Dvojčata 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
561
28.2.19 20:50

@L_cie mi povídej, já jsem dnes 33+6tt a tady jsou holky s mladším těhotenstvím a už rodí :lol: Ne, samozřejmě jsem ráda, že držím ještě pokupě, jen ať se kluci co nejvíc dopečou, ale jsem na ně hrozně zvědavá a už bych je chtěla vidět a mít v náručí a mazlit a pusinkovat :* :* :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
28.2.19 23:55

@Sagema Mam na zivot podobny nahled, co se ma stat, to se stane a my s tim neudelame nic, ani kdyz se budeme na hlavu stavet, tak je zbytecne se trapit a stresovat. Moc rada si prectu, jak jste dopadli :hug: Preji hodne moc zdravi, jak Tobe, tak chlapeckovi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1367
1.3.19 08:10

@Maty3010 Moc gratuluju a klukům přeju vše nejlepší do života :hug: až to půjde, určitě nám sem dej fotky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3712
1.3.19 09:36

@Maty3010 Krasne miry chlapecku, gratuluju!! Tak dalsi mamina s nami :srdce: Preju hodne zdravicka a tobe at co nejrychleji utecou dny, kdy te to bude po cisari bolet!! Vim, prani zni mozna pitome, ale ja si celkem protrpela a jedine, kdy se mi aspoň drobet ulevilo, byl pohled na 2 zdrave rarasky!! At to mas taky tak :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
1.3.19 12:20

@Maty3010 moc velká gratulace, to jsou krásné míry! Přeju chlapečkům do života jen štěstí! Start začali dobře :) A Tobě ať jsi brzo fit a můžeš si je užívat plnými doušky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
1.3.19 12:25

@L_cie Děkuju :) Taky se drž, hlavně co nejdýl pohromadě :)
Ale musím se přiznat, že jsem to až nečekaně nesla velmi dobře, narozdíl od partnera. Hrozně se mi ulevilo. Vědomí, že musím donosit postižené dítě, by pro mě bylo ještě horší, než ta fetocida. Naštěstí jsme v tomto měli s partnerem naprostou shodu. A to je velmi důležité.
@lorelai947 jen vydrž :) dočkáš se, však to letí rychle
@janaapo ano, je to tak. Však se stále snažíme tu přírodu nějak obejít a „obelstít“, ale pořád jsme její součástí. Takže kdo se s ní dokáže smířit a respektovat ji, má to jednodušší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5447
1.3.19 12:36

@Sagema nevím,zda se o tom chceš bavit…ale co se děje s tím „dítkem“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
1.3.19 12:57

@sonci82 Můžu se o tom bavit, nevadí mi to :) A jestli Tě/ostatní to zajímá, klidně povím :)
Samotný proces probíhá v sedaci, kdy jsem doslala do žíly „panáka“, takže spala i miminka. Přes břicho pak píchnou jehlu až k tomu danému miminku a jemu do srdíčka píchnou KCl, takže se srdíčko zastaví. Trvá to cca 15 minut. Pak zkontrolují srdeční akci toho druhého, jestli je v pořádku a je to. A to mrtvé miminko se v děloze nechá. Příroda je na to úžasně zařízená. Přestane se tvořit plodová voda a miminko se zapouzdří a utvoří se z něj taková maličká mumijka, která se pak při porodu vyndá. Zdravému miminku to nijak nevadí. Takže na UTZ jsou sice stále vidět dvě, ale jak to jedno roste a tohle se stále zmenšuje, tak je vidět méně a méně. Snažit se ho vyndat by bylo příliš rizikové pro to zdravé. Takhle je to bezpečné. Jak jsem tady už dřív psala, stává se to i přirozeně a není to zas tak neobvyklé. Pak už jen záleží na dané mamince, jak to snáší. Já naštěstí dobře, jsem v tomhle dost přírodně a racionálně uvažující člověk, ale bojím se, že na následující UTZ nebudu moct brát partnera. Viděl obě pohybující se děti ještě před zákrokem, bojím se, že jedno nehybné nezvládne. A na každém UTZ prostě budou vidět obě.
Snad jsem ostatní nějak nevystrašila :) To nebyl záměr, tak to prostě v životě někdy chodí, ale hlavní je ten dobrý konec v podobě zdravého chlapečka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
1.3.19 13:14

@Sagema si silná a zodpovědná maminka. Máš můj obdiv, jeden z partnerů musí být vždy silnější :hug:. Věřím, že už všechno negativní máš vybráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5447
1.3.19 19:23

@Sagema díky za vysvětlení…ono bohužel se toho děje tolik a dá se toho tolik přečíst,že mne to osobně neva,žes to napsala. Aspoň člověk ví a prostě to k životu taky patří.
Jasný,chlapeček bude zdravý a bude vám dělat samou radost :dance: Kolik jsi teď tt? Mám v tom trochu zmatky,kdo v jakým teď je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
2.3.19 12:34

@amitrama děkuju, ano, teď už věřím, že bude všechno v pořádku :)
@sonci82 dnes jsem 18+1 tt. Dneska byl u nás na návštěvě kamarád s dvouletým klučíkem, je naprosto úžasný, tak se na toho našeho taky strašně těším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
2.3.19 18:38

Zdravim holky, jsem v 11tt a rozhoduji se kde budu rodit. Uz mam za sebou krevni odbery na komb. screening a 21.3 mam mit u Apol. ultrazvuk. Premyslela jsem nad Podolim, tak jsem si nasla gynprag, kde ordinuji 4 lekari z Podoli abych s nimi konzultovala to tehotenstvi a ze bych si i vybrala dr k porodu. Docela me zklamal pristup te mlade lekarky, jednak se ji nelibi, ze me muj obvodni gyn poslal na screening do Podoli a pak me znejistila, protoze na ultrazvuku nevidela jasnou prepazku mezi dvojcaty, takze ma podezreni na jednovajecna, protom v zaznamech ze 6tt mam jasne uvedene, ze jsou tam 2 dutinky se žloutkovym vackem..tak ja nevim. Zjisti to dr v tom 13 tydnu na ultrazvuku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
2.3.19 18:52

@Mary877 jak jednovajecna,tak dvojvajecna dvojcatka mohou mit kazde svuj obal. Pokud maji 2 placenty,jsou dvojvajecna,pokud maji jednu,jsou jednovajecna. A ty pak mohou byt mo-mo(jedna placenta,jeden obal),mo-bi(jedna placenta,2 obaly) a nebo jeste keden druh a tim je bi-bi (2 placenty a 2 obaly). A jestli jsou jedno nebo dvojvajecna se nejlepe zjisti na zacatku,pak uz je to obtizne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
2.3.19 18:53

@Sagema jsi uzasne silna zenska,ktera to ma v hlave poradne srovnane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
2.3.19 19:23

@no.comment Zkusim si jeste jednou zajit do Vinohrad kde mi v tom 6.tydnu delali ultrazvuk a vyzadat si i tu zpravu. Vim ale, ze dr tam psal, ze jsou dva zloutkove vacky..docela se bojim aby to nakonec nebyla jednovajecna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí