Dvojčata 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3163
7.3.19 13:02

@anezkaop kdyz jsem poprve cekala dvojcatka,tak jsem tvrdila,ze je nemame v rodine. Ale pak jsme zjistili,ze meho taty sestrenice a partnerova taty sestrenice byly jednovajecna dvojcata. Tajze je v rodine mame z obou stran. Ale dvojcatka jsem potratila,pak se mi narodila dcera. No a kdyz jsem otehotnela ted,tak me teda ani ve snu nenapadlo,ze to budou znovu dvojcata.
Gratuluji k tehotenstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
7.3.19 13:44

Mne se zda casto, uz nekolikrat za sebou, ze jsou prozmenu 4! :lol: Asi je to u nas uplne normalni, v noci nam vsem to podvedomi pekne srotuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
7.3.19 13:50

To jo. Já měla dnes celkove krusnou noc… v noci mě vzbudil šílený zaludecni zachvat…jsem myslela, že pojedu na pohotovost…pak do mě přítel nacpal jedlou sodu a po druhem loku jsem :poblion: celou večeři…pak už jsem si dala rennie a bylo lip…až na ty sny no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
8.3.19 11:15

Tak se nám z našich monomono dvojčátek nakonec vyklubali mo-bi :D :srdce: (odhaleno v 17. týdnu)hurá, aspon máme o jednu starost méně :-) a už podruhé nám potvrdili kluky, tak už asi nemá cenu doufat, že by se to změnilo na holčičky :-D Mám doma kupu holčičích věcích, tak si aspon můžu udělat radost a pořizovat vše znovu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3712
9.3.19 13:23

Holky, co už máte miminka - kojíte dvojčátka obě zároveň, tzv. tandemově? :-) Já ano, ale když jsem sama doma, tak to ještě není tak profi a zajímalo by mě, jak zvládáte si je dát na rameno odříhnout, když ten jeden ještě pije?? To je pro mě vyšší dívčí :P
Holky, a kdo by měl tip na dobrou laktační poradkyni z Prahy, honem pište :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
9.3.19 14:26

dvojčata

Ahojte, už delší dobu čtu tuto diskuzi a až dnes jsem si říkala, že se k vám připojím. Pokud to nevadí. Před měsícem mi doktorka potvrdila těhotenství a šokovala mě, že čekáme dvojčátka. Nikdo v rodině je nemá. Doma už mám dva kluky a tohle bylo veeelký překvapení, který jsem asi týden rozdýchávala. Momentálně jsem cca 13 tt. Dneska jsem pokukovala po kočárcích a zajímalo by mě, jestli existuje nějaký, který by byl kratší než 150 cm. Jak to máte vy? Chtěla bych aby seděla mimča naproti sobě, ale asi se nevejdeme do výtahu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
10.3.19 10:22

@tynka12 Gratuluju k dvojčátkům :). My jsme museli řešit kočárek tak aby se vešel do výtahu. Výtah je snad nejmenší co jsem kdy viděla. Takzě jsme koupili kočárek TFK set twin trail *** . Je to docela pálka, ale nenarazila jsem na žádný jiný kočárek který by byl levnejsi ale rozmery stejný. Do výtahu se vlezeme na milimetry. A když budem použvat sportak tak musime nechat sundat madlo ve výtahu. Abych se do vytahu vlezla i ja. Jinak kocarek je perfektní přítel jak ho skladal tak byl z něj nadšený. A to mi prvně nadaval, že chci tak drahy kocarek. Puvodne stal 31tis, v jiných barvach dokonce 40 tis, ale shodou okolnosti meli v našem městě na nej akci a stal necelých dvacet tis. Bohužel z druhé ruky jsem jej nesehnala. A ted nam znama nechala vzkazat at nekupujeme trojkombinaci, at si koupime sportacek a k tomu nejake vlozky/fusaky pro novorozence, ze to staci. Tak muzete kouknout i po tomhle.

Edit admin – smazán odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5447
10.3.19 11:14

@klara1410 my koupili taky TFK,ale Twinner Twist Duo,z 2016, a jen dvojkombinaci…tak už se na něj těším,zatím je v obchodě na skladě v krabici a vyzvednout si ho může manžel klidně až budu v porodce.
My naštěstí máme veliký výtah,jak jsme věžák,tak z bezpečnostních důvodů tu jsou prý ty velké.

Jinak já původně taky koukala po sportacich - Valco a Enzo Twin,že by do nich šly ty vložne tašky,že jak děti budou jarno-letni,že by to třeba stačilo,ale nakonec jsme šli do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
10.3.19 12:39

@tynka12 Ahoj, gratuluji k dvojčatům :kytka: Na tvém místě bych hodně zvážila, zda opravdu pořídit kočárek se sezením za sebou. Prý jak jsou dlouhé tak se s nimi hůř manipuluje (obzvlášť v zimě) - např. zatáčky, nadzvedávání kočárku když chceš vyjet na chodník… Hůř se k dětem dostává, nevidíš na ně…
Radši bych volila kočárek s korbičkami vedle sebe. Většina z nich má šířku do 80cm (kočár TFK, který tu většina z nás bude mít tuto šířku má 100%) což je standardní šířka dveří a myslím, že i výtahy musí tuto minimální šířku mít - to si ostatně můžeš zkusit přeměřit…
Tak radši ještě pořádně popřemýšlej ať pak nelituješ. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
10.3.19 18:39

Kojeni

Ahoj holky.uz nejakou dobu vas tu sleduji.mam 12-ti denni dvojcata a chci se podelit o bezva vychytavku.ja si to nemuzu vynachvalit,co se tyce kojeni.kojim naraz oba dva.a nedovedla jsem si predstavit,jak si tam ty novorozence sama na ten polstar prilozim.mam ten specialni kojici polstar pro dvojcata.ale co mi prijde uzasny-dostala jsem typ od pani,co ma taky dvojcata.pred kojenim je zabalim do tech starych zavinovacek na snurky a kdyz je potrebuju nakojit,tak si je dam kazde z jedne strany vedle polstare a pak uz je chytnu jak balik za ty snurky a prilozim na polstar jedno a pak druhe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
10.3.19 19:17

@mataa ahooooj :mavam:
Heeej, tak to opravdu moc díky, pořád jsem přemýšlela jak to budu dělat a toto mě opravdu nenapadlo :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
10.3.19 20:22
@mataa píše:
Ahoj holky.uz nejakou dobu vas tu sleduji.mam 12-ti denni dvojcata a chci se podelit o bezva vychytavku.ja si to nemuzu vynachvalit,co se tyce kojeni.kojim naraz oba dva.a nedovedla jsem si predstavit,jak si tam ty novorozence sama na ten polstar prilozim.mam ten specialni kojici polstar pro dvojcata.ale co mi prijde uzasny-dostala jsem typ od pani,co ma taky dvojcata.pred kojenim je zabalim do tech starych zavinovacek na snurky a kdyz je potrebuju nakojit,tak si je dam kazde z jedne strany vedle polstare a pak uz je chytnu jak balik za ty snurky a prilozim na polstar jedno a pak druhe.

Ježíš já teda nevím ale hrozně mě pobavila představa jak si ty děti drzis za snurky a manipulujes a nimi :D :D :D ale jinak to bude asi dobrej tip…jen teda asi nejsem tak daleko abych si to dokazala představit 8o snad si na tenhle tvůj příspěvek vzpomenu až budu mít doma kojici polstar a zavinovacku :palec: :potlesk:
A jak to jinak jde s dvojcatky? Já myslím, že všichni jsme tu hrozně zvedave na všechny rady a tipy a zkušenosti těch, co ty male už mají doma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5447
10.3.19 21:24

@mataa dobrej tip :)

No holky,my dneska byli na rodinné sešlosti a hlavně se tam řešilo,jak asi jako budu ty dvě kojit,brát a tak :lol: Docela sranda,jak se v tom babrali :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
10.3.19 22:06

@suzka1 Tandemove kojeni je nejlepsi, jak pro tvorbu mleka, tak pro Tvuj cas. Ja se snazila ji dat odrihnout tak, ze jsem ji podebrala jednou rukou pod zadama, trochu se k ni ohnula, pritiskla si ji na rameno a zvedla. Mela jsem celou ruku az po loket pod jejima zadama a rukou drzela hlavu. Nebo jsem ji jen o tu ruku pod zady podeprela a lehce nadzvedla do takoveho polosedu. Nevim jestli jsem Ti pomohla, nejde to moc popsat… ale jak tu nekdo psal, tak v zavinovacce se berou na kojeni fakt dobre, nestrkaji ruce na prsa atd. Hlavne ta zavinovacka drzi trosku i tu hlavicku. Laktacni poradkyni vyuzij pani Ivanu Fisherovou, jestli jeste funguje, ja ji mela u syna pred 4 roky a je velmi zkusena. Drzim moc palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
10.3.19 22:09

Jo a jeste je dobre si ten kojici polstar pro dvojcata podeprit na kazde strane polstarem, aby se ditka neskutalela dolu a polstar nesjizdel moc dolu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí