Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky,taky jste mely jedno mimco stale na stejnem miste? Mam angelsound ,obcas poloucham srdicka. A jedno mimco mi prijde,ze je stale dost dole na jednom miste. Kdyz jsem byla na prvotrimestralnim screeningu,tak neslo to jedno poradne zmerit,jak bylo natlacene dole ..
Jsem teď ve 23+1 a fotky jsem fotila tyden zpet. A rozdil tam moc neni oproti dnešku. Mimča leží svisle vedle sebe a pohyby už i vidím pouhym pohledem. Dokonce první pohyby jsem zaznamenala pohledem uz v 15.tt pak byl chvli klid a od 20.tydne je citim a vidim pravidelně každý den
. Akorad mam jednu placentu ve predu a nizko takže by mohla přesáhnout porodní cesty a tímpádem by hrozil císař. Ale prý je pořád možnost že se vytáhne spolu s dělohou nahoru a bude to ok. Poprvé od těhotenství jdu na kontrolu až po 3 týdnech. Jinak co 14 dní ale to tak máte asi také. Strie zatím na zadku 2 a trochu prsa popraskaly. Bricho zatím ok ale delaji se mi potnicky na starnach bricha a žeber. Jdete nektera taky na kožní? Vylezly mi znaménka a jedno svědí tak raději jdu na kontrolu. K tomu holení: tak jsem se ted zeptala a klasika co jsem mohla čekat : těhotenství není nemoc a jestli nemám zrcátko. A že zatím mám furt malé břicho. Takže asi tak…
Jinak znám se ted narodila holčička s 500g ve 24 tt. Začala se odlučovat placenta a mala musela jit ven. Zatím se ji daří velice dobře. A známe se narodil kluk kvuli preeklampsii se 700g nějak v 7.měsíci a taky to zvládá. Takže přestávám mít takový strach co by kdyby… Přece jen jsou už v nemocnicích jinde než kdysi.
@klara1410 Myslím, že ve 24tt jsem už holení sama nedávala. Prvně mi přítel držel zrcátko, teď už musí celou práci obstarat on
když mám dát ruku přes bříško, tak to bolí.
@klara1410 Mimča narozená po ukončeném 24tt už se běžně zachraňují
Znám jednu, co měla holčičku ve 29tt s váhou něco málo přes kilo, dnes jí jsou dva roky a je moc šikovná.
@klara1410 @Nugetkka Kdybych se holila se zrcátkem, tak se asi pořežu
Když už jsem si přes břicho dolu neviděla, tak prostě jednoduše po hmatu a buď jsem to zkontrolovala zrcátkem nebo přítel (pokud zrovna neholil on).
@no.comment já mám taky angelsounds a prvý krát jsem jedno našla v 9tt. Pořád plus mínus stejne místo. Druhé se povedlo najít až 13tt. U obou mám placentu vepředu takže teprve teď je slyším úplně jasne. Jak už jsou větší tak už nejde někdy poznat kdy už slyším to druhé. Mám je ale vedle sebe.
@amitrama myslela jsem , že angelsounds je přívešek na dlouhém řetízku který vydava zvuk u bříška a dite na nej pak kladne reaguje po porodu. Jak mimca teda poslouchate ? je to něco jinho nebo se uplne pletu
?
@klara1410 to si pletes. Angelsound je prave pristroj na poslouchani srdicek. Vypada to jako walkman
najdi si to na internetu
Příspěvek upraven 17.03.19 v 15:21
Tak taky pridavam nedelni update pupenda. Nevim, nevim, ale na 25t mi prijde dooost velky
Hrozne bych se necim poradne nacpala, ale to mi pak prijde, ze mi pukne
Mam hlad!
Jinak nahore 7kg, tedy minuly tyden, doma se radeji nevazim, jen vzdy stejne u dr
![]()
https://esoteria.cz/…bola-zelena/ Ja znam tady tohle jako angelsound
. A nevedela jsem že se takhle jmenuje i pristroj na poslech srdíček.
@no.comment píše:
@L_cie ja jsem dnes 14+1
Super. To jsme na tom tak stejne 😁
@klara1410 píše:
Jsem teď ve 23+1 a fotky jsem fotila tyden zpet. A rozdil tam moc neni oproti dnešku. Mimča leží svisle vedle sebe a pohyby už i vidím pouhym pohledem. Dokonce první pohyby jsem zaznamenala pohledem uz v 15.tt pak byl chvli klid a od 20.tydne je citim a vidim pravidelně každý den. Akorad mam jednu placentu ve predu a nizko takže by mohla přesáhnout porodní cesty a tímpádem by hrozil císař. Ale prý je pořád možnost že se vytáhne spolu s dělohou nahoru a bude to ok. Poprvé od těhotenství jdu na kontrolu až po 3 týdnech. Jinak co 14 dní ale to tak máte asi také. Strie zatím na zadku 2 a trochu prsa popraskaly. Bricho zatím ok ale delaji se mi potnicky na starnach bricha a žeber. Jdete nektera taky na kožní? Vylezly mi znaménka a jedno svědí tak raději jdu na kontrolu. K tomu holení: tak jsem se ted zeptala a klasika co jsem mohla čekat : těhotenství není nemoc a jestli nemám zrcátko. A že zatím mám furt malé břicho. Takže asi tak…
Mi přijde že nemáš tak velké bříško… je vidět co ženská to rozdíl ![]()
@Sissi1112 píše:
Tak taky pridavam nedelni update pupenda. Nevim, nevim, ale na 25t mi prijde dooost velky![]()
Hrozne bych se necim poradne nacpala, ale to mi pak prijde, ze mi pukne
Mam hlad!
Jinak nahore 7kg, tedy minuly tyden, doma se radeji nevazim, jen vzdy stejne u dr
![]()
Já myslím, že je akorát ![]()
@L_cie udájně je male na to že jsou dva. Ale nemám s čím předtím porovnat
. Budou to nase první děti.