Domácí meřiče tlaku

292
17.9.13 09:00

domácí meřiče tlaku

Ahojky chci se zeptat jsou domácí měřiče tlaku přesný? mám problém s tlakem u doktora mi naměřili tlak že ho má prý na hranici, doma když se měřim tim na zápěstí co mám půjčený od babičky tak mi ukaže třeba tlak 156 na 114,normalní tlak mi to zatim vůbec nenaměřilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
17.9.13 09:03

Ja jsem si koupila meric tlaku behem prvniho tehotenstvi, kdy jsem u lekare mela vzdycky na hrane. ten mi poradil, at si jednou za cas zajdu premerit do lekarny. a v lekarne a doma se mi hodnoty skoro shodovaly, u lekare jsem mela vzdycky vic - to je ale pry nervozitou.
ovsem hodne zalezi „jaky“ domaci. ja nemam extra drahy, ale dobrou znacku. nektere, co jsem videla, moc duveryhodne nepusobily ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
17.9.13 09:07

Babička mi půjčila a ma značku topcom, přemýšlim si taky nějaký koupit ale nevím jaký. Dostala jsem praška na tlak hlavně na sklidnění srdce to se mi podle přistroje sklidnilo ale tlak mi vůbec neklesá. Prášky tedy beru jen dva dny byla jsem včera u doktorky protože jsem přez bušení srdce vůbec nemohla spát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
17.9.13 09:31

@agvamarine
tak Topcom je znacka zdravotnich potreb. ja myslela, jestli to neni nejaky uplne neznackovy, co je nastaveny buhvi jak.
nez koupis novy, tak si ten stavajici porovnej s tim, co ti nameri v lekarne (vetsina lekaren to nabizi za par kacek).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
17.9.13 09:47

@agvamarine Požádej svýho dr., ať ti změří tlak zároveň rtuťovým. Já mám Omron (půjčený teď v těhotenství od mého otce, celkem starý) a měří dobře. Jinak mi myslím říkali u léků na vysoký tlak, že to může trvat pár dní, než zaberou.
Nebo měř taky v lékarně, i když třeba u nás na vesnici nemají nic :nevim:. A je potřeba si nejdřív tak 10 minut v klidu sednout ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
17.9.13 10:12

@agvamarine Ten na zápěstí moc přesný není. Ale kolikrát nejsou přesné ani ty klasické digitální, co používáme v nemocnici. Nejlpeší jsou rtuťové, ale ty už se používají málo… :nevim:
Orientačně Ti to tlak změří, ale úplně přesné to nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
17.9.13 21:02

V prvnim tehu jsem mela problemy s tlakem - bylo mi doporucne poridit si tlakomer na pazi - vyslovene mi zduraznovali, ze si nemam porizovat na zapesti. Koupila jsem si Omron a je podle me dobry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
19.9.13 13:27

Určitě na paži a určitě najký kavlitnjší z lékárny. K nejspolehlivějším(nejmenší odchylkou) se řadí ty s duálním způsobem měření, mají malinký mikrofonek, který zaznamenává TK podobně jako lékař fonendoskopem při klasických tonometrech plus druhou metodou.
Já mám doma Tensoval duo control. Dobrý je i Omron M6.
Zápěsťový mě konkrétně ukazuje o 30-50víc než mám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty