EEG vyšetření - možná epilepsie ?

Anonymní
13.2.19 18:22

EEG vyšetření - možná epilepsie ?

Dobrý den, byla jsem na EEG vyšetření a tam mi vyšlo, že mám abnormální aktivitu a trošku ostřejší vlny. Paní doktorka říkala, že to nic není, že se nemusím obávat epilepsie. Nemáte někdo s tím zkušenosti? Ne, že bych chtěla zpochybňovat to, co mi řekl, ale vrtá mi to pořád hlavou navíc když má moje sestra epilepsii.
Jinak se léčím jen na tetanii.
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lendie
13.2.19 18:49

Ja mela tzn. epiloptoformni krivky a taky epilepsii nemam :) Doktorka by ti asi nerikala, ze to nic neni kdyby s tim nemela zkusenost.

• Citovat
  • Upravit
647
13.2.19 18:51

Ahoj, také mám abnormální aktivitu a také se léčím na tetanii. Možná ta tetanie s tím souvisí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
13.2.19 19:33

Klíčové jsou klinické příznaky. Já jsem třeba epileptička a EEG mám dlouhodobě čisté. Špatný graf epilepsii nemusí znamenat, pokud nemáš další obtíže ( epi charakteru). Třeba to souvisí s tetanií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.19 20:36

@Šárka91 to mne vůbec nenapadlo a ani doktorka nic neříkala, ale dávalo by to smysl. Asi ji zkusim zavolat a zeptat se. Chci mít klidnou hlavu.

• Citovat
  • Upravit
751
14.2.19 09:06

Taky mi to vycházelo na EEG, brala jsem asi rok léky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.19 09:56

@Luska jako léky na epilepsii nebo nějaké jiné ?

• Citovat
  • Upravit
59
14.2.19 11:44

Já byla taky na EEG, mám tetánii a mívám často tiky, záškuby, křeče. Při vyšetření jsem musela hyperventilovat (hluboce dýchat) a po chvilce mi začali brnět ruce a kolem úst. A závěr? Abrnormální aktivita. Doktorka mi řekla, že to není nic vážného, že se nemusím bát. Prý žádné epileptické vlny tam nejsou. Může to být způsobeno tou hyperventilací? Jsou nějaké abnormální vlny a zvlášť i nějaké epileptické?
Je pravda, že jsem noc před vyšetřením špatně a málo spala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10360
15.2.19 10:48

Ahoj, dcera je hospitalizována na neurologii kvůli bolestem hlavy..nikdy neměla žádný záchvat, ani jiné příznaky epilepsie a dělali ji mimo jiných vyšetření i EEG. Dnes jsem volala o info doktorce a ta mi řekla, že na EEG je abnormální aktivita svědčící pro epilepsii a budou jí muset udělat EEG s aktivací pro upřesnění. Je možné, že se ta epilepsie vyvrátí? přece je divné, že nemá žádné záchvaty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
751
15.2.19 18:06

Ano na epielpsii. Tvrdnul mi jazyk, vůbec se nešlo dotknout patra, nemohla jsem vyslovit R a ř, a eeg potvrdilo počáteční epi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.10.19 12:06
@Aicuul píše:
Ahoj, dcera je hospitalizována na neurologii kvůli bolestem hlavy..nikdy neměla žádný záchvat, ani jiné příznaky epilepsie a dělali ji mimo jiných vyšetření i EEG. Dnes jsem volala o info doktorce a ta mi řekla, že na EEG je abnormální aktivita svědčící pro epilepsii a budou jí muset udělat EEG s aktivací pro upřesnění. Je možné, že se ta epilepsie vyvrátí? přece je divné, že nemá žádné záchvaty :nevim:

Dobrý den,
dcerku také trápí bolesti hlavy a na EEG má epileptické výboje. Můžu se zeptat, jak na tom aktuálně jste? Co se zjistilo? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí