Dvouletá RD a přihlášení na ÚP

178
3.7.14 10:25

Dvouletá RD a přihlášení na ÚP

AHOJKY ŽENY :-)

Mám na vás dotaz, ty které s tímto mají nějaké zušenosti. Byla jsem se hlásit na Úp po dvouletém rodičáku. Mám nárok na podporu? Z čeho se vypočítává. Když jsem po rodíčáku teď na Úřadu práce, mám to hlásit mé pojišťovně, že jsem na pracáku? Já a ůj syn máme stejnou pojištovnu..Moc děkuji za odpovědi, paní na pracáku nebyla moc ochotná :((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
688
3.7.14 10:27
@Janka001 píše:
AHOJKY ŽENY :-)Mám na vás dotaz, ty které s tímto mají nějaké zušenosti. Byla jsem se hlásit na Úp po dvouletém rodičáku. Mám nárok na podporu? Z čeho se vypočítává. Když jsem po rodíčáku teď na Úřadu práce, mám to hlásit mé pojišťovně, že jsem na pracáku? Já a ůj syn máme stejnou pojištovnu..Moc děkuji za odpovědi, paní na pracáku nebyla moc ochotná :((

Na pojišťovnu hlásit, mění se kategorie kam tě zařadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.7.14 10:34
@Janka001 píše:
AHOJKY ŽENY :-)Mám na vás dotaz, ty které s tímto mají nějaké zušenosti. Byla jsem se hlásit na Úp po dvouletém rodičáku. Mám nárok na podporu? Z čeho se vypočítává. Když jsem po rodíčáku teď na Úřadu práce, mám to hlásit mé pojišťovně, že jsem na pracáku? Já a ůj syn máme stejnou pojištovnu..Moc děkuji za odpovědi, paní na pracáku nebyla moc ochotná :((

Hlásit jo. A tvůj zaměstnavatel tě propustil pro nadbytečnost? Nebo jsi měla smlouvu na dobu určitou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
3.7.14 10:39

Ok, tak ještě zaběhnou na pojišťovnu..Před mateřskou jsem byla nezaměstnaná..jen vím že paí mi na ÚP řkla že nárok na podporu mám, ale neřekla mi kolik to bude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
3.7.14 10:45
@Janka001 píše:
Ok, tak ještě zaběhnou na pojišťovnu..Před mateřskou jsem byla nezaměstnaná..jen vím že paí mi na ÚP řkla že nárok na podporu mám, ale neřekla mi kolik to bude..

To asi bude ta nízká kolem 3000,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.7.14 10:50
@Janka001 píše:
Ok, tak ještě zaběhnou na pojišťovnu..Před mateřskou jsem byla nezaměstnaná..jen vím že paí mi na ÚP řkla že nárok na podporu mám, ale neřekla mi kolik to bude..

ele a to sis mohla jako nezaměstnaná volit délku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
3.7.14 10:52

To, co jsem zjišťovala mě dost vyděsilo:
Další omezení pak platí pro ty, kdo nikdy nepracovali nebo pro ty, co splňují jen částečně podmínku odpracované doby. To se týká například maminek po rodičovské dovolené nebo i dalších případů. V takovém případě se vyplácí tabulková částka, která představuje:

1 a 2 měsíc = 15% z průměrné mzdy v ČR, tj. v roce 2014 je to částka 3662 K
3 a 4 měsíc = 12% z průměrné mzdy v ČR, tj. v roce 2014 je to částka 2929 Kč
5 a další měsíc = 10% z průměrné mzdy v ČR, tj. v roce 2014 je to částka 2685 Kč :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
3.7.14 10:54

@Bábrdl mohla, pokud otec dítěte pracoval, nebo měla dobu určitou těsně před nástupem na MD..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
3.7.14 11:03

Holky před nástupem na Rodičák jsem byla 4 měsíce nezaměstnaná, měla jsem smlouvu na dobu určitou, tak mě zaměstnavatel dohodou propustil,4 měsíce před nástupem na MD,.Jen se ptám zda teď alespoň něco dostanu než nastoupím do práce, Nastupuji do nové práci za 2 měsíce na zkrácený uvazek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
3.7.14 11:04

Hlavně jsem chtěla vědět jak je to stou pojišťovnou..Holky tam taky platí nahlásit se do 8 dnů??Tá žába z pracáku se ani nezmínila :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
3.7.14 11:09
@Janka001 píše:
Holky před nástupem na Rodičák jsem byla 4 měsíce nezaměstnaná, měla jsem smlouvu na dobu určitou, tak mě zaměstnavatel dohodou propustil,4 měsíce před nástupem na MD,.Jen se ptám zda teď alespoň něco dostanu než nastoupím do práce, Nastupuji do nové práci za 2 měsíce na zkrácený uvazek…

on tě propustil dohodou, nebo ti vypršela smlouva? to jsou dvě rozdílné věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
3.7.14 11:11
@Janka001 píše:
Hlavně jsem chtěla vědět jak je to stou pojišťovnou..Holky tam taky platí nahlásit se do 8 dnů??Tá žába z pracáku se ani nezmínila :cert:

Ano do 8 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
3.7.14 11:12
@korin77 píše:
on tě propustil dohodou, nebo ti vypršela smlouva? to jsou dvě rozdílné věci…

Není to v tomto případě jedno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.7.14 11:16
@Janka001 píše:

Vypadá to, že dostaneš to, co psala @korin77 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
3.7.14 11:16

No vypršela mi smlouva…ok 8 dnu to stíhám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat