Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@tiptop určitě oblečení po holkách bude, ale spíše až na větší. Malé věci už mi rozebrala mamina, která má asi čtyřměsíční holčičky. Ale já vždy přednostně nabízím mamkám dvojčat, ať mají dětičky podobně oblečené. Teď na léto mám ale i pár stejných kompletů. Kdy mají holky termín. Moje jsou únorové, tak aby seděly alespoň přibližně ty roční období. Moje sestřenice má totiž taky holku, jenže narozenou v létě a tak po nás nemůže dědit. Na zimu jí totiž vychází věci, které moje holky nosily v létě
![]()
@Martina139 to je fakt, no já mám zatím ofiko 1.12, ale uvidíme…no teď jsem si tady zase někde přečetla že z holky byl kluk, takže zase jsem jako na vážkách - do 20tt ještě dlho, tak nevím estli mám někde risknout třeba výhodný růžovočervený secondnákup
Ale zase můj doktor je už praxí ošlehaný, není to nějaký nouma po škole, tak snad by se takhle dublovitě nespletl
Chjo, naprd že ten monitor měl natočený na sebe - já takový zdatný gynekolog amatér bych si to pohlaví určitě vygooglila ![]()
@tiptop
jasně, už jsme tak gynekologicky zdatné, že bysme to určitě poznaly. No já myslím, že není až tak časté, že by se někdo u obou dětí splet a byly z toho dva kluci
Jinak já taky nakupuju hodně věcí bazarových. Mimibazar je moje druhá adresa
tam totiž mají přímo sekci pro dvojčata.
@tiptop jo a ještě s tím termínem. Do 40tt. by tě stejně nenechaly. Nejdéle nechávají 37+něco, takže donošené by byly kolem půlky listopadu. Tak se holky hlavně držte. Na jiných diskuzích těď holky s dvojčaty padají jak muchy. Jedna dokonce 25tt. a ostatní 32tt.-34tt.
@Martina139 mimibazar se mi líbí taky čím dál tím víc
Hele marto myslíš že jsem magor když koketuji s myšlenkou zajít si na indivindy 3D ultrazvuk do nemocnice kvůli pohlaví? ![]()
Hele jo taky to čtu! Je mi z toho ouplně šoufl, takže padám tam odtamtud, jako doktorka mě tenkráte říkala vydržet alespon do 32tt, ale slib to že jo ![]()
absolutně nevím jestli ty děti narozené kolem 25tt mají pak nějaké následky - hlava, oči, uši???
@tiptop myslím, že 3D UTZ musí být krásný zážitek nejen kvůli pohlaví ale i fotečkám na památku. Ale je potřeba zavčas, pak už je to samá noha a ruka
Když jsem byla těhotná, tak jsem to kvůli zdrav. problémům nějak zazdila a teď mě to docela mrzí ![]()
Můj doktor byl taky do 32tt. pěkně nervózní. Potom už jsou prý plíce i váha relativně dobré, je to takový mezník. Ale buď pozitivní a věř holkám. Já jsem od začátku tvridla, že budu rodit 22.2. a hotovo. Všichni se mi smály, ale já tomu věřila a sekla jsem se jen o pár dní. O tom, že člověk porodí dříve nemá cenu přemýšlet. Stejně tomu nepomůžeš. Na jedné diskuzi, kterou sleduju teď porodila maminka kluky v 25tt. Už jednou takhle rodila a o holčičku přišla, o to je to horší. Kluci měli asi 650g. Jeden je v pohodě, dokonce ho hned klokánkuje, ale druhý má krvácení do hlavičky a doktoři netuší, zda bude mentálně v pořádku. Ale děti narozené po 30tt. jsou všechny v pohodě. Malé, ale dýchají samy a jsou v pořádku. Tak na to nemysli a drž se, musíte vydržet co nejdéle.
@tiptop píše:…já ještě ne, v úterý mám poradnu a budu se objednávat na UTZ ve 20.týdnu…takže nevím, zda mi v poradně udělá UTZ nebo ne
@irenn @iaroska holky vy už tušíte co to bude?
@iaroska tý jo - mohl by vid? držím pěsti aby ses tam propašovala
no já se zítra taky objednám na ultrazvuk v tom 20tt - už aby to zase uteklo ![]()
@tiptop Dík
Manžel je rád - to víš, pokračovatel rodu…Tak nějak předběžně jsme se shodli na Matějovi. V záloze je ještě Tomáš.
Hele a na ten UTZ ve 20. týdnu se budete objednávat do Caru nabo ke svýmu doktorovi? Já jsem objednaná do poradny na 17. července, což budu 20+3 asi, tak předpokládám, že mi ten utz bude dělat, když je povinnej. Taky trochu uvažuju o tom 3D ultrazvuku, hlavně na památku. U nás v Liberci mají prý 4D, moc nechápu rozdíl, ale někde jsem četla, že 3D ti hodí jen snímky a 4D to umí nějak rychle poskládat za sebou, že to vypadá fakt jako plynulý pohyb…
@Radunka83 je mi to jasný @Radunka83
hele Raduš to ti bude určo dělat ultrazvuk tvůj gyndař - záleží jestli má ten 3D ultrazvuk - měl ho ve 12tt? No já jako právě přemýšlela že bych se objednala do nemocnice už teď jako - že to nevydržím
a pak se objednala normoš ke svýmu. Ten 4D taky nechápu - můj má jen 3D. Co pupek - jak jsi na tom - uklidni mě ![]()
@tiptop Nevím, ve 12. týdnu mi 3D nedělala, ale někdo mi říkal, že ho snad má. Že se můžeš normálně objednat, snad 250 Kč že to stojí…Brali mi teď ve středu krev na nějaký protilátky (nevíš co to je?), tak si budu volat pro výsledky a zeptám se, jestli má ten 3D a jestli mi toho 17. července bude dělat ten velkej utz. Já jsem právě taky přemýšlela, že bych se objednala do Gennetu na ten Utz, přeci jenom tak ho mají skvělej a pořádně si s tím ten doktor pohraje, tady si nejsem tak jistá, že s tebou bude trávit někde půl hodiny, když v čekárně má další ženský…Ale pořád si říkám, jestli to není zbytečný, jsem strašně nerozhodná
A hlavně tyhle kontroly po měsíci mě psychicky zabijou asi…potřebovala bych jednou týdně aspoň jen 10 vteřin a vidět, že bije srdíško a to by mi stačilo…
No břicho, to je těžký
. Už si myslím, že je jasně vidět, že jsem těhotná, asi málokdo by si to spletl s tukovou pneumatikou…ale zase nic extra velikýho to není, přijde mi to zhruba v těch posledních dnech pořád zhruba stejný, možná malilinko povyrostlo…Co ty?
Pořád čekám na pohyby, ale je těžký čekat, když ani nevíš na co skoro ![]()
@Radunka83 no u nás to stálo tuším 300kč za fotku jednoho mimina
V tom 20tt by to měl být ten velikej - takže počítám že si necháme dát opět dát tu 3D fotku- ted jsem si o tom četla a píší že nejhezčí fotky jsou od 20tt do 26tt tak ti nevím - ale určo tam brnkni at se můžeš kdyžtak doobjednat jinam - kdyby byla čekačka či tak… Já jsem si taky říkala že ty fotky 3D jsou zbytečné, děti mi přišli jak přes kopírák stejné a měli podobu mumie ze sarkofágu ale asi ty hormony či co a říkám si, že je škoda je nemít - jednu mám z toho 12tt - viz tady, no a teď to bude chtít z toho 20tt (ale ještě nevím jestli se neobjednám zítra do nemocnice a nezkusím tam 3D i s tím pohlavím
- Mě tyhle kontroly taky deptají, hrůza! Pohyby taky necítím - včera jsem se projížděla stetoskopem
a krom svých střev a svého srdce ani tuka…U mě je to taky jasný že to není špek - ráno to vypadá chvíli schopně - ale po snídani a vodě jsem vodní melounek - schválně si ho zítra změřím - nebo kdo se nebojí - může přidat foto pro inspiraci ![]()
@tiptop Zavolám tam a uvidíme co mi řeknou, podle toho se zařídím. Mojí kamarádce dávali takhle fotku z toho 20. týdne a už ani náhodou tam prcka neměla celýho, jen hlavu…nebo si asi můžeš vybrat i jinou část těla
.
O stetoskopu taky uvažuju, alepročítala jsem pár diskuzí a ani nevím jestli to má smysl…prodejnu zdravotnických potřeb tady máme, tak tam možná zaskočím a pokud bude stát do 300 tak to risknu, aspoň bude doma sranda
.
S tím břichem to je výzva
Co děvčata??? ![]()
@Radunka83 no vidíš - to je taky fakt - že už tam nebude celý
Tak se poptej a dej vědět, já to zítra taky zkusím a podám echo co mi řeknou…Hele tak já zítra nabiju foták a šoupnu ho sem a zkusím ho změřit - ale máme jen stavební metr, tak se zkusím obmotat
A vy se přidejte mam
či
Taky zítra zkusím ažnebude doma manžel, ten by mě asi zabil
A podám echo co mi řekli…měřit břicho teda nebudu, nemám metr, ale fotka bude stačit ![]()