Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Forma vztahu, stejně jako kouření, alkohol, vytíženost dopravy, stravování.. Přeci nezastavuješ kuřáky, zamyslete se, víte jaká je pravděpodobnost, že kouření ohrozí vaše zdraví. V marketu - maminko, co to kupujete za nekvalitní potraviny, já nechci, aby vaše dítě mělo problémy se zdravím a já jako daňový poplatník přispívala. Před mekáčem - já vím, že se mě na nic neptáte, ale jak často sem chodíte, víte, jaké můžete mít problémy?
A mimochodem - manželství může být také finančně nebezpečná záležitost.
@truelly píše:
@Anna766 ale ona byla vdaná, měla x let fungující rodinu a určitě nebyla bez peněz ux na rodicaku. Ona byla zodpovědná a udělala maximum, aby ty děti rodinu měly. Jenže, některé ženské sr rozhodnou, že prostě chtějí díte, nemají stabilní vztah, manželství, chlap je opustí v těhotenství, těsně po porodu a vše platí stát, když rodina nepomůže. To je obrovský rozdíl v přístupu.
@Anna766 taky jei líto, jal dopadla tvá dcera, nicméně toto za normální nebudu považovat nikdy.
@truelly píše:
@Anna766 ale ona byla vdaná, měla x let fungující rodinu a určitě nebyla bez peněz ux na rodicaku. Ona byla zodpovědná a udělala maximum, aby ty děti rodinu měly. Jenže, některé ženské sr rozhodnou, že prostě chtějí díte, nemají stabilní vztah, manželství, chlap je opustí v těhotenství, těsně po porodu a vše platí stát, když rodina nepomůže. To je obrovský rozdíl v přístupu.
a ve výsledku je na tom stejně
. spíš je to o odpovědnosti za své činy
a tohle se může stát jakékoliv, jediná výhoda že v manželství bude zapsán otec automaticky, přítel může odejít ale pak stačí to dát i tak k soudu, pokud ženská teda ví s kym spí
Samoživitelka ve výsledku může být každá může to být na začátku kdo ví jak stabilní vztah ![]()
@Markéta80 no úplně stejně ne pokud žije s chlapem aspoň po dobu rodicaku a pak se vrátí do práce a rozvede se je na tom líp než holka, co tre bídu s nouzi už od těhotenství, porodu a navíc třeba ani nemá praxi, dodelanou školu…
@radkka To je mozne, ale aspon bude trosku v obraze. Ja deti nechci, tak se podle toho ridim.
Ahojky holky,
chtěla bych vás poprosit o radu. Dneska je to 9DPO a už asi dva nebo 3 dny mě strašně bolí prsa, jsem nafouklá a občas mě píchne v levém podbřišku. Ale na TT nic
furt bych jen spala a splácám na všechno na co přijdu a pak mi je zase na zvracení
Myslíte, že by se to mohlo povést a mimísek by se mohl někde klubat?
Děkuju za každou odpověď
@truelly Takže tebe opustil přítel, když jsi byla těhotná. Nechalt tě nezajištěnou, bez prostředků, nic ti neplatil, byla jsi na dávkách a neměla jsi žádnou oporu rodiny. Asi těh hodně zklamal, mělas pocit, že máte vztah v pohodě, ale ono ne. Hele, ale zvládla jsi to, tak na sebe můžeš být hrdá, ne?
Jenže pokud dojde k rozvodu, tak s velkou pravděpodobností při počtu statisticky cca 2 dětí to rodinu právě v této době zasáhne
http://www.demografie.info/?… Že by byly děti rizikový faktor pro manželství![]()
a raději nerozmnožovat?@truelly píše:
@Markéta80 no úplně stejně ne pokud žije s chlapem aspoň po dobu rodicaku a pak se vrátí do práce a rozvede se je na tom líp než holka, co tre bídu s nouzi už od těhotenství, porodu a navíc třeba ani nemá praxi, dodelanou školu…
@truelly píše:
@Domu takže nejsi vdaná, jinak bys takhle nereagovala. No jal myslís byla tu spousta holek, co tvrdily, že jim se stát nemůže, že by je přítel před nebo po porodu opustil, nechal bez peněz, bydlení a pomoci…ale co fakt nechápu, de si opravdu nepřipouštís, že tohle fakt může nastat a pokud jsi hodně mladá, bez vlastnihp bydlení a stabilní práce, tak se jednou nebudeš stačit divit.
A to si vážně děláš takové iluze o manželství? Těhotnou může opustit manžel stejně tak i jenom přítel.
A jak můžeš vědět, že zakladatelka zůstane na dávkách? Třeba má víc peněz nasetreno než ty.
Já mám přítele. Jsme spolu deset let a před rokem se nám narodila dcera. Ve společné domácnosti žijeme šest let. A kromě toho, ze nemáme společné příjmení, žijeme v podstatě jako manželé. A pokud nás bude chtít opustit udělá to ať jsme manželé nebo ne.
Finančně jsem na tom dobře.
Navíc já z výplaty odvedla na sociální pojištění tolik peněz, že můžu být na dávkách klidně celý život a ještě zbyde i na tebe ![]()
@truelly ale kde je psáno že jako manžel jí neopustí: může úplně stejně a naopak přítel s ní může být celý život. To je spíš na výběru partnera, jaký ten vztah je
. Ono je to často že dítě plánované vůbec nebylo nebo jen z jedné strany, kolikrát ženská napíše že měi velkou krizi a myslela že dítě vztah zachrání a ve výsledků zůstala sama
když je dítě fakt chtěnou od obou partnerů tak je pak jedno jestli manžel nebo přítel
naopak v manželství kolikrát když jsou společné dluhy se hůř odchází než kdyby to byl jen přítel a nějak se zadlužil tak ženská může odejít hned. pokud chlap v manželství si najde milenku a zdrhne tak ženská bude braná jako stále vdaná i když vlastně bude fungovat sama
a než dojde k rozvodu taky může trvat, chlap se třeba rozvádět nechce právě kvůli dělení majetku a ženská je ve větší pasti
Pokud si holka najde kluka a ani ho nezná a je těhotná tam je logicky velká šance že se rozejdou ale pokud vztah funguje delší dobu tak přece fungují jako by byli v manželství a už je i pi rozchodu vždy bude spojovat dítě
a nejde vše brát na netu vážně, já tady můžu psát že jsem vdaná a třeba jsem samoživitelka na x dávkách
nejde vše brát tak moc vážně, navíc zakl ani těhotná přece neni a jestli je vdaná nebo má dlouhodobý vztah je jedno a pokud bude samoživitelka tak je to taky její věc. oni daně se nesníží i kdyby přes noc nebyla nai jedna samoživitelka, politici si zvýší platy, kolik jde mega na nelegální migranty
a kdo je asi bude živit? politici těžko ![]()
@llsonik 9 dní po je na test dost brzo, počkej do termínu ms
, těhotná být můžeš ale já testovala nejdřív 2 dny před ms a max byla slabá čárka skoro neviditelná ![]()
@tak nějak nevim proč moji dceru do toho tahás ale když už, do jaké kolonky bys zařadila jí. Je bez davek, rodicak do toho nepocítam ten má każda, pracuje po celou dobu, takže peníze má, a skolu dodělala, dělá dalsí a bude pokračovat i dal. Takže…??
@Domu - Ja bych si i tak tehu test udelala. Ja jsem taky otehotnela prazvlastne a vubec mi to nevychazelo na ovulaci. A rovnou si kup i ovultest. Hodne stesti
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat