Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A já jsem taková huba ukecaná,že bych asi to nedokázala utajit
Ani jedno ![]()
Jinak já mám Adélku vpravo hlavou dolů a Jonáš byl vodorovne nad pupíkem,ale tomu už asi není…řekla bych,že je taky hlavou dole,ale nejsem si úplně jistá.
U našich jsem měla schované po malým asi 4 krabice věcí (oblečení,pleny,deky,povlečení…) Tak jsem si to v sobotu přivezla + ještě po ségry malý tam byly asi 3 krabice. Tak zatím mi to stojí v obýváku a ještě jsem to neotevrela,ale budu se muset do toho pustit,cože z toho bude použitelné. Jako asi všechno,ale musím to probrat. Už takhle co mi prve přivezl ex po jejich dětech,tak toho bylo dost…teď tohle…a když vidim jak tchýně nakupuje 😂
My jsme zatím na začátku a u jmen teda máme největší hádky
ted jsme mým rodicum říkali, co se nám líbí pro holky a s tím byly celkem ok…já bych asi nevydrzela to neříct…naštěstí naší do toho nekecaji a u partnera uvidíme no…ale i tak máme smůlu. Moje ségra ale taky jména dětí tajila až do narozeni
Takže chápu, že to tak někdo dělá…
U nás je největší boj u jmen Kateřina (chce přítel a nechci ja) a Ema (chci já a nechce pritel)
tak jsem nakonec řekla, že prostě vybereme taková jména aby se líbila nám oběma…což teda pinda taky a furt se snaží Katerinu prosadit ![]()
U kluků je to snadné tam říkal, že si je můžu vymyslet Sama… u holek jsme se zatím docela shodli na Viktorii a Natalii a ještě teda padla Laura a Sheryl (ale myslím, že s Sheryl mě přítel jen zkoušel, i když mě by nevadila
)
Taky zvazuji dvě jména například Ema-Katerina (jediná verze kde bych mu ji povolila) a třeba Sofie-Anna…
Jinak holky…konečně mě jakz takz presly nevolnosti, ale asi jsem z tehotenskych nevolnosti přešla do tehotenskych nálad .. protože poslední týden mám chuť lidem trhat hlavy a házet vecma… fakt super…
![]()
Dobré ráno děvčata, jak se dnes máte? Já se musím smát jak jsem tu minule psala, že mě v noci ze soboty na neděli potrápily poslíčky - to jsem ještě netušila, jak moc může být hůř!
SLABŠÍ POVAHY DÁL NEČTĚTE ![]()
Včera od osmi hodin večer do jedné ráno jsem oka nezamhouřila, nemohla jsem ani ležet, jen jsem furt pochodovala ode zdi ke zdi a funěla jak lokomotiva abych ty bolesti rozdýchala. Ani dvě horký vany a jedna sprcha nezabraly
Prosila jsem všechny svatý ať už to přestane, chvílema jsem fakt brečela bolestí a byla nachystaná, že i když to na porod ještě není, tak prostě do té porodnice pojedem ať mi tam aspoň píchnou nějaký veselý drogy
V jednu v noci to trochu polevilo a já samým vyčerpáním konečně upadla do milosrdného spánku…
Jako myslela jsem si, že můj práh bolesti je hodně posunutej a že bez problémů zvládnu i větší bolesti u kterých se jiní už pomalu hroutí do mdlob… No, včerejšek mě pěkně vyvedl z omylu… ![]()
A jelikož je mi naprosto jasný, že tohle ještě pořád nebyl úplný vrchol a porodní bolesti budou naprosto jinej level, tak docela zvažuju, že vezmu kudlu a při nejbližší příležitosti si kluky ven vypreparuju sama
![]()
@lorelai947 no to jsi mě pobavila…samozřejmě jen tím popisem..
Poslicky teda nezávidím a snad bude lépe a už se ti nebudou tolik ozyvat…držím palce ať jste v pohodě s klukama…
Já dnes byla na krvi před tím prvotrimestralnim screeningem…a v pondělí jdu na UTZ tak už se těším až děti uvidím ![]()
@lorelai947 závěr není jednoduchý a neboj už to tak dlouho nebude trvat
jsi dobrá, že je máš ještě stále u sebe. Budeš rodit přirozeně?
Dnes jsem se úspěšně zaregistrovala do porodnice u Apolináře. Není to tak strašné a nereální, měla jsem volných 14 míst. Takže je tam i nějaká rezerva.
Víte některá jak to tam chodí? kdy se začne chodit do rizikové porady?
@lorelai947 Ty to zvládneš, ženský zvládnou víc, než si dokážou představit.
A zvlášť, pokud to dělají pro jiné
Držím palce, ať už Tě něco takového potká pouze u porodu a ať to netrvá dlouho. A ještě vydržte pohromadě, pro kluky jedině dobře! ![]()
@L_cie držím strašně moc palce, ať jsou výsledky v pořádku!!!
Kolik Ti je let? @amitrama a za jak dlouho to čeká Tebe?
@L_cie tak držím palce ať je vše ok. Jdeš i s partnerem/manželem?
@amitrama na poslední kontrole před 14 dny byli oba otočený KP, což by na přirozený porod nebylo. MUDr. se moc netvářila, že by se ještě dokázali otočit a zatím, podle toho v kterých místech mě kopou, bych řekla, že na to fakt prdí a sedí si tam vesele dál v tureckým sedu s hlavou vztyčenou
No, jsou to lumpici po tátovi
![]()
Další kontrolu (poslední u mé MUDr.) mám teď ve čtvrtek 7.3. a pak příští týden ve čtvrtek 14.3. první kontrolu v porodnici. Tak snad se jich ještě dočkáme ![]()
@Sagema Děkuju, budu držet co mi síly budou stačit
No jako nic jinýho než to zvládnout mi stejně nezbývá - nějak se ven dostat musí
![]()
@lorelai947 Taky jsi mě tím popisem pobavila. Ale chápu, není to žádná sranda. Drž se!
@amitrama Tak to gratuluji. Mě čeká registrace příští sobotu do Podolí. Moc šancí si nedávám. Nevím, jak to chodí u Apolináře, ale už jsem se tady holek ptala, odkdy chodí do rizikovky. A většinou jdou do porodnice až tak ve 32. týdnu…
@L_cie Já jdu na screening zítra. A teda už z toho mám pořádný bobky ![]()
@Sagema ještě za hooodně dlouho, podle utz jsem 14+4
@lorelai947 oba KP
tak to se asi domluvili. Většinou jenom jeden dělá drahoty. Už stejně asi na kotrmelce nemají tolik místa. Jsem zvědavá jestli se tu někdo s přirozeným porodem vůbec najde.
@no.comment tak kdyby náhodou tak u Apolináře místo rozhodně bude, ale možná s dvojčaty by to šlo se tam nějak nacpat. A na screening se naopak těš. Já jsem si tam hezky vrnela jak bylo příjemné je pozorovat. Vůbec jsem nečekala že už jsou tak akční. Teda u nás jenom holčička, chlapeček to hezky prospal.
@amitrama Já jsem právě bojím díky předchozím nezdarům a hlavně díky tomu, že minulý týden můj doktor nemohl jedno mimčo změřit a když ho pak změřil, tak bylo o 5 dní menší než druhé a šíjové projasnění nešlo udělat vůbec. Tak mám prostě strach a zároveň se moc těším až je uvidím.
@Sagema Děkuji
@Sagema je mi 28, ale partner je starší, snad to bude ok. V rodině žádné nemoci nemame, bylo to přirozený a nemáme dvojky ani v rodine…jak dnes říkala sestřička na krvi - zahájili jsme tradici
asi to tak příroda chtěla…
@lorelai947 jo jo jdu i s partnerem, dnes jsem se ještě na krvi ujistovala, že tam může semnou a zda dělají UTZ na břicho. Už se oba těšíme až je uvidíme a hlavně doufáme, že nám ukážou i jakou barvicku vybavicek máme kupovat
trpělivost prostě není moje silná stránka ![]()
@no.comment neboj. já se teda vůbec nebojím, jen se těším. Na špatne vůbec nemyslím a když už náhodou tak partner hned říká - všechno bude dobrý, ty hned strasis
takže já se jen těším a ty se tes taky a určitě to dobře dopadne… ![]()
Tak ten můj chlap byl se mnou jen na prvním utz ještě v CARu,kde jsme se měli dozvědět,zda se chytla obě embrya nebo jen jedno…od tý doby ne
Škoda…jenže od novýho roku má jinou práci a jaksi mu to bylo blbé hned jako se uvolňovat…a že prý co tam uvidí. A nedávno dělal dvanáctky,příští týden má noční dvanáctky,tak že bude mít něco nadelano,tak říkám tak ve 30tt můžeš jít se mnou na utz…a to mám plýtvat den volna,já bych radši v létě apod kecy…no je to jeho boj,víc dětí neuvidí na utz
I na genetiku jsem jezdila sama,na plodovku a to mi pak vyzvedavala ségra…
To je počasí dneska,na spaní…já tady tridila spousty oblečení a ani jsem si neklumcla odpoledne…a zjistila jsem,že fakt do nějaký 74 velikosti nepotřebuju už nic ![]()
Ještě nám chybí matrace do postýlek,chci i nepropustný potahy. Ještě nemáme autosedačky. Jinak by se dalo říct,že máme vše…jo,chůvičky možná ještě. A nevím,co vše budu potřebovat do porodky.
@lorelai947 A v kterým teď přesně jsi? Čekáš jednovajky nebo dvoj…? ![]()