Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nase napriklad dnes nespi uz dve hodiny. Prevaluje se, ale spanek zadny. A nekdy spi celou noc, nekdy se vzbudi…nic s tim neudelas. Taky nespis celou noc.
Mam taky dvouletyho a v noci se vzbudi a chce i mliko
a me 2-3× za noc neprijde jako hodne
nas se ale vzbudi, napije se, nebo si da o mliko a lehne a spi dal.. tak nevim jestli vas hned spi nebo mezi tim hodinu rve?
Mam doma to same
Kdyby se jen vzbudil a zase usnul, tak to neresim, ale ten nas spusti hystericky krik a mne pak busi srdce jeste hodinu…
@e008 píše:
Mam doma to sameKdyby se jen vzbudil a zase usnul, tak to neresim, ale ten nas spusti hystericky krik a mne pak busi srdce jeste hodinu…
tak to ja nastesti neznam(musim zaklepat) on si kolikrat treba sedne v postylce neco mumla a je mimo.. ja mu reknu udelej haji a on si lehne a spi dal
no nebo chce mleko, tak mu dam mleko on se napise a lehne a spi
ale vetsinou se tedauz budi jen jednou a po druhy treba uz za deset minut
no a obcas se mu neco zda a chce ke me
![]()
@a12 Tak to mas zlaty. Ja uz premyslim, ze to reknu dr., jestli v noci nema treba krece, nebo fakt nevim. Vcera me tak vydesil, zarval jako by ho nekdo pichnul. Ale je to maman, vyzaduje porad moji pritomnost, mozna se mu neco zda a boji se…
@e008 píše:
@a12 Tak to mas zlaty. Ja uz premyslim, ze to reknu dr., jestli v noci nema treba krece, nebo fakt nevim. Vcera me tak vydesil, zarval jako by ho nekdo pichnul. Ale je to maman, vyzaduje porad moji pritomnost, mozna se mu neco zda a boji se…
no to se mu mozna neco zda
nas takhle obcas vykrikne a pak povida co to bylo? a naposledy prej nakej had
neco se mu zdalo no.. a on ted ma teda obdobi ze chce usinat ve velky jak rika.. takze v nasi posteli
tak uz se tesim az bude mit pokojicek, ze ho zkusim tam do jeho velky postele
tak jsem na to zvedava
taky je to maman ![]()
Spi hned. Staci ji rict, ze jsem tu (kdyz za ni prijdu). Zadne jako byti vzhuru se v noci nekona. Uklidnin ji a spi dal.
Myslím, ze je to celkem normální. Nas se tak budil taky, ale byl třeba hodinu vzhůru. Prostě v noci zpracovává všechno, co přes den zažil. Ted mu budou tri a uz spava celou noc, maximalne chce obcas zakrýt nebo se ujistit, ze neni sam.
@e008 píše:
Najdi si termin nocni desy
@jenny.fields No ma to uz od narozeni a meni se intenzita, klasicke nocni besy se podle me neobjevuji tak brzy. Ale ja jako mala se taky dost bala v noci, byla jsem namesicna a mluvila ze spani, asi to zdedil.
Taky se nám budí. Buď „mama? cssss“ (počůral se) nebo „koko?“ (rozhodl se, že je čas na svačinku) nebo „né né né!“ (něco se mu zdálo). Pokaždé pochovám, případně ho převlíknu i s postelí, najdu lahev s pitím nebo mu dám kousnout rohlíku. A jde se spát. Stává se to docela často. Překvapivě ale zcela nadšeně spolupracuje při převlékání, i když se zavřenýma očima
A i poslepu a potmě pozná, že jsem mu z postele odstranila autíčka, což je další z důvodů, proč se budí. Vztyčí se v postýlce, vyleze a všechny si je tam zase naskládá. ![]()
Dvakrát az třikrát mi prijde v poho
ty se taky tak budis jen si to neuvědomujes a hned zase usinas. U nás je to stejne - občas chce napít, ale většinou mu stačí pohlazeni a spí dal. Jednou za čas se budí vlastním pláčem ze sna a to jsou vždycky šoky. ![]()
Náš se budí co tri hodiny. Dva mu teprve budou. Vypije mlíko a spí. Teď, co mu rostou špičáky je to ještě horší. To se budí s brekem. Mastička moc nepomáhá
Ale usne relativně hned. Spíme spolu, tak i já se celkem vyspim
Dvoulete dite se nam v noci stale casto budi. Uz bylo i kratke obdobi, kdy spalo treba i celou noc, ale to zase pominulo a budi se v noci casto. Treba i dvakrat- trikrat za noc. Mate nekdo zkusenosti a co vam na to pomohlo? V poledne jeste spi, ale kdyz nahodou nespi v poledne je to v noci jeste horsi a vecer spatne usina.