Episkleritida oka jako příznak RS?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Úplně ti rozumím, mám obdobne potíže-krom oka. Rezonance mozku je čistá, ještě mě čeká krční pater.Budu držet palce!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Taky podezreni na RS? no ja hlavne to oko. A z m. rezonance se pry RS ani prokazat nemusi.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Episkleritida? Tedy zanet pojiva? To priznak RS neni. U RS byva opticka neuritida, to je jine onemocneni nez episkleritida.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Taky podezreni na RS? no ja hlavne to oko. A z m. rezonance se pry RS ani prokazat nemusi.
To je pravda ale moje neurolozka říkala, ze pokud je mozek a mícha čistá, tak to RS nebude…otázka je, jak to dále vysetreju jiní neurologove…nicméně držím palce ať ti to dobře dopadne:)klidně se ozvi do zpravy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ano zanet pojiva ale kdyz se to opakuje delsi dobu -par mesicu jako u me muze byt v pozadi autoimunitni nemoc.To rikala ocni doktorka. A mezi autoimunitni nrmoci patri i Rs a kdyz mam i to mrazeni v noze a paleni(sice obcas ale taky uz par mesicu) tak jsem si to logicky spojila. Proto me taky asi ocni k tomu neurologovi poslala.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Baba já mám otázku, projevuje se RS i na EEG? dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
ToDe a ty jsi byla na mr mozku a jeste jdes na mr michy? to se nedela zaroven pri jednom vysetreni?
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Souhlasím s @Baba, episkleritida nebývá příznakem RS. Při opakovaných episkleritidách je určitě na místě revmatologické vyšetření - může to být příznak např. spondylartritidy (Bechtěrevova nemoc - tam je to častý příznak), revmatické artritidy, vaskulitid a podobných nemocí. Ale samozřejmě i ta opakující se episkleritida nemusí být příznakem žádné jiné nemoci a jedná se jen o potíže s tím okem. Ale je nutné to vyloučit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Ano zanet pojiva ale kdyz se to opakuje delsi dobu -par mesicu jako u me muze byt v pozadi autoimunitni nemoc.To rikala ocni doktorka. A mezi autoimunitni nrmoci patri i Rs a kdyz mam i to mrazeni v noze a paleni(sice obcas ale taky uz par mesicu) tak jsem si to logicky spojila. Proto me taky asi ocni k tomu neurologovi poslala.
Jenze RS je onemocneni nervoveho systemu. Autoimunitch nemoci mas desitky, ne-li stovky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
ToDe a ty jsi byla na mr mozku a jeste jdes na mr michy? to se nedela zaroven pri jednom vysetreni?
Samozdrejme, ze te muže doktor poslat rovnou na mozek a c pater ale já byla v létě jen na mozek(pro bolest hlavy)a tím, ze mě krční bolí dále jdu teď prave na MR.Uz mas termín?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Nemusi se to delat najednou. Nekdy to ani nepotrebujes, staci mozek. To je individualni a na zvazeni indikujiciho doktora.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@ToDe píše:
@Baba já mám otázku, projevuje se RS i na EEG? dekuji
U RS se EEG standartne nedela. Nejake zmeny by se najit u nekoho daly, zalezi na lokalizaci loziska. Ale takove loziskove zmeny udela i nador, mrtvice, krvaceni…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Baba dekuji takže pokud tomu rozumím dobře-u mě je EEG
na pravé straně abnormalni(abnor.alfa vlny)ale mozek je po rezonanci nálezu
čistý, tak to vlastně neznamená nic?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Baba a je nějaký neurologicky rozdíl, když jsou ložiska třeba jen v mise nebo naopak? je to vůbec možné?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- 6tt vymizení příznaků
- Štípání v nose - bolest oka, licní kosti
- HCG z krve negativní, příznaky, Ovitrelle
- Příznaky encefalitidy/boreliozy u dospělych
- Jaký lékař řeší bradavky pro kojeni?
- Závratě - příznak menopauzy?
- Zase se řeší jméno pro dítě.. celá rodina zapletená
- Slzení jednoho oka
Je tu nekdo z RS kdo mel jako hlavni priznak opakujici se zanet oka episkleritidu? me uz se slaby zanet-jen takova lehka bolestivost oka vraci asi 4mesice a ocni me poslala na neurologii.Krev mam v poradku i stitnou zlazu. K tomu takove lehke mrazeni v noze u kotniku a paleni kuze na nohou taky jen obcas. Neurolog mi do telefonu rek at pocitam z masnetickou rezonanci.Mam tak strasny strach z roztrousene sklerozy. Nemyslim na nic jineho nemuzu ani jist.Mam kratce po svadbe doma miminko a rozestaveny barak.