Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
moc nám chutnájí těstoviny a Magi Prima nápady, ale nechci to moc kupovat, protože ty pytlíkové věci nejsou moc zdravé a chci aby to mohl jíst s námi i syn. Nemáte nějaký dobrý domácí recept? Díky
my máme taky moc rádi těstoviny. já k nim dělám většinou jen takové jednoduché omáčky:
ve smetaně rozpustit nivu, přidat česnek, bazalku + kuřecí maso nebo olivy nebo tuňáka nebo brokolici ..... prostě cokoli vám chutná
nebo místo smetany s nivou dát rajčatový protlak nebo kečup (já dávám většinou půl na půl), a na závěr posypat parmazánem
jsou to takové rychlovky, dají se všelijak obměňovat s jinými ingrediencemi a jiným kořením ![]()
nebo můžeš těstoviny s čímkoli zapékat … já miluju lasagne ![]()
Ja delam testoviny se spenatem a strouhanym syrem, malej to ma rad a ja taky. ![]()
se špenátem je dělám taky
moc dobré jsou zapékané (lze i lasagne) … někdy do špenátu zamíchám ještě nivu nebo klobásu ![]()
Já dělám (teď už i malému):
cibulka (dělám na Ramě na smažení, ne na oleji, je tak jemnější), česnek, tuňák z plechovky, rajčatový protlak, trošku přisladit, bazalka a posypat sýrem. Šlo by ten protlak nastavit kečupem, ale není nutné. A když je v mrazáku míchaná mražená zelenina (kukuřice, hrášek, mrkev), tak ji tam nasypu taky. Posypat sýrem. Je to za 15 min a miluje to malý i velký
![]()
Taky dělám ráda těstoviny, recept na tyhle mám od mojí kamarádky. Já ale nepoužívám nic z plechovky ani žádné polotovary, vařím z čerstvých surovin, nejraději dělám tyhle s hovězím masem:
POSTUP: Čerstvá rajčata podusím s bylinkama a rozmixuji na kaši, zvlášť si uvařím 2-3 větší mrkve (klidně na větší kousky), ty potom taky rozmixuji a smíchám s rajčatovou omáčkou. Na pánvičce orestuji na kapce slunečnicového oleje najemno nakrájenou cibulku, na ní orestuji mleté hovězí maso, přidám tymián, špetku soli a citronového pepře, až je maso hotové, přidám rajčatovou omáčku a smíchám s těstovinami, postrouhám čerstvým parmezánem. Chutná výtečně a nejen malýmu ![]()
(VAJO, díky za recept) ![]()
Ahoj
tak já jsem dnes vařila tento recept:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Není můj samozřejmě, ale snad autorce Blance nebude vadit jeho uveřejnění tady.. Já ho tedy dělám bez salámu, místo něj dávám hodně sýra..
Přidávám další recept na těstoviny, tentokrát s brokolicí a mozzarelou:-)
Vřetena uvařím v osolené vodě, na kapce slunečnicového oleje orestuji cibulku, přidám brokolici na drobno nakrájenou a orestuji, potom podleju trochou vody, okořením špetkou soli a směsí bylinek a nechám podusit. Smíchám s těstovinami, přidám na kostičky nakrájenou mozzarelu a na jemno nastrouhaný Eidam, vše smíchám a dám zapéct tak na 10minut do trouby, jen aby se sýr roztekl, je to moc dobré, vhodné jak pro malé děti tak pro nás dospělé ![]()
Adriane, zkus vařit jako pejsek s kočičkou, dle své momentální chuti
.
Dobré jsou saláty, např. těstoviny+lehce podušená rajčata na cibulce se žampiony+kukuřice+hrášek+salátové koření. Nebo těstoviny s krabími tyčinkami: na cibulce podusíš nakrájené krabí tyčinky+pórek+žampiony (dle chuti), zaliješ trochou mléka a zahustíš taveným sýrem, popř. trochou mouky a okořeníš oreganem, pepřem, solí nebo prodávají přímo koření „Špagety“. Tento recept je rychlý a dietní. No, zkoušej a třeba sama na něco přijdeš
A pak dej vědět, jak to dopadlo ![]()
Tak můj recept:
Na tuku zesklovatět nakrájenou cibulku a nakrájený česnek, přidat listový špenát /i mražený/, krátce podusit, přilét asi 200-250ml smetany na šlehání, osolit a opepřit, krátce povařit a nakonec vmíchat uvařené těstoviny /nejlépe takové ty trubky, nevím jak se jmenují/. Lze dělat i s kousky kuřecího masa. Nakonec posypat nastrouhaným parmezánem. Je to mňamka.....
Milujeme těstovinový salát!
uvařím těstoviny, nakrájím papriku, rajčata, okurku, sterilovanou kukuřici, např. hrášek.. no kdo co má rád. osolím, maličko můžeš opepřit.. přidám majonézu, jeden bílý jogurt.. popř. nějaký dresink… a zamíchám.. podávám teplé ale studené taky! je to lahodné a zdravé! a k tomu třeba rybí prsty.. rybí filet.. nebo i samotný! TADY JE OBRÁZEK..
http://www.nekor.cz/…007/salat%20(12).JPG