Dvojí občanství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mrs.gendy
5.2.14 23:06

Chci obnovit diskuzi
a to dotazem, jake bude mit automaticky obcanstvi me dite. Ja jsem ceska a pritel egyptan. On zije v rakousku na vizum a ja si vyrizuji trv. pobyt. co nejdrive se chceme vzit.bude mit male automaticky rakouske nebo ceske po me? Nebo jen rakouske a ceske mu potvrdim potom v cr?
dekuji za odpovedi

• Citovat
  • Upravit
1166
5.2.14 23:10

Nevím, jak je to v Rakousku, jestli tam vzniká nárok na občanství porodem (v ČR třeba ne). Ale každopádně české občanství po tobě mít bude automaticky. Jen si pak po porodu zajedeš na matriku do ČR, kde ho nahlásíš (protože úřady tady o tom, že se ti narodilo dítě nebudou mít tušení)a vystaví mu český rodný list.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
5.2.14 23:15

@mrs.gendy
pokud se nic nezmenila, tak narozenim v Rakousku narok ma obcanstvi nevznika. tudiz bude mit ceske po tobe a kdybys chtela, tak asi muze mit i egyptske.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
5.2.14 23:16

@Daduka me jde hlavne o to aby melo ceske…z logickych duvodu ;) dekuji

• Citovat
  • Upravit
11117
5.2.14 23:18

@mrs.gendy
to mit bude. vyridit se to da i na ambasade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
5.2.14 23:22

@Ali-Ali egyptske ne e
akorat jsem cetla ze z dane zeme nemuzu vycestovat s ditetem, ktere nema jeste doklad, RL…pry je to na ochranu pred obchodovanim s detmi…no jo ale kam si ho po porodu mam napsat aby me nestopli na hranicich a nebyl problem :nevim:
ale na matriku, kdyz pujdeme nahlasit jmeno a prijmeni male (pred porodem) tak to normalne tu v rakousku ze?

• Citovat
  • Upravit
11117
5.2.14 23:23

@mrs.gendy
ne, rovnou na ambasadu. oni ti vydaji pro mimco i pas. na ceskou matriku uz pak nemusis podle me vubec, oni to do CR nahlasi.
s mimcem bys fakt nemela pres hranice, aniz by melo doklad. a RL se za doklad v tomto smyslu nepovazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
5.2.14 23:26

@Ali-Ali ok…dekuju ;)

• Citovat
  • Upravit
413
6.2.14 00:10

Zastupitelsky urad za tebe muze zaridit rodny list ditete, ale obvykle to trva dele nez kdyz si to vyridis v cesku sama, napred je nutne ziskat potvrzeni o statnim obcanstvi pro dite, to je v praze, ale matrika je schopna si to zaridit sama a pak se teprve vystavi rodni list a posleze pas ditete.. pokud potrebujes vycestovat do ceska a dite jeste nema rodny list ani pas cr, tak ti na ambasade na pockani vydaji takovy nouzovy pas ktery plati jenom napriklad pro cestu z rakouska do cr a zpet a platnost je omezena, ale jelikoz je rakousko kousek a pojedete do cr nejspis autem, tak to neni ani potreba:) ja jsem si ten urgentni pas vyrizovala, protoze jsem letela, ale je lepsi ho mit clovek nikdy nevi.. co se tyka obcanstvi, tak obe zeme musi dovolovat dvoji obcanstvi, nevim jestli Egypt povoluje, na rakouske obcansetvi nema narozenim v zemi pravo, muj manzel je turek a turecko dvoji obcanstvi dovoluje, takze nase dcera ma obcanstvi ceske a turecke, ale holandske ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
6.2.14 00:20

@denizperi ten papirek na cestovani si radsi vyzvednu az pojedem…clovek fakt nikdy nevi ;) dekuji
jeste by se mi hodila rada, jak na toho mojeho…za boha nedokaze pochopi proc jako bude mit automaticky ceske obcanstvi po me a ne rakouske, kdyz se tu narodi a proc nebude mit egyptske po nem…kdyz mu to vysvetluju, tak mi proste rekne, ze to tak nenj a ze se na to zepta…jeste ty moje hormony do toho a nejradsi bych ho fakt :zed:
pan tvorstva
ale to uz jsem odbocila :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
15995
6.2.14 05:24

@mrs.gendy : Normalne, at si nastuduje, za jakych podminek dava obcanstvi Rakousko, CR a Egypt a bude mit jasno ;) Jinak jsem zjistila, ze spousta lidi zije v tom, ze dite ma automaticky obcanstvi podle mista narozeni…snad to tak kdysi i byvalo
At si to klidne zjisti sam, jestli chce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
6.2.14 06:51
@mrs.gendy píše:
@Ali-Ali egyptske ne e
akorat jsem cetla ze z dane zeme nemuzu vycestovat s ditetem, ktere nema jeste doklad, RL…pry je to na ochranu pred obchodovanim s detmi…no jo ale kam si ho po porodu mam napsat aby me nestopli na hranicich a nebyl problem :nevim:
ale na matriku, kdyz pujdeme nahlasit jmeno a prijmeni male (pred porodem) tak to normalne tu v rakousku ze?

som zo SR, zijem v CR..s malym sme v jeho 2mes isli na SK..bez dokladu..vycestovat by si nemala, problem by skorej mohol byt, ked by sa hladalo nejake dieta a tvoje by popisu odpovedalo, tak by Ti ho mohli vziat..my sme vzali so sebou ken RL, ale ten by nam bol k prdu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
6.2.14 08:00

@mrs.gendy ja to budu dělat na ambasádě, naše díte bude mit dvojí občanství. Nez se vyřídí české doklady a to trva, oddací list jsem dostala po více nez třech měsících, budeme sedět doma :) u me je jednodušší ze žijeme v zemi otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
6.2.14 08:01

@beruska9 to platilo i driv v málo zemích a ted jich je jeste méně :nevim: asi podle USA :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
6.2.14 08:07
@mrs.gendy píše:
@denizperi ten papirek na cestovani si radsi vyzvednu az pojedem…clovek fakt nikdy nevi ;) dekuji
jeste by se mi hodila rada, jak na toho mojeho…za boha nedokaze pochopi proc jako bude mit automaticky ceske obcanstvi po me a ne rakouske, kdyz se tu narodi a proc nebude mit egyptske po nem…kdyz mu to vysvetluju, tak mi proste rekne, ze to tak nenj a ze se na to zepta…jeste ty moje hormony do toho a nejradsi bych ho fakt :zed:
pan tvorstva
ale to uz jsem odbocila :mrgreen:

netuším jak to ma Egypt ale české je automaticky pokud je rodič cech. Takze egyptské by tak taky mohlo byt. Pokud ho získá jen tím, ze otec ukáže na sve ambasádě ze on je otec, tak toho moc nenadelas. Ja treba chápu ze otec mého díte chce aby mělo obě občanství. ale zase žijeme v jeho zemi :) nebudu porad vystavovat povoleni k pobytu atd :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí