Dýně hokkaido - kdy je zralá?

  • Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5359
22.8.12 23:37

Já je loni sbírala až při mrazících, ale sázela jsem fakt pozdě. Letos to bude nejdýl v říjnu. Sama jsem zvědavá, co ta utržená. Děsně nám přerostly a není moc poznat rozdíl mezi hokkaido a klasickou halloweenskou. Semínka můžu na podzim poslat za poštovný. Napište si SZ. Mám hokkaido, halloweenskou, máslovou a nějakou zelenou, co musím zjistit, co je zač :mrgreen: tady jsou zajímavé recepty http://www.dyne-hokaido.cz/

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
5359
22.8.12 23:44

@monika32 moc nezměknou, to už by byly zkažený, vždycky je to harakiri :mrgreen:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
15074
27.8.12 08:42

Tak koukám, že musím ještě počkat. Pupečníky ještě vesměs zelený, jednu s nejvíc polozaschlým nejoranžovější jsem utrhla na zkoušku, ale asi ji teda dám ještě vyzrát.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
11637
27.8.12 14:36

@hofka Pokud máš klasické hokkaido, tak pokud stopka korkovatí, bude zralé. Je ale dobré nechat ho chvíli dojít. Já mám ale od Sema Delician, ten víc a většími plody plodí, ale je to mrcha, dýl uzrává. Povedlo se mi je podtrhnout, ale v zoufalství jsem je vyhodila na slunce a teď jednu fikla a hodně došla, myslím, že nakonec i ty dojdou :pankac:.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
15074
27.8.12 16:18
@jajul píše:
@hofka Pokud máš klasické hokkaido, tak pokud stopka korkovatí, bude zralé. Je ale dobré nechat ho chvíli dojít. Já mám ale od Sema Delician, ten víc a většími plody plodí, ale je to mrcha, dýl uzrává. Povedlo se mi je podtrhnout, ale v zoufalství jsem je vyhodila na slunce a teď jednu fikla a hodně došla, myslím, že nakonec i ty dojdou :pankac:.

No, koupila jsem na trhu sazenice s názvem Hokkaido, malé dýně jsou narostlé zatím akorát, ale podle mě nejsou zralé. Některé mají zelený stopky, některý začínají hnědnout a sesychat, ale ještě asi ne dost, tak asi tak. Ještě je nechám:-)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
5359
27.8.12 21:00

Tak můj pokus dopadl dobře, dýně po týdnu na sluníčku je ok. Ale je to fakt gigant, cca 8kg :mrgreen: už jsme měli polívku - lahůdka a malá zeleninku s dýní. Krájet to jde blbě, ale uvnitř je zralá dobře. Stopka byla korkovitá a hlavně skoro ukroucená už předtím

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
5359
27.8.12 21:07

Bára a dýně

Náš macek :dance:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
95
20.9.12 21:15

Ahoj, může se jíst dýně i nezralá? Vypěstovala jsem si jednu klasickou, ne hokkaido, sklidili jsme ji, ale vůbec mě nenapadlo, že by měla být stopka suchá a nechat ji na sluníčku, bohužel je trochu nazelenalá po oloupání. To jsem všechno zjistila, až jsme ji překrojili:-(, chu%tově se mi zdá OK, jen ta barva je nazelenalá..Můžem to jíst? Nění v tom něco škodlivého? Má 4kg, tak by mi jí bylo líto :nevim: Příště už budu vědět, chjo.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
4346
20.1.14 10:29

Ahoj holky, potřebuju poradit. CHci dnes poprvé malému dát jako první příkrm dýni. Koupila jsem tedy Hokkaido, ale nevím, jak má vypada vevnitř a chutnat. Horko těžko jsem jí rozřízla napůl, kůra byla hodně tvrdá, uvnitř plno semen, tak jsem je vydlabala a zbyla tak 1 cm silná dužina, ale je tvrdá a bez chuti, tak nevím, jestli to není nějaký špatný kus, ještě jsem ji nekupovala a nepřipravovala :think:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
11637
20.1.14 11:35

@romulkaa A chutnalas někdy neosolený brambor? Mimina mají bez chuti všechno :lol:. I když moje hokkaida mají silnější dužinu :think:. Jestli to jde, oloupej ji, nakrájej na kostky. Jestli ne. uvař větší kostky, slupka půjde pěkně sundat po uvaření. Uvař do měkka, rozmačkej nebo rozmixuj a je to.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
4346
20.1.14 11:54

@Genovesa :palec: díky! Jasne, že jsem ochutnala neosolený brambor:-) nevím proč jsem měla vždycky spojenou dýni se sladkou chutí:-)tak už jsem to hodila na pařáček a uvidíme..přidat tam olivový olej nebo trošku másla nebo to prostě jen rozmixovat na jemno?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
4346
20.1.14 11:57

@Genovesa a fakt má být ta dýně tak tvrdá, že by se s ní daly rozbíjet ořechy? :think:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
11637
20.1.14 12:14

@romulkaa Tak ona vyloženě sladká není, to máš možná spojené s kompotem. Hokkaido zralá je spíš takové kořeněné jen nasládlé chuti. Ty moje tak tvrdé nejsou, tak nevím. Já je běžně i teď vařím se slupkou.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
11637
20.1.14 12:16

Jo a já jsem dávala spíš kousek kvalitního másla, olivový olej sem tam na střídačku, bo oliváč mi v tom neochuceném padal na jazyk jaksi :roll:.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
544
31.7.14 19:39

ZRALOST /NEZRALOST

Ahoj,
holky nemáte někdo fotku jak má vypadat ta zralá dýně? Hledala sem nějaky obrázky z diskuzí, ale moc se mi nedaří.
Letos jsem totiž poprvé nasadila a asi utrhla brzy, je tam trochu pruh zelené -dá se to konzumovat nebo ji mám vyhodit? CHtěla jsem si uvařit polévku.
Díky Všem :mrgreen:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat