Domácí rybízový sirup - jak na něj?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Domácí rybízový sirup - jak na něj?
Nadpis je jasný Dostala jsem hromadu červeného rybízu a
jelikož jsme hodně na sirupy, chci zkusit domácí. Od babičky jsem dostala
recept ale nelíbí se mi na něm jedno - rybíz se nechává celý, pouze se
louhuje ve vodě, pak se zcedí, zbytek se má vyhodit ale to mi přijde škoda.
Má někdo jiný recept? Napadlo mě rybíz odšťavnit a potom šťavu
zužitkovat ale jde to? Nebude se kazit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Co dnes budete vařit a péct? Inspiraci najdete na eMiminu
Jak chutnají maminkám nejrůznější dobroty? Přečtěte si jejich zkušenosti
Reakce:
@Verca1989 ja delala minuly tyden vse jsem prohnala odstavnovacem, pridala cukr povarila a luxus
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Jo a na spicku noze jsem pridala kyselinu citronovoz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@phoma kolik jsi dávala
cukru na 1kg? To jsem ráda, že to takhle jde, bylo by mi líto něco
vyhazovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Verca1989 mi prijde divne jen louhovat vzdyt tim nic neziskas.mela jsem asi 1,5 litru stavy a dala jsem tam kilo cukru nejlepsi trochu odebrat a vyzkouset z vodou jestli vam to vyhovuje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
1 – 1,5l ovoce
1l vody
40g kyseliny citrónové
1 sáček petolu nebo konzervačního přípravku (kyselina sorbová)
•rozmačkat rybíz, všechno rozmíchat a nechat 24hod. odstát •potom přes
plátno nebo silon překapat (když to vymačkáš, zůstanou jen vyšťavené
slupky) a rozpustit ve šťávě 1,5 cukru (nebo podle chuti) •může se
nalít do láhví a skladovat v chladu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Verca1989 Záleží jestli to chceš dělat za studena, tudíž nezničíš všechny ty drahocenosti, co rybíz obsahuje, nebo to klasicky zavaříš. Já radši za studena a bez chemie. Ze 2 kil rybízu mám 6 litrů šťávy. Ve šťávě nesmí zůstat ta dužina, pak by se začla kazit!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Mjau tak nejlepší by to bylo za studena, zavařovat nechci ale nevím, zda to jde udělat za studena z vymačkané šťávy? Samozřejmě dužina by tam nebyla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Verca1989 píše:
@Mjau tak nejlepší by to bylo za studena, zavařovat nechci ale nevím, zda to jde udělat za studena z vymačkané šťávy? Samozřejmě dužina by tam nebyla…
Dělala jsem to tak včera a dělávám. Nechci nás ochuzovat o ty vitamíny. Takže pouze odštavním, dokonale přecedím, přidám třtinový cukr napůl se stévií, (přírodní sladidlo, dá se koupit třeba prášek v DM za stovku, stačí pak dát jen třeba lžičku nebo lžíci a je to moc sladký). Sirup máme na rychlou spotřebu, máme to většinou tak 3 týdny v lednici v lahvích. Už jsme tak dělala bezový, lipový, z černého rybízu a višní a zatím to vždy vydrželo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@kubee já toho rybízu
mám právě docela dost a hned tak se to nevypije, tak potřebuju, aby to ve
sklepě vydrželo. Bezový dělám za studena a ten se mi teda nikdy nezkazil,
mamka dělá podle stejného receptu a vydržel jí i 2 roky. Ale s tím
rybízem nevím, jestli to tak půjde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Verca1989 píše:
@kubee já toho rybízu mám právě docela dost a hned tak se to nevypije, tak potřebuju, aby to ve sklepě vydrželo. Bezový dělám za studena a ten se mi teda nikdy nezkazil, mamka dělá podle stejného receptu a vydržel jí i 2 roky. Ale s tím rybízem nevím, jestli to tak půjde.
Hmm, tak na tak dlouho to si myslím nepůjde, bude to kvasit určitě. To bude chtít zavařit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Holky tak jsem včera něco vytvořila, než to vychladlo, tak super, sirup
chuťově luxusní. Ale problém nastal až vychldl, tak strašně to ztuhlo,
že mám místo sirupu marmeládu a skoro to nemůžu dostat z lahví Nevíte, kde se stala chyba a co teď s tím?
Myslíte, že když se mi to podaří dostat ven a zahřát, aby se to
„rozpustilo“, že pomůže naředit to vodou a zase nalít zpět?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Verca1989 nedala jsi tam moc cukru? já ho dělala minulý týden a je to konzistence sirupu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@kačule.j na 6kg
rybízu jsem dala 4kg cukru, většinou všude píšou 1:1 ale to mi přišlo
moc, cukrem to podle mě nebude. Jakmile se tam cukr rozpustil, bylo to akorát
jako sirup, až to začalo chladnout, ztuhlo to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Verca1989 no holt ti to zrosolovatělo, ale nic tomu není akorát to musíš rozředit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Všude kvůli něj chodíme pozdě
- Intimita s partnerem, nebo nej kámoši?
- S jakým bydlením jste spokojeni, co jste ochotni za něj vyměnit?
- Miminko a domácí zvířata
- Nejdéle, nejvíc, nejsympatičtější, nej...
- Domácí ledová tříšť
- Kolik um vam vypije mimco co neji moc prikrmy?
- Pomohl Vám někdy domácí alarm?