Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
@irenakovarova tuku bych se nebála, já jí dávám Choceňský s 10% tuku, někde jsem i našla, že čím větší podíl tuku, tím kvalitnější mléčné výrobky, a dětičky tuk potřebujou.
Holky myslela jsem jak tucny mleko, moje chyba blbe jsem polozila otazku. Levneji to bude urcite nez kupovat Hollandii tu ma na chvili
@irenakovarova píše:
Holky myslela jsem jak tucny mleko, moje chyba blbe jsem polozila otazku. Levneji to bude urcite nez kupovat Hollandii tu ma na chvili
Určitě plnotučný ![]()
A nebo pokud máš možnost, tak já si chodím k nám na farmu a kupuju si mléko přímo od kravičky a litr nás vyjde na 10 kč.
A jak dlouho vydrzi jogurt v tech sklenickach? Sice ho spotrebujeme rychle ale jen tak se ptam pro jistotu
@irenakovarova píše:
A jak dlouho vydrzi jogurt v tech sklenickach? Sice ho spotrebujeme rychle ale jen tak se ptam pro jistotu
Co jsem četla tak týden, nevím, já to nedělám, ale já jsem jiná. Ale skoro všude uvádí max týden, někdo i14dnů, ale to bych dítěti nedala. Dítěti bych dávala max 4 dny staré ![]()
@irenakovarova píše:
V manuálu k jogurtovači mám spotřebovat do 7 dní. My je většinou sníme dříve. Dítěti bych nedala tak po 4-5 dnech už. Pro jistotu.
@zichisek Tak to my snime rychle, ja v navodu nic o tom napsano nemam ale zajmalo me jaka je doba trvanlivosti.Diky za odpovedi
@irenakovarova píše:
@zichisek Tak to my snime rychle, ja v navodu nic o tom napsano nemam ale zajmalo me jaka je doba trvanlivosti.Diky za odpovedi
My je máme do dvou dnů pryč ![]()
Ale jednou jsem jeden zapomněla vzadu v lednici a po tom týdnu byly na jogurtu už takové flíčky, asi počínající plíseň…
@zichisek To my taky snime za dva dni protoze ja jsem jogurtova a ty domaci mi chutnaji jeste vic nez Hollandia a kdyz dam trochu marmelady tak to je mnamka ale nevim jestli ma dostatecne tech jogurtovych kultur kdyz rozpoustim v mlece uz domaci ne kupovany jogurt aspon v navodu to tak pisou ze muzu pouzit i dom.
@irenakovarova píše:
@zichisek To my taky snime za dva dni protoze ja jsem jogurtova a ty domaci mi chutnaji jeste vic nez Hollandia a kdyz dam trochu marmelady tak to je mnamka ale nevim jestli ma dostatecne tech jogurtovych kultur kdyz rozpoustim v mlece uz domaci ne kupovany jogurt aspon v navodu to tak pisou ze muzu pouzit i dom.
U mě v návodu píšou, že by se měl každou sedmou davku dat jogurt kupovany.Nebo uplně nejlepsi je pridavat k mleku jen jogurtovou kulturu. Prodava se jako prášek v pytliku.
Diky za radu, urcite zeptam se na jogurtovou kulturu, chodime do obchudku ze zdravou vyzivou pro kasicky myslim ze pani urcite to bude mit.
Ahoj holky, asi už jdu pozdě, ale poradím. Dělal jsem domácí sýr i jogurt. Pokud budete dělat jogurt z čerstvého mléka pro děti, tak prosím pasterizovat. Jinak ty vaše kultury se tam očkují právě tím koupeným jogurtem a v domácím se rozmnoží. Nebo případně ta koupená kultura. A věřte, že dětem dáte dobrý zdravý jogurt
.