Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,ráda bych se k vám přidala:-) jsem ve 14. Týdnu a čekám jednovaječná dvojčátka mono mono…byl to pro nás celkem šok,neplánovali jsme další mimco,už máme totiž doma dvě malé cacorky (3 roky a rok
, tak to bude nejspíš mazec. Ze začátku nám tvrdili že je tam jen jedno,nějak jsem se pořád s tou představou 3deti nemohla sžít a když nám pak na další kontrole řekli že tam jsou vlastně dvě…nejdřív mě z toho malém trefilo,ale teď už se mega moc těším a jen se klepu aby vše dobře dopadlo
![]()
Ahoj, holky včera na utz 4+6 doktor viděl dvě dutinky, jedna je menší. Mohu se zeptat v jakém týdnu u vás bylo vidět něco více, kdy je vidět třeba srdíčko?
Další utz mám na 6+5, myslíte, že už bude vidět? Naposledy jsem měla jen prázdnou dutinku, tak se trochu bojím.
Vítám nově příchozí ![]()
@Dracek89 teeeeda, čtyři děti! To budete mít doma veselo!
Tak doufám, že se vám poštěstí aspoň jeden klučina, ať chudák taťka nemá doma obrovskej babinec ![]()
@7M to je různý… Já měla srdíčka na UTZ vidět už někdy v šestým týdnu, ale mám pocit, že většinou to bývá vidět až v osmým… Možná později… ![]()
Holky moc děkuji za povzbuzení
Jsem hned klidnější a prostě vím, že to bude v pořádku i to nějak vnitřně cítím ![]()
@Sagema o píchání v bříšku nebo bolesti jsem v pondělí mluvila s paní doktorkou. Říkala, že je to normální může to někdy i hodně bolet, ale bolest by neměla nikdy trvat nějak dlouho. Prý je to dobré znamení je to způsobené tím jak roste děloha
Pokud bolest trvá déle je lepší pro jistotu zajet k doktorovi ![]()
PS: Už nejsem anonymně protože už rodina a blízký o těhotenství vědí ![]()
@Dracek89
Ahojky taky jsme mysleli že čekáme mono-mono ale nakonec nám v 11tt našli přepážku tak jsme byli rádi. Mono-mono jsou hodně vzácné dvojčátka. Tak ať vše dobře dopadne, no doma to pak bude hodně veselý ![]()
@7M Ahojky, no u nás to bylo hodně komplikovaný. Doktor noc neviděl navzdory rostoucím jodnotám hcg…odeslal nás do nemocnice a tam po týdnu našli váček takže jsme letěli zase zpátky k doktorovi který už našel i akci… tuším mezi 7-8 tt. Jelikož byli v jednom váčku dvě krásná srdíčka tak se usmíval i nad těma vysokýma hodnotama. Nepředpokládal že by tam byli dvě
.
@7M ja cekam jednovajecny dvojcatka.v 5+6 videl doktor 2 vacky,v 6+2 uz byly videt i srdicka.
@7M ahoj..tak mně v 6tt potvrdil těhotenství,ale nic víc neřekl..,ve 12 tt kontrola a říká mi,no je to tak máte dvojčata..a hned na vyšetření jakého typu.. zpětně jsem ráda,že mi to neřekl hned..
@lorelai947 jsou jednovaječná,takže pohlaví stejné
ale vypadá to právě na ty kluky…ale manžel chtěl překvapivě další holčičky ![]()
@Leňa31 nám už se asi přepážka neobjeví…ale kdo ví…příští týden jsme objednání na kontrolu do nemocnice tak třeba tam uvidí víc…
@sonci82 hnizdecka jsou krásný.
Jinak holky vidím tu samé dobré zprávy tak se taky už začínám těšit. Zvykla jsem si na to, že budeme mít dvojcata, ale nějak si to furt neumím představit. Ale každý den víc a víc cítím, jak se člověk začíná víc bat a tak.
Jinak já jsem dnes byla na kontrole na plicnim kvůli astma a ukázalo se, že mi deticky pomohly ke zlepšení. Prý se to občas stava. Někomu se to zhorsi a někomu zlepší. Ale uvidíme za pár měsíců až zacnou růst ![]()
Jinak jsem přemýšlela o kocarcich a hrozně mi chybí, ze jsem nikde nenasla kocarek pro dvojcatka, který by měl jednu korbicku. Líbilo by se mi je mít pěkně v jednom. ![]()
@Dracek89 No nejsem já tele? Ovšemže u jednovaječných dvojčat nemůže být páreček
Nějak se mi to popletlo ![]()
@L_cie Byli jsme s manželem na nějaké předváděcí akci kočárků pro dvojčata a měli tam jeden kočárek, který měl právě tu jednu velkou spojenou korbičku. Ale pán co nás tam provázel ho vůbec nedoporučoval, že když nejsou děti odděleně, tak se můžou vzájemně rušit ve spaní (jedno usne, druhé ho omylem bouchne při máchání ručičkama)… Nebo jedno už sedí a chce se koukat ven, zatímco druhé je ve vývoji pomalejší, takže ještě potřebuje ležet v hluboké korbičce… Že na ten kočárek rodiče ve finále nadávají…
A navíc vypadal teda hrozně
![]()
Takže za mě, rozhodně dvě korbičky ![]()
@7M Vím, jaký máš strach, taky mi první těhotenství nevyšlo. Teď u dvojčátek jsem v 6tt srdeční akci ještě neměla potvrzenou, v 8tt už ano
přeju Ti hodně štěstí.
@Dracek89 ahojky,teda čtyři děti,to byl šok,co
Ale určitě to bude fajn
![]()
@7M u mě byli už vidět srdíčka taky nějak 6+3,když jsem byla na kontrole
@L_cie tak hlavně,když ti dětičky od astma pomohly ![]()
My se byli dívat u nás ve městě na kočárkach,3 prodejny a v jedné pro dvojčata neměli,že čekají na letošní kolekci. Ale strašně ochotné ženské. Ve druhé prodejně měli asi 3 sporťáky (původně jsem přemýšlela o sporťáku s vloženýma taskama,když děti budou jarni-meli Valco a Enzo Twin,pěkný byly),pak měli TFK klasický s korbičkama, Dorjan a jeden „autobus“,jak tomu říkáme
TFK se nám líbil,mně teda i předtím na netu. Ale ochota zrovna té holky byla na bodu mrazu,totální nezajem. Když jsem se na něco zeptala,tak mi řekla „to by šlo“. A pak jsme šli do třetí prodejny a tam teda měli vystaveny jeden autobus a TFK z r.2016 výprodej,a to byl právě společný a to mně se vůbec nelíbilo. Manželovi se líbila cena samozřejmě,ale tohle prostě jsem nechtěla. Ale měli doprodej ještě taky z 2016 TFK Twinner Twist Duo,to jsme našli na netu,že mají za dobrou cenu s korbičkama,ale vystaveny nebyl,mají ho na skladě origos v krabici,tak jsme ho koupili. A vyzvednout si ho můžeme až budem chtít. Klidně až budu v porodnici
Tak fajn. A sklad mají kousek za naši bytovkou,takže ideál. A náhodou jsme koukali tuhle na ty jejich stránky a mají ho ještě snad o 5tis levnější i s těma korbama,tak jich asi mají víc na skladě
A paní byla strašně ochotná a nevnucovali věci,a když jsem se jí zeptala,jaký je rozdíl mezi rokem 2016 a 2018,tak mi řekla že se facto žádný,pouze design no…
@sonci82 Taky máme pořízený TFK twinner twist duo ![]()
Ale už teda použitý… Ani nevím jaký je to rok, ale asi taky ten 2016.
Jinak mě se původně hrozně líbil ten Dorjan - vzhledově. Ale na té předváděcí akci nám ho rozmluvili (těžký, hůř složitelný) a doporučili nám EasyWalker. Pak jsem v jednom obchodě potkala pána s tímto kočárkem, tak jsem k němu hned naklusala a ptala se ho jak je s ním spokojený. A on ho tak poplil, že jsem si to taky rozmyslela a nakonec objevila ten TFK twinner twist duo. A na ten už jsem slyšela jen samou chválu ![]()
Holky, taky vám přijde že jsou rodiny s dvojčaty takový hodnější a vstřícnější lidi? Nemají problém se s vámi začít bavit, rádi poradí a klidně zabrouzdají i do intimních detailů
Jsme asi takovej jinej GANG
![]()