Domácí jogurt-jak dlouho vydrží v lednici uzavřený?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3249
26.1.13 11:09

@irenakovarova tuku bych se nebála, já jí dávám Choceňský s 10% tuku, někde jsem i našla, že čím větší podíl tuku, tím kvalitnější mléčné výrobky, a dětičky tuk potřebujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.13 11:13

Holky myslela jsem jak tucny mleko, moje chyba blbe jsem polozila otazku. Levneji to bude urcite nez kupovat Hollandii tu ma na chvili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
26.1.13 11:49
@irenakovarova píše:
Holky myslela jsem jak tucny mleko, moje chyba blbe jsem polozila otazku. Levneji to bude urcite nez kupovat Hollandii tu ma na chvili

Určitě plnotučný :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
26.1.13 13:22

A nebo pokud máš možnost, tak já si chodím k nám na farmu a kupuju si mléko přímo od kravičky a litr nás vyjde na 10 kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
26.1.13 15:54

Dělám jogurt z plnotučného čerstvého mléka :palec:

• Citovat
  • Upravit
26.1.13 17:15

@nataluska tak bohuzel farmu tu nikde pobliz nemame

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.1.13 07:35

A jak dlouho vydrzi jogurt v tech sklenickach? Sice ho spotrebujeme rychle ale jen tak se ptam pro jistotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
27.1.13 14:15
@irenakovarova píše:
A jak dlouho vydrzi jogurt v tech sklenickach? Sice ho spotrebujeme rychle ale jen tak se ptam pro jistotu

Co jsem četla tak týden, nevím, já to nedělám, ale já jsem jiná. Ale skoro všude uvádí max týden, někdo i14dnů, ale to bych dítěti nedala. Dítěti bych dávala max 4 dny staré :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
28.1.13 13:39
@irenakovarova píše:

V manuálu k jogurtovači mám spotřebovat do 7 dní. My je většinou sníme dříve. Dítěti bych nedala tak po 4-5 dnech už. Pro jistotu.

• Citovat
  • Upravit
28.1.13 17:33

@zichisek Tak to my snime rychle, ja v navodu nic o tom napsano nemam ale zajmalo me jaka je doba trvanlivosti.Diky za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
28.1.13 17:39
@irenakovarova píše:
@zichisek Tak to my snime rychle, ja v navodu nic o tom napsano nemam ale zajmalo me jaka je doba trvanlivosti.Diky za odpovedi

My je máme do dvou dnů pryč :)
Ale jednou jsem jeden zapomněla vzadu v lednici a po tom týdnu byly na jogurtu už takové flíčky, asi počínající plíseň…

• Citovat
  • Upravit
28.1.13 18:28

@zichisek To my taky snime za dva dni protoze ja jsem jogurtova a ty domaci mi chutnaji jeste vic nez Hollandia a kdyz dam trochu marmelady tak to je mnamka ale nevim jestli ma dostatecne tech jogurtovych kultur kdyz rozpoustim v mlece uz domaci ne kupovany jogurt aspon v navodu to tak pisou ze muzu pouzit i dom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
28.1.13 21:10
@irenakovarova píše:
@zichisek To my taky snime za dva dni protoze ja jsem jogurtova a ty domaci mi chutnaji jeste vic nez Hollandia a kdyz dam trochu marmelady tak to je mnamka ale nevim jestli ma dostatecne tech jogurtovych kultur kdyz rozpoustim v mlece uz domaci ne kupovany jogurt aspon v navodu to tak pisou ze muzu pouzit i dom.

U mě v návodu píšou, že by se měl každou sedmou davku dat jogurt kupovany.Nebo uplně nejlepsi je pridavat k mleku jen jogurtovou kulturu. Prodava se jako prášek v pytliku.

• Citovat
  • Upravit
29.1.13 16:57

Diky za radu, urcite zeptam se na jogurtovou kulturu, chodime do obchudku ze zdravou vyzivou pro kasicky myslim ze pani urcite to bude mit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
19.2.13 12:53

Ahoj holky, asi už jdu pozdě, ale poradím. Dělal jsem domácí sýr i jogurt. Pokud budete dělat jogurt z čerstvého mléka pro děti, tak prosím pasterizovat. Jinak ty vaše kultury se tam očkují právě tím koupeným jogurtem a v domácím se rozmnoží. Nebo případně ta koupená kultura. A věřte, že dětem dáte dobrý zdravý jogurt ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.