Dvojčata 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2054
19.3.19 11:45

Holky na kolik vás cca vyšla vybavicka pro děti komplet? My žádné před tím neměli, takže vše kupovat… nějaké oblecko apod dostanu asi od ségry nebo rodina koupi, ale budu li počítat, že ne tak jsem si teď dělala orientačně přehled a jsem na nějakých 85 tis minimálně…počítám spíš že vyleze ke 100 tisícům Proto že jsem určitě v seznamu na něco zapomněla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1367
19.3.19 12:12

@L_cie Záleží na tom, jak moc budeš náročná :mavam: My taky nic neměli, něco jsme dostali, něco pořídili z druhé ruky, něco koupili nové a to máme v plánu zase prodat dál. Vše důležité již máme, teď ještě budeme kupovat kolotoče nad postýlku a nějaké hračky, možná ještě udělám jednu objednávku plen a ubrousků. Kolik jsme za výbavičku dali jsem přesně nepočítala ale 100 ani 85tis. určitě ne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5447
19.3.19 12:20

@L_cie Ježíš,to máte taky starosti… :roll: jak to dopadlo nakonec?

Já oblečení skoro vše dostala,nebo mám po malým. I 4 sady povlečení,který teda zatím nebude potreba. Dvě deky jsem měla.

A když vezmu,co zatím máme koupené…
Kočárek 18,ale bez plastenek,a různých kravin. Taška na kočárek 600,hnízdečka 800, autosedačky 1500, 2× nákup v Maxovi to je 2 litry skoro…postýlky 2000,ale ještě nejsou matrace…zatím mám plenky zhruba za 1000,–. Včera ještě 2 deky v Pepcu,to byly 200. Nějaký oblečení jsem kupovala,ale jestli jsem koupila za 800,max možná… Jo ta tvrdá přebalovací podložka za 400. A nevím jestli ještě něco? Hračky nějaký mám po malým a zatím jsem nic nekupovala,snad dostaneme? Chtěla bych nějaký obyč chůvičky,do tisicky..a víc mě teď nenapadá..? Kdybych otevřela skříň,asi bych věděla…museli jsem koupit ještě jednu užší skříň,to je dvojka no…a tím,že hnízdečka mám s Mickey hlavou,tak jsem ještě koupila plyšového Mickeyho a Minnie,aby měli svého plyšáka,plus 2 povlaky na malý polštářky taky s M a M :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5447
19.3.19 12:24

@Nugetkka kolotoč no …taky zatím nemám a nevím zda mít..kdyžtak dáme někomu tip :) jaký máš zásoby plen a ubrousků?
Já teda zatím tu mám 5 balíků jedniček Dada a jedny Pampers,a jeden balík dvojek Dada a balík dvojek z Rossmannu. Ubrousky asi 3 ctyrpacky (Bella,Rossmann,Pampers) a jedny Babylove s tou krabičkou a nevím. A jedny přebalovací podložky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
19.3.19 12:45

@L_cie Ty jo, 100 tisíc? To mi přijde dost. Ale je fakt, že jsem se s dcerou dostala na částku nějakých 35 tisíc. Teď teda budeme muset koupit jednu autosedačku, jednu postýlku a výbavu do ní, oblečení nějaké mám. To nejmenší v neutrálních barvách, ale to se bude pak dokupovat postupně až se mimča narodí. I když vlastně pro dvojčátka asi bude potřeba menší velikost, takže asi něco budu muset nakoupit. Ale tak na bazárcích se dají sehnat krásné kousky. Za mě je zbytečnost kupovat vše nové, protože třeba zrovna z toho oblečení fakt strašně rychle vyrostou. Dcera ani všechny neunosila. Největší položkou bude určitě kočárek. Uvidím, jak bude vycházet v obchodech, ale nebude mi vadit ani bazarový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
19.3.19 13:23

No zrovna kocarek a autosedacky a asi nabytek budeme chtít nový no. Hračky jsem tam nepočítala vůbec. Pleny bych chtěla zkusit používat látkové, ty nějaké dostanu od ségry plus asi oblecko taky, ale to považuji za menší položky. Spíš ty chuvicky, odsavacku, monitor dechu, matrace a věci do postylky… no uvidime, kam se nakonec dostaneme. Oblecko a nějaké třeba dudliky taky asi dostaneme no, ale raději jsem tam dala vše. Krom teda hraček, hrazdicky, a kojici polstar jsem tam ještě nepočítala…plus pobyt v porodnici, tehotenske oblečení… ježíš to bude 100 jen to hvizde… no mě klepne :zed: 8o

Příspěvek upraven 19.03.19 v 13:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1367
19.3.19 13:27

@L_cie Ještě mě napadá investice do monitorů dechu, kdo bude pořizovat ;)
@sonci82 Já mám 10balíků Dada jedniček, 4balení ubrousků a troje přebalovací podložky. Buď ještě stihnu něco dokoupit, nebo koupím až podle potřeby. Vždyť když to objednáš, tak to mám během dvou dnů doma :palec:
@no.comment My kočárek kupovali bazarový, trojkombinace za 7tis. Stejně musíme sehnat ještě jeden na zahradu k babičce a na další léto asi nějaké golfky. Takže jsme ani víc investovat nechtěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
19.3.19 13:29

@sonci82 jinak se sousedkou to dopadlo tak, že je to tuplovana kráva… už včera tu dělala scény, vzbudila mě, tak jsem na ni nebyla moc příjemná a snažila se ji vysvetlit, že u nás je voda už dávno vypnuta a že jestli ji to teče do bytu že to bude trubkama a že to fakt v 9 večer nijak nevyřešim. Chtěla ať se k nim jdu podívat, tak jsem šla, ale uprostřed chodby jsem se otočila a zpět protože na mě pořád štěkala, tak jsem ji řekla, ze na to fakt nejsem zvědavá a že ji tam pošlu pak partnera. Partnera tam šel cca za 30 min když dorazil domů asi v 10 večer…na něj prý už byla v klidu. Dnes jsem volala majitelce. Ta byla v pohodě, prý at sezenem instalatera aby nám to opravil, že nám to pak proplati. A ať jdu k soudce to nafotit…tak jsem ač nerada šla a evidentně v 9:30 dopoledne zase spala ona, tak jsem ji vzbudila a poslala mě do prdele, že se na to nejdřív podívá jejich pojišťovak a že podívat jsem se měla jít včera a zabouchla mi dveře. Jsem byla tak vztekla. Ze mě akorat z toho rozbolela hlava a žaludek…tak jsem googlila…pojistka bytu se na to nevztahuje, ta je jen na naší domacnost…pokud mají oni pojistku bytu mělo by to jít z ní a případně by to po nás pojišťovna mohla vymáhat, ale neměla by protože to nebylo našim zavinenim. A nebo se dohodnout a opravit to na naše náklady…ale jestli se s ní nebude dát mluvit tak její smůla. Je to taková mala seschla carodejnice…měla jsem chuť ji chytit pod krkem krávu jednu. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
19.3.19 15:10

@L_cie tak to znám, takovou hysterku jsme taky měli v baráku. Vadilo jí, že děti dupou a dělají hrozný kravál - dle jejích slov. Přitom máme děti vychované, nejsem z těch alternativních matek, kde můžou děti všechno. Dokonce si objednala hlukoměr, aby dokázala, jak jsme hluční - samozřejmě žádné nadlimitní hodnoty naměřeny nebyly. Když jsme se nastěhovali, taky se nám povedlo ji vytopit, ovšem slyšela jsem hadici vyskočit z vany, tak té vody byla troška. Vymalování chodby to spravilo. Ještě jsme ji neznali a dali jí 1000 Kč na opravy. Toho lituji. Když popisuješ její chování, tak jí určitě nic nedávejte, obzvlášť, když to nebylo vaším zaviněním. Ještě šířila paniku, že od našich nájemníků k ní dolezly štěnice - po desinsekci vyšlo najevo, že štěnice měla v bytě jen ona.
Pardon za vsuvku, musela jsem reagovat. Občas vás pročítám a obdivuji, já čekám jedno mimi, jsem 35. tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
19.3.19 15:21

@L_cie to je ale blbka,boze. Nech chlapa,at za ni jde on sam.
No kdyz se to vezme polozka po polozce,tak je pravda,ze je toho dost a ono tak naskace…
Latkovek mam pres 100,jeste po priteli :) S dcerou jsem latkovala pres pul roku a znovu do toho nejdu. Sice je to uspora penez,ale byt misto,kde se ty pliny skladuji. Po case me prestalo bavit se hrabat v tech pokadenych plinkach a hlavne i pri tom skladovani to byl poradny smradek. Ono i treba pokadenych 5 plinek zavrenych v kybliku je teda sila :-) A co mi pak nejvic vadilo,ze dcera musela mit minimalne o cislo vetsi obleceni,aby se ji tam vesla ta latkovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1367
19.3.19 15:22

@L_cie @Rumpepurda Jo holky, sousedy se nevybíráme… naši si do bytu pořídili vlčáka. Už 2× jsem měla se sousedkou rozmluvu o úklidu společné chodby a že ty chlupy a smrad tam vážně tolerovat nebudu a že pokud to nejde jinak, tak musí uklízet každý den. Od té doby se to aspoň trochu zlepšilo. Teď zase úklid vynechávám já :lol: na schody už vážně nemám sílu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
19.3.19 15:23

Jo a doporucuji se podivat,co vse proplaci pojistovna.Moje dava prispevek 1000 kc na monitor dechu,chuvicku apod. A prispevek rodice lze prenechat pro dite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
19.3.19 15:51

Tak na kontrolu ve čtvrtek už nedorazím...

Ahoj holky, tak já už to mám za sebou.
Dnes ráno ve čtyři hodiny mi začala odtíkat voda, tak Honza dovalil z práce a kolem páté jsme dorazili do porodnice. Pak už to lítalo. Udělali mi jen UTZ, svlékli, odvezli na sál, nachystali, uspali a v šest už manžel kluky choval :andel: :srdce: :srdce:
Probuzení z narkózy bylo šílený, ale naštěstí mě začali dopovat veselýma drogama tak bylo za pár hodin lépe. :lol:
Děti mi pak přivezli v jednu hodinu na kojení, tak už jsem je mohla pomazlit. Míry mají luxusní a i podle fotek jsem si říkala že jsou to macci, ale ve skutečnosti jsou tak strašně malincí! Neumím si představit jak musí naživo vypadat třeba jen dvoukilový miminko… 8o

36+4tt
Michal, čas 5:52, 2830g, 48cm
Adam, čas 5:53, 2950g, 48cm

No a jinak mi to teda ještě pořád nedochází, že jsem vlastně MÁMA :oops: :D

P.S. fotky mi nejdou načíst, tak dodám později :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
19.3.19 16:18
@Rumpepurda píše:
@L_cie tak to znám, takovou hysterku jsme taky měli v baráku. Vadilo jí, že děti dupou a dělají hrozný kravál - dle jejích slov. Přitom máme děti vychované, nejsem z těch alternativních matek, kde můžou děti všechno. Dokonce si objednala hlukoměr, aby dokázala, jak jsme hluční - samozřejmě žádné nadlimitní hodnoty naměřeny nebyly. Když jsme se nastěhovali, taky se nám povedlo ji vytopit, ovšem slyšela jsem hadici vyskočit z vany, tak té vody byla troška. Vymalování chodby to spravilo. Ještě jsme ji neznali a dali jí 1000 Kč na opravy. Toho lituji. Když popisuješ její chování, tak jí určitě nic nedávejte, obzvlášť, když to nebylo vaším zaviněním. Ještě šířila paniku, že od našich nájemníků k ní dolezly štěnice - po desinsekci vyšlo najevo, že štěnice měla v bytě jen ona.
Pardon za vsuvku, musela jsem reagovat. Občas vás pročítám a obdivuji, já čekám jedno mimi, jsem 35. tt

Hlukomer…no to jsi mě pobavila :D :D lidí jsou dementi někteří fakt…to je škoda slov i nervu

@Nugetkka to je taky asi radost no. Chudak i pes ty jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
19.3.19 16:21
@lorelai947 píše:
Ahoj holky, tak já už to mám za sebou.
Dnes ráno ve čtyři hodiny mi začala odtíkat voda, tak Honza dovalil z práce a kolem páté jsme dorazili do porodnice. Pak už to lítalo. Udělali mi jen UTZ, svlékli, odvezli na sál, nachystali, uspali a v šest už manžel kluky choval :andel: :srdce: :srdce:
Probuzení z narkózy bylo šílený, ale naštěstí mě začali dopovat veselýma drogama tak bylo za pár hodin lépe. :lol:
Děti mi pak přivezli v jednu hodinu na kojení, tak už jsem je mohla pomazlit. Míry mají luxusní a i podle fotek jsem si říkala že jsou to macci, ale ve skutečnosti jsou tak strašně malincí! Neumím si představit jak musí naživo vypadat třeba jen dvoukilový miminko… 8o

36+4tt
Michal, čas 5:52, 2830g, 48cm
Adam, čas 5:53, 2950g, 48cm

No a jinak mi to teda ještě pořád nedochází, že jsem vlastně MÁMA :oops: :D

P.S. fotky mi nejdou načíst, tak dodám později :mavam:

Oooooh velká gratulace! Dlouho si vydržela a kluky máš veliký. Paráda!
Na fotky se moc těším.

A jak zvládáš po císaři? Jaké to je? Povídej, prehanej… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí