Domácí přesnídávky z ovoce

13466
16.7.13 07:02

Domácí přesnídávky z ovoce

Holky ahoj:-) pritel dovezl vcera asi 4 kg merunek…takze se chystam na presnidavky. Poradte vy, ktere to delate. Jak? Doslazujete to? A davate puding nebo ne? Ja to budu davat male od 7 mesicu. Vsude v kupovanych je cukr a me se to moc nelibi…ale zas aby to nebylo kysely…to dite pak asi jist nebude chtit…Nikdy jsem to nedelala…Jo a jaka je trvanlivost? Nemam zavarovaci hrnec, takze asi povarit v hrnci na uterce, ze?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

11527
16.7.13 07:04

Ja jsem delala v hrnci, ale muzes i v troube ;) jinak do kyseleho jsem pridala trochu hroznoveho cukru, je nejzdravejsi ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13466
16.7.13 07:05

@alsem A jo…to me nenapadlo…vidis:-) A to sezenu v lekarne, ze jo?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11527
16.7.13 07:07

@JaniceB koupis kdekoliv v obchode, ja jsem koupila v albertu, maji ho vzdy v nabidce ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13466
16.7.13 07:11

@alsem No…tak ja se po nem podivam. Moc diky za radu…:-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3157
16.7.13 07:17

Já mám zamražené přesnídávky z meruňky a broskve, když vyndam skleničku na rozmražení, rozdělim mu ji na dva dny a domíchám čerstvě banán. Šmakuje mu to :) Nic jiného nepřidávám.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3607
16.7.13 07:19

Ja jsem vcera delala presnidavku jablko/jahoda a zadny cukr jsem nepridavala, sladke je to az az, ale zalezi na ovoci a podle me cukr se tam muze pridat i po otevreni a zavarovala v troube v hrnci (na dne byla uterka a ca 5 cm horke vody).

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2406
16.7.13 07:47

Do meruňkové bych určitě přidala hroznový cukr, jinak bude kyselá. Já pro takhle malé mimčo jen povařila ovoce, přidala cukr a pak to zapekla (zavařila) v troubě. Zavařovací hrnec taky nemám a do normálního se mi vejde jen pár sklenic. V troubě je to rychlejší ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
24460
16.7.13 08:00

Meruňková se musí dosladit snad nejvíc ze všech druhů, co jsem zatím zkoušela… (normálně se snažím dělat úplně bez cukru, ale ta meruňková by byla fakt nepoživatelná)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2282
16.7.13 08:14

Merunkova je treba dosladit nebo smichat s dalsim ovocem.
Ja presnidavky mrazila, zavareni jsem moc neverila :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
24460
16.7.13 08:24

@Petulinaxx Zavařené vydrží rok i více. - Pár skleniček jsem ve sklepě zastrčila moc dozadu a přišla na ně až po roce a byly OK. Nemáme tak velký mrazák..

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1332
16.7.13 09:03

Holky, vy, co to děláte bez cukru… taky dělám domácí přesnídávky - jeden druh ovoce, nebo kombinace, to je jedno. A snažím se bez cukru. Ale moje babička mi tvrdí, že mi to právě nevydrží například do listopadu… teď dělám čerstvé, ale chtěla jsem zavařit na zimu, je to naše ovoce, tak vím, že na něm fakt není nic špatného. Jenže babi mi tvrdí, že cukr je prostě konzervant a bez něj, nebo jiného konzervantu, mi to nevydrží… poradíte? :kytka:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2406
16.7.13 09:14

@neprihlasena Já dělala jablečné bez cukru a vydrželo mi to přes půl roku. Pak už to bylo zbaštěný :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11527
16.7.13 09:19

@neprihlasena tohle mi mamka tvrdila taky, ale do jablek, hrusek apod jsem cukr nedavala a nezkazilo se, mala mi to ale do Vanoc snedla :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1332
16.7.13 09:22

@alsem @Saman Děkuju moc :kytka: Já teď dělala třešňové (s mangem a pak s jablky) a jahodové (samotné a s jablky), teď se chystám na borůvkové, meruňkové… až budou jablka, tak na jablečné, hruškové… syn je žrout :-) A my taky :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama