Poradna duly
Jana Čurdová
@Grainee Na screening bych já teda k běžnému gynekologovi nešla. Jen na specializovaná pracoviště.
Jinak screening mám za sebou, „skóre“ lepší než u prvorozeného. Tak snad nebudu ta jedna ze 8500 potažmo 40 000.
Mě teda dělají integrovaný screening, takže to pak ještě zpřesní výsledky z trippletestů.
@Svistice
Určitě to dopadne dobře! Triple se dělá navíc jen pokud ten výsledek NT není úplně jasný, je to tak? Mně říkala gyndařka, že pokud Nt vyjde pěkně, že Triple ani dělat nebudeme…
@Lucik.kkk Výsledek screeningu je čistě jen statistika. Nikdo Ti nikdy nezaručí 100% zdravé dítě. ![]()
Add tripple testy, někteří doktoři je stále doporučují/dělají, jiní od toho upouští. Je pravda, že pokud se dělá jen holý tripple test, je tam vysoké riziko falešné pozitivity. Nicméně já mám integrovaný screening, takže tam odběr a zakombinování krve z 16. týdnu patří.
@Svistice
To je jasné, že ty testy jsou jen orientační, já se snažím věřit ultrazvuku, že když tam vidí všechno v pořádku, tak to tak snad je
Kamarádka měla právě utz špatný, hned jí řekl, že miminko je celé oteklé, okamžitě následoval odběr plodové vody a výsledkem byl nějaký Edwardsův syndrom (horší než Down), takže ještě ten den ukončovali těhotenství
proto věřím, že když utz ukázal všechno v normě, tak to tak prostě je
Co nám taky zbývá jinýho, než v to věřit ![]()
Tak holky myslíte, že bych si měla zaplatit screening někde na spec. pracovišti? Jsem už ale 15. týden. To už mi těžko udělají, že?
@Grainee
To už je na ten NT screening pozdě
Ten se dělá úplně nejpozději 13+6
Teda, ty máš ale nezodpovědného doktora, to snad není možný!
@Grainee 15. týden už je na prvosemestrální NT screening bohužel opravdu pozdě. ![]()
Dělala Ti doktorka alespoň podrobný UTZ miminka v tom 12.-13. týdnu? Pokud ne, klidně bych se objednala na nějaké specializované pracoviště jako samoplátce jen na UTZ.
A na ten 20. týden si určitě taky dohodni něco mimo tvoji doktorku. Moc profesionálně nepůsobí. Jen asi budeš potřebovat žádanku, tak aby Ti ji dala.
Jj, dělal mi ultrazvuk a docela dlouho. Říkal že se to mimču vůbec nelíbí, že tam poskakuje. Pak mě poslal na odběry, dnes jsem tam volala, ale asi je ještě na dovče. Spíš mě štve, že mi k tomu ultrazvuku nic neřekl. Oka, já se někam objednám. Moc děkuju za radu ![]()
Holky a jste prosím některá z Prahy? že byste mi doporučili nějaké pracoviště?
Tak už se konečně blíží pondělí a naše vyšetření. Nakonec nebudeme mít jen 3D, ale screening, 2D, 3D a 4D.. vše za 800 Kč a VZP na to přispívá 500 Kč, takže za 300 Kč
super, už se nemůžeme dočkat ![]()
@LuciiiM jj prispiva, ale nesmis mit uz neco z balicku celkove vybrano, napr placnu ze sis nechala proplatit permanentku na bazen nebo neco takoveho. a kde te screening stoji 800,–?to je kras a cena ![]()
@gabka1988 nene,nikdy jsem nic od nich nenechala platit ani si na nic přispívat
jdu k Říčánkovi v Telči
hrozně mě potěšil, že mi k tomu za tu cenu udělá i 2D, 3D a 4D včetně 2 dvd
je to nádhera ![]()
@LuciiiM aha tak Telc je odeme hodne daleko
ale fakt super cena.ja dala za screening 1500,– a mam jednu fotku 2D a jednu ve 4D.ale to klidne objetuji ![]()
jinak revirni bratrska pokladna prispiva na screening 1000,– a tak samo ceska prumyslova.ale jak jsem psala vyse, vzdy se to scita s tim, co uz z balicku mate proplaceno…
@Grainee píše:
Holky a jste prosím některá z Prahy? že byste mi doporučili nějaké pracoviště?
Já chodímna 1. a 2. screening do Gennetu na Letnou. Na 3. „velký ultrazvuk“ už půjdu do porodnice.
@gabka1988 a to proplácí zpětně nebo si to doktor vyřizuje sám? jestli budu platit těch 800 nebo jen 300 na místě?