenou cibulku a nakrájený česnek, přidat listový špenát /i mražený/, krátce podusit, přilét asi 200-250ml smetany na šlehání, osolit a opepřit, krátce povařit a nakonec vmíchat uvařené těstoviny /nejlépe takové ty trubky, nevím jak se jmenují/. Lze dělat i s kousky kuřecího masa. Nakonec posypat nastrouhaným parmezánem. Je to mňamka.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
26.10.08 20:34

Milujeme těstovinový salát!
uvařím těstoviny, nakrájím papriku, rajčata, okurku, sterilovanou kukuřici, např. hrášek.. no kdo co má rád. osolím, maličko můžeš opepřit.. přidám majonézu, jeden bílý jogurt.. popř. nějaký dresink… a zamíchám.. podávám teplé ale studené taky! je to lahodné a zdravé! a k tomu třeba rybí prsty.. rybí filet.. nebo i samotný! TADY JE OBRÁZEK..
http://www.nekor.cz/…007/salat%20(12).JPG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport