Domácí porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4132
4.2.12 10:49

Včera v noci jsme ještě s partnerem rozebírali, jestli náhodou nedojde k tomu, že přibude dom. porodů bez jakékoliv asistence? Vím, že ženy, které se rozhodnou rodit doma jsou veskrze velmi vzdělané a inteligentní, ale přeto nemyslíte, že pokud se někdo rozhodne prostě porodí i bez kvalifikované PA. A nebo budou mít PA tu odvahu a pracovat i bez licence? Debatovali jsme včera asi do tří do rána, tak proto to téma nahazuji i sem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
4.2.12 10:52
Gladys píše:
beckie, na tohle si dej pozor, bylo by to takto dobré, ale zaprvé, často se nikdo neptá a zkrátka jedná, zadruhé, když by zdravotníci viděli, že to konzultuješ se svou PA, tak by ji taky mohli vyhodit… Já třeba bych fakt zkusila ty Neratky, tam si můžeš zaplatit PA konkrétní a přitom je tam ona zaměstnanec, takže se vlastně nedostaneš s nikým do sporu. Já jsem se bála vůbec zvažovat mimopražskou porodnici, protože u prvního porodu bych to nestihla, no kdybych tušila, že u druhého bych stihla přejet celou republiku tam a zptáky, tak bych se asi do nějaké menší přívětivé porodky vypravila.(ale teda přiznávám, že jak jsem si k domácímu porodu čuchla, tak už bych doma nejradši rodila zase, i kdybych měla k dispozici naprosto ideální porodnici :jazyk: )

Souhlasím, mohlo by to vést k úplně pravému opaku, než by jsi chtěla. Být tebou, tak se vybodnu na Krč, a zvolím jinou „přátelštější“ porodnici, klidně i s doprovodem PA (třeba v Neratovicích a Vrchlabí si svou PA/tedy takovou, která má smlouvu i s nima, ale ty k ní můžeš chodit už před porodem/ můžeš vzít k porodu a ona ho vede).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.2.12 10:57

Holky neberte to jako nějaké rýpání, nikdy jsem o porodu doma neuvažovala, takže to je jenom takové vyptávání..
zajímalo by mě proč ženy chtějí rodit doma.. Z jakého důvodu.. Protože když stejně to dítě porodí, tak by se měl na ně a na dítě podívat lékař ne?, Jako zase odrodi doma a jet do nemocnice , aby mi dítě a mě zkontoloval lékař by se mi nechtělo..
No a pokud to je tak, že všechno dám v šanc jak sebe tak dítě paní asistence, která mě sice odrodí bez komplikací, ale nevím, jestli je spodek dobře vyčistění, jestli je vevnitř všechno nepoškozené a dítě opravdu v pořádku, tak bych do toho opravdu nešla a divím se ženám, že si sebe ani dítě nezkontolují lékařem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
4.2.12 10:57
beckie píše:
Včera v noci jsme ještě s partnerem rozebírali, jestli náhodou nedojde k tomu, že přibude dom. porodů bez jakékoliv asistence? Vím, že ženy, které se rozhodnou rodit doma jsou veskrze velmi vzdělané a inteligentní, ale přeto nemyslíte, že pokud se někdo rozhodne prostě porodí i bez kvalifikované PA. A nebo budou mít PA tu odvahu a pracovat i bez licence? Debatovali jsme včera asi do tří do rána, tak proto to téma nahazuji i sem.

Určitě by přibylo neasistovaných domporodů, za PA mluvit nebudu, to netuším. Ale snad se něco začíná rýsovat, díky tomu rozhodnutí soudu, ve kterém uznal právo ženy na místo porodu a tím i na zdravotní asistenci při něm, to MZ snad konečně začíná řešit. Třeba to do dubna stihnou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
4.2.12 11:05
kvaček píše:
Holky neberte to jako nějaké rýpání, nikdy jsem o porodu doma neuvažovala, takže to je jenom takové vyptávání..
zajímalo by mě proč ženy chtějí rodit doma.. Z jakého důvodu.. Protože když stejně to dítě porodí, tak by se měl na ně a na dítě podívat lékař ne?, Jako zase odrodi doma a jet do nemocnice , aby mi dítě a mě zkontoloval lékař by se mi nechtělo..
No a pokud to je tak, že všechno dám v šanc jak sebe tak dítě paní asistence, která mě sice odrodí bez komplikací, ale nevím, jestli je spodek dobře vyčistění, jestli je vevnitř všechno nepoškozené a dítě opravdu v pořádku, tak bych do toho opravdu nešla a divím se ženám, že si sebe ani dítě nezkontolují lékařem :think:

Kvačku, kdyby tě to opravdu zajímalo, tak si přečti tuhle diskuzi, je to tam všechno odvyprávěné a a v několika kopiích.

Jinak, u porodu doma je PA (stejně jako v porodnici), která má zkušenosti a kompetence vést porod a pečovat o rodičku/šestinedělku a novorozeně, tedy pozná, zda placenta vyšla celá, může zašít případné poranění, pozná zjevné patologie u dítěte i u rodičky. Následně DOMŮ přichází pediatr dítě zkontrolovat a svou návštěvu opakuje, stejně jako PA.

Při jednom mém nočním porodu v porodnici viděl lékař dítě až druhý den o vizitě, takže cca 12h po porodu. Ono to zase tolik nespěchá :) A vzhledem k tomu, že jsem nebyla poraněná, tak mně nikdo spodek nekontroloval, jen prohmataval břicho, zda se dobře stahuje děloha, a i v porodnici to dělala PA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.2.12 11:20

beckie, to je otázka. I v současné době jsou domarodky, které rodí bez asistence. Mě by to nevyhovovalo, necítila bych tu jistotu. Když si to vezmu, že se mi porod rozjížděl velmi pozvolně a když přišla IK, tak se začli dít věci, tak zkrátka vím, že já tam tu PA potřebuju, aby zhodnotila, zda je něco v pořádku nebo už je to na odjezd do porodky. Já bych si asi ani sama neuměla najít doplerem srdíčko a pak bych stresovala, že dítě už nežije. Takže pro mě asi neasistovaný domporod není průchozí. Buď se do té doby, než naplánujem třetí dítě něco změní a budou domporody zase „legální“ nebo budu muset volit nějakou jinou možnost. Na Rodině byl kdysi popis porodu, kdy paní jela do Rakouska a rodila s Rakouskou PA. Případně bych zkrátka asi volila nějakou jinou variantu.
Já zkrátka potřebovala PA u sebe, aby zodpovídala moje přiblblé dotazy, že když malilinko mám na vložce krev, zda je to v pořádku, při tlačení jsem se potřebovala taky zeptat, zda jako mám tlačit, můžu tlačit, trochu mě korigovala, abych si to tlačení neznesnadňovala. Samozřejmě bych asi porodila i bez její přítomnosti, ale měla bych větší nervy, byla bych víc nejistá a je otázka, jak by to ovlivnilo porod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
4.2.12 11:20

Zdravim vsechny rodicky, at uz si vebrou domaci porod ci porodnici. Vcera v noci jsem zacala cist diskuzi od konce a dnes behem dopoledne jsem ji prelouskala od zacatku, abych nekde neztratila nit.
Prekvapuje mne, kolik nenavisti muze u nekoho tohle tema vyvolat a jak jsou nektere zeny schopne jinym prat, aby si v pripade komplikaci behem porodu se vsim poradily samy.
Vypovida to o velke netoleranci v nasi spolecnosti, bohuzel.
Ja sama bych doma nerodila, protoze si to jednak nepreje manzel, jednak bych asi mela strach a hlavne nemam v rozumne dojezdove vzdalenosti porodnici. Pokud bych vsak bydlela ve vetsim meste, porodnici bych mela napr. 5 min autem a nebyl by problem sehnat akreditovanou PA, uz bych o tom realne uvazovala.
Mam syna, rodila jsem v porodnici 60km vzdalene, peclive vybrane. Porod trval od prasknuti vody do samotneho porodu 10 hodin. Bohuzel nakonec byl skoncen akutnim cisarem. Dodnes jsem presvedcena o tom, ze vinou personalu. Otevirala jsem se celkem rychle, bolesti se daly vydrzet, hodne pomahala sprcha a chozeni. Jenze jak porod postupoval, nutili me byt na monitoru na posteli. Coz jsem nejprve snasela, pac jsem nechtela prudit. A pak se porod zacal zpomalovat, ja chtela vstat a to uz jsem nejak nemela silu a hlavne odvahu se branit. Tak me ruzne pretaceli a stelovali, aby malej dorotoval. Uz jsem byla na 10cm a mela jsem tlacit. Jenze ja to jeste tak uplne necitila. Ale protoze jsem to chtela uz mit za sebou, tak jsem se snazila. No a malej nesestupoval.
Nakonec jsem po mirnem natlaku podlehla ke svoleni na davku oxytocinu, ktery samozrejme nezabral. A protoze jsem nechtela riskovat kleste, souhlasila jsem s cisarem. Nastesti mel malej celou dobu ukazkovy ozvy, nemuselo se nikam spechat.
Dodnes mam obcas vycitky, ze jsem to nezvladla.
A to porodnice, kde jsem rodila, je vyhlasena a fakt az na ty drobnosti, ktery mi to zkomplikovaly, byl porod super. PA mi zapalila aromalampu s olejickem, ktery mi pomohl lip dychat, delala mi masaz, reflexku, fakt se starala. Jen ten zpropadenej monitor a poloha v leze na posteli byly spatne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.2.12 11:24
kvaček píše:
No a pokud to je tak, že všechno dám v šanc jak sebe tak dítě paní asistence, která mě sice odrodí bez komplikací, ale nevím, jestli je spodek dobře vyčistění, jestli je vevnitř všechno nepoškozené a dítě opravdu v pořádku, tak bych do toho opravdu nešla a divím se ženám, že si sebe ani dítě nezkontolují lékařem :think:

Důvody už nebudu rozepisovat, je to o nějakých cca 15-20stran zpět. Dítě zkotroluje PA. Mě taky zkontroluje PA. Fandu viděla dětská nějakých 36h po porodu.
PA je opravdu kompetentní k tomu, aby toto zvládla. Není kompetentní k tomu, aby poskytovala dlouhodobou péči dítěti, které má problém s dýcháním. Ale pozná, že dítě ten problém má a tím pádem i že je potřeba přivolat pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
5.2.12 09:13
kordy píše:
Gladys píše:
beckie, na tohle si dej pozor, bylo by to takto dobré, ale zaprvé, často se nikdo neptá a zkrátka jedná, zadruhé, když by zdravotníci viděli, že to konzultuješ se svou PA, tak by ji taky mohli vyhodit… Já třeba bych fakt zkusila ty Neratky, tam si můžeš zaplatit PA konkrétní a přitom je tam ona zaměstnanec, takže se vlastně nedostaneš s nikým do sporu. Já jsem se bála vůbec zvažovat mimopražskou porodnici, protože u prvního porodu bych to nestihla, no kdybych tušila, že u druhého bych stihla přejet celou republiku tam a zptáky, tak bych se asi do nějaké menší přívětivé porodky vypravila.(ale teda přiznávám, že jak jsem si k domácímu porodu čuchla, tak už bych doma nejradši rodila zase, i kdybych měla k dispozici naprosto ideální porodnici :jazyk: )
Souhlasím, mohlo by to vést k úplně pravému opaku, než by jsi chtěla. Být tebou, tak se vybodnu na Krč, a zvolím jinou „přátelštější“ porodnici, klidně i s doprovodem PA (třeba v Neratovicích a Vrchlabí si svou PA/tedy takovou, která má smlouvu i s nima, ale ty k ní můžeš chodit už před porodem/ můžeš vzít k porodu a ona ho vede).

A měj připravenou i náhradní variantu. Příbuzná chtěla asi před 14 dny rodit v Neratovicích, ale měli úplně plno, takže na poslední chvíli jeli zase do Brandýsa, kde byli poprvé a až tak je to nenadchlo.

• Citovat
  • Upravit
Gabika
5.2.12 15:55
Katchi píše:
Zdravim vsechny rodicky, at uz si vebrou domaci porod ci porodnici. Vcera v noci jsem zacala cist diskuzi od konce a dnes behem dopoledne jsem ji prelouskala od zacatku, abych nekde neztratila nit.
Prekvapuje mne, kolik nenavisti muze u nekoho tohle tema vyvolat a jak jsou nektere zeny schopne jinym prat, aby si v pripade komplikaci behem porodu se vsim poradily samy.
Vypovida to o velke netoleranci v nasi spolecnosti, bohuzel.
Ja sama bych doma nerodila, protoze si to jednak nepreje manzel, jednak bych asi mela strach a hlavne nemam v rozumne dojezdove vzdalenosti porodnici. Pokud bych vsak bydlela ve vetsim meste, porodnici bych mela napr. 5 min autem a nebyl by problem sehnat akreditovanou PA, uz bych o tom realne uvazovala.
Mam syna, rodila jsem v porodnici 60km vzdalene, peclive vybrane. Porod trval od prasknuti vody do samotneho porodu 10 hodin. Bohuzel nakonec byl skoncen akutnim cisarem. Dodnes jsem presvedcena o tom, ze vinou personalu. Otevirala jsem se celkem rychle, bolesti se daly vydrzet, hodne pomahala sprcha a chozeni. Jenze jak porod postupoval, nutili me byt na monitoru na posteli. Coz jsem nejprve snasela, pac jsem nechtela prudit. A pak se porod zacal zpomalovat, ja chtela vstat a to uz jsem nejak nemela silu a hlavne odvahu se branit. Tak me ruzne pretaceli a stelovali, aby malej dorotoval. Uz jsem byla na 10cm a mela jsem tlacit. Jenze ja to jeste tak uplne necitila. Ale protoze jsem to chtela uz mit za sebou, tak jsem se snazila. No a malej nesestupoval.
Nakonec jsem po mirnem natlaku podlehla ke svoleni na davku oxytocinu, ktery samozrejme nezabral. A protoze jsem nechtela riskovat kleste, souhlasila jsem s cisarem. Nastesti mel malej celou dobu ukazkovy ozvy, nemuselo se nikam spechat.
Dodnes mam obcas vycitky, ze jsem to nezvladla.
A to porodnice, kde jsem rodila, je vyhlasena a fakt az na ty drobnosti, ktery mi to zkomplikovaly, byl porod super. PA mi zapalila aromalampu s olejickem, ktery mi pomohl lip dychat, delala mi masaz, reflexku, fakt se starala. Jen ten zpropadenej monitor a poloha v leze na posteli byly spatne…
Katchi, je mi ľúto, že ti pôrod nevyšiel tak, ako si si predstavovala.
Zároveň ale klobúk dolu pred tým, ako sa na to pozeráš, mnoho odporkýň prirodzeného pôrodu by akurát napísalo: „Všetko šlo výborne, potom sa to ale zvrtlo, a ešte šťastie, že som bola v pôrodnici, zachránili cisárskym rezom mňa i dieťa. Byť doma, neviem ako by to dopadlo…“ :-(
Späť k tvojmu pôrodu - zastavenie mohlo spôsobiť to ležanie, ako píšeš, je to veľmi pravdepodobné. Ale zase, i doma sa pôrod môže zastaviť, môže to byť i omotaným pupočníkom, takže to je práve dôvod sa presunút do pôrodnice, a tam so sálou za zadkom sa dorodí.

Prajem ti, aby ti ďalší pôrod vyšiel tak, ako si predstavuješ! :-)

• Citovat
  • Upravit
Gabika
5.2.12 15:59
Bek píše:
beckie píše:
Anonymní: Všude to tak opravdu není ale většinou bohužel ano. Já Sárinku rodila v Podolí, ale šla jsem tam neznalá. Byl to prostě porod. Až teď vidím, že jsem opravdu nemusela ležet na monitoru a pak si nechat píchnout něco proti bolesti, stačilo jen chodit a důvěřovat sama sobě, né poslouchat je jako ovečka. A na to si myslím, že porodnice hřeší. Většina žen jde a vydá se jim všanc a nedostanou informace jako udělám toto a nebo to může být i takto vyberte si. Většinou uděláme toto a basta. Není šance na protože je to takto a takto.
nezlob se na mě, ale že jsi byla na monitoru je jen dobře a snad si taky o té porodnici zjistím co a jak dělá, ne jen od nich, ale i od známých,kamošek, co tam byli nebo jsou recenze. Já teda čekám první a vím, že proti bolesti si nic píchnout nechat nemusím, pokud ovšem nezačnou problémy a musí jít mimčo ven, nebo je ten porod už extra dlouhej.
Že sú ozvy monitorované je samozrejme dobre, otázka ale znie, akým spôsobom sa tak deje. Či v leže (prípadne inej polohe, ktorá rodičke nevyhovuje), či dopplerom ako to robia PA doma, alebo prenosnými sondami normálneho monitoru. Dva posledné spôsoby rodičku v polohe neobmedzujú, pretože sa prikladajú snímače k rodičke tam, kde práve stojí, a nie rodička k smímačom (=lehátko).
  • Citovat
  • Upravit
Gabika
5.2.12 16:07
Bek píše:
Holky respektuji vaše zkušenosti a docela mne to mrzí,že jste některé tak zklamané, mě porod čeká a nijak si ho neplánuji, prostě až to přijde tak to bude. Co ale vím, že porodnice kam jdu, kanylu automaticky nedávají, pro epidurál nechají rozhodnout rodičku a ptají se, jestli ji chce nebo ne a když je u porodu partner a u mého můj bude, tak se tam přijde podívat asistentka tak jednou za hodinu a zkontroluje co a jak, jinak pár nechávají v soukromý a podle potřeb rodičky, co kde jak chce a nastřihávají až opravdu mimi nejde ven, znám holky, které nastřihlé nejsou a které ano, jelikož jim mimčo nešlo vytlačit, tak je nastřihnou a šup, je venku.
S tím monitorem to tedy taky nechápu, když nejsou komplikace, od kamošky dcera měla pupeční šňůru 2× kolem krku a při kontrakcích se jí dusila, ale monitor na sobě neměla, dr ji nějak monitoroval ze vnitř, byli u ní dva doktoři a primář, tak i vím, že nenechají nic náhodě a nenechají u takového porodu mladýho dr samotnýho, ale to už je jiná.
Beckie to je jasné, že je Tvůj porod soukromá záležitost a že víš, co Ti udělá nejlíp, to asi každá,ale u nás v porodnici vyjdou vstříc tomu, co si rodička přeje a ne že tohle uděláme a tohle tak a hrrr a nevíš co a musíš, jsou tam prostě v klidu.
JanaK88 to já taky, ale nepotřebuju číst o jiných porodnicích, mám zjištěné informace o porodnici, kam půjdu rodit .
Jinak si myslím, že je na každé kde a jak bude rodit, jestli chce dát ale všanc život svého dítěte doma, tak podle mě je to smutné a nezodpovědné, o ambulantních porodech nic nevím, za jak dlouho se třeba jde domů nebo tak, ale mně nevadí, že ztrávím tři dny v nemocnici, ono porodit můžu ráno a komplikace můžou přijít večer, já bych si tedy nic vyčítat nechtěla.
A můžu se zeptat na ten nový zákon, čeho se týká? Díkec

Ty síce zriedkavé kontroly PA považuješ za výhodu tvojej pôrodnice, ale ono je to vlastne nevýhoda. Čo ak sa 5 minút po odchode PA „niečo“ začne kaziť? PA doma to zistí tak za 5 minút, pretože rodičku priebežne kontroluje, ale v pôrodnici to zistí až skoro za hodinu. :nevim: PA doma má teda veľký časový náskok, nie?

K tomu druhému chcem dodať snáď len to, že prajem, aby to v pôrodnici bolo skutočne tak, ako ti sľúbili… Dá sa nájsť mnoho príbehov, kde pôrodnice „pekne spievali, keď vtáčka lapali…“

• Citovat
  • Upravit
20777
6.2.12 00:45
beckie píše:
Anonymní: Všude to tak opravdu není ale většinou bohužel ano. Já Sárinku rodila v Podolí, ale šla jsem tam neznalá. Byl to prostě porod. Až teď vidím, že jsem opravdu nemusela ležet na monitoru a pak si nechat píchnout něco proti bolesti, stačilo jen chodit a důvěřovat sama sobě, né poslouchat je jako ovečka. A na to si myslím, že porodnice hřeší. Většina žen jde a vydá se jim všanc a nedostanou informace jako udělám toto a nebo to může být i takto vyberte si. Většinou uděláme toto a basta. Není šance na protože je to takto a takto.

Ahoj holky, vybírám jen toto, protože diskuze se tu rozjela opravdu nádherně. To snad není ani o domácích porodech (myšleno první, kde se to nehemží nenávistí :potlesk: ).

Beckie, vím, žes tu psala, že se ti o tom nechce mluvit a respektuju to, ale dovolím si jen otázku - který rok je narozená Sára? Jde mi o to, že já v Podolí rodila dvě děti v odstupu necelých dvou let a byl to ohromný posun vpřed. První porod medicínská katastrofa. Druhý porod nádherný zážitek (nechali mě rodit alternativně, vpodstatě absolutně volný pohyb, jen mi jedním udělátkem z monitoru sem tam kontrolovali ozvy a to mě vždy jen poprosili, abych šla blíž k přístroji, pokud ke mně nedosáhl káblík, ale nijak jsem kvůli tomu nelehala, nesedala, nic; jediné jsem si blbka nechala píchnut vodu, protože jsem se dlouho neotvírala, takže jsem vyměkla, ale jinak bez nástřihu a s tím, že mě vypolohovali na porodnickém křesle - medička mi dokonce přinesla i polštář a dala pod hlavu, předtím jsem rotoval po celé místnosti a ke konci jsem klečela a pak seděla na patách na žíněnce, co mi donesli), bohužel jsem nezvládla ukočírovat konec, takže bonding proběhl, měla jsem malou dlouho na břiše, dokonce mi tam měřili i agpar skore, ale pak ji vážili (pro neznalé v Podolí se vše odehrává v jedné místnosti, na ten stůl jsem dokonce viděla) a zabalili a já nezvládla protestovat. Mají své vnitřní předpisy a teď už vím, že je potřeba mít s sebou předem podepsaný revers na dítě. Moje známá rodila v Podolí na podzim a kromě reverzu měla i porodní plán, kde mimo dotepání pupečníku bylo, že si dítě sama odnese na oddělení šestinedělí a sama vykoupe, až bude chtít. Měli to napsané od jedné doktorky a právě i papír na ten reverz, díky kterému to šlo. Říkala, že kolem ní chodili po špičkách a vše splnili a z fotek je vidět, že dítě nemají zabalené v housce, ale ve svých červených ručníkách a položené na břiše, mám pocit, že měli i svou čepičku. Ale je fakt, že tam rodila už své páté dítě, takže ji brali jako zkušenou matku a nedovolili si. Povedlo se jí tam uhájit to, co potřebovala. Ale o ambulantní porod se nepokoušela, takže to nevím.
Tím jsem chtěla říct, že se to tam každým rokem nejspíš zlepšuje, ten tlak okolí je velký a možná to navenek nepřiznají, ale začínají se snažit. Kdyžtak mi napiš SZ a já ti řeknu to jméno, na které se máš obrátit, mně se to sem nechce psát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.12 01:28

Tak ja osobne povazujem domaci porod minimalne za neprakticky, ked nie za nezodpovedny.
Ale ja som nezodpovedna rodicka, o porodnom plane som nemala ani sajnu - vychadzala som z predpokladu ze to decko nebudem nosit do puberty a nakoniec nejako musi vyjst, do porodnice som sla MHD, pripadala som si tam jak simulant - ale domov ma neposlali, lebo mi praskla voda a mimco bolo na suchu.
Na porodnicu sa ale nemozem ani v najmensom stazovat, aj ked ma (mozno) zbytocne nastrihli. Doktora som videla dvakrat, raz ked mi chcel nanutit prasky na spanie a druhykrat ked mi zasivali nastrih. Lenze ja som sa tam tych 24 hodin do porodu na monitoroch a kapackach nudila :nevim:

A som rada ze som rodila v porodnici, vyliecili mi pri porode hemoroid :mrgreen:

Jo, este jedna vec ma napadla, neviem ci ste to tu prebrali. Teraz nedavno som sa dozvedela ze existuje nieco ako „pravy uzol na pupocniku“, ze to postihuje tak 1% novorodencov a ze to moze byt aj smrtelne a da sa to poznat az pri porode. Vzhladom na to, ze pre mna bolo aj riziko na amniu prilis vysoke, uz len pri predstave ze 1 dieta zo sto je ohrozene na zivote samotnym porodom ma nuti do tej porodnice masirovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kordy neprihlasena
6.2.12 08:46

pravy uzel na pupecniku mela moje dcera a dcera me kamaradky. Obe ziji, ta moje se narodila do vody za pritomnosti PA, kamaradcina PA dorazila az tesne po porodu. Vyhodou je, ze pravy pup. uyel vetsinou vznika na extreme dlouhe snure (miminko musi mit moznost ho podlejzanim vytvorit), takze se pri porodu nezatahne. Problem by byl pri kombinaci kratkeho pupecniku a uzle, ale ten by se projevil klesajicimi ozvami (pri kontrakcich by se uzel zatahoval), a jelo by se do porodnice.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková